Xbox360 konzola získala minulý rok na Slovensku nadpolovičný podiel

Podla správy agentúry GfK počítajúcej predaje konzol, Xbox360 konzola získala na Slovensku nadpolovičný podiel na trhu a udržala si ho počas celého kalendárneho roka 2013.

pridal saver 4.3.2014 o 11:46 pod hardware
Xbox360 konzola získala minulý rok na Slovensku nadpolovičný podiel

HARDWARE > NOVINKY >

Podla správy agentúry GfK počítajúcej predaje konzol, Xbox360 konzola minulý rok získala na Slovensku nadpolovičný podiel na trhu a udržala si ho počas celého kalendárneho roka 2013. Dodávajú, že predaje konzoly každým rokom narastajú a rovnako sa zvyšuje podiel konzoly na trhu. Ten ostal stabilný aj v období uvádzania nových herných konzol.

Microsoft k tomu v tlačovej správe dodáva:

“Podiel konzoly Xbox 360 na slovenskom trhu nás mimoriadne teší. Predaje z roka na rok narastajú vďaka výhodným baleniam konzoly s novým dizajnom a širokej ponuke pripravovaných a vydaných herných titulov,” povedal Marek Fedorov, manažér divízie Xbox v spoločnosti Microsoft Slovakia. “Konzolu Xbox 360 podporujeme a plánujeme podporovať skvalitnením online zážitkov a posilnením doplnkových služieb na Xbox Live,” dodal.

Z výraznejších titulov  tlačová správa spomína free 2 play boje tankov vo World of Tanks a na koniec marca pripravované vydanie Titanfallu pre Xbox360. Popritom zo spomínaných doplnkových služieb Live Gold užívatelia dostávajú hry zadarmo v Games with Gold programe.

Žiaľ GfK nezverejnila bližšie čísla ani nevieme celkové čísla predajov jednotlivých platforiem. Na Xbox značku je to u nás prekvapivý výsledok vzhľadom na to, že pred príchodom Xbox360 malo prvý Xbox len niekoľko hráčov a len postupne sa prepracoval do povedomia širších skupín. Pred pár rokmi sa však vďaka Kinectu už začal dostávať aj do rodín s deťmi a teda medzi casual vrstvy, čo prinieslo aj nárast predajov. 

Tento rok na Slovensku očakávame aj vydanie Xbox One konzoly, nasledovníka Xbox 360. Nová konzola však zatiaľ nemá slovenský dátum vydania. Očakáme, že Microsoft svoje plány s rozširovaním trhu odhalí na niektorej z jarných konferencii, alebo na E3.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk