Xbox One čaká veľký júnový update

Novinky pridu v oblasti podpory externých diskov, friend listov, TV funkcií, SmartGlass, OneGuide aj Live Gold účtov.

pridal roberto 21.5.2014 o 18:19 pod hry
Xbox One čaká veľký júnový update

HRY > NOVINKY >

Microsoft chystá na jún ďalší system update Xbox One. Dvoma najväčšími zmenami tentokrát budú podpora externých pevných diskov a možnosť využívať on-line aplikácie aj bez gold účtu.

Americká korporácia sa neuspokojí iba s možnosťou prostého prenášania dát. Po naformátovaní externého disku naň budete môcť preniesť celú hru vrátane DLC obsahu. Tento disk bude následne možné využiť v ktoromkoľvek Xbox One. Stačí, ak sa po zapojení disku prihlásite na svoje Live konto a môžete pokračovať v hraní. Nemalo by byť nutné žiadne kopírovanie dát medzi diskom a "cudzou" konzolou ani medzi diskom a a Xbox Live kontom.

Xbox One by mal byť schopný podporovať hneď 2 externé pevné disky naraz. Kompatibilné budú len disky s kapacitou 256 GB a viac a samozrejme s rozhraním USB 3.0.

Ďalšia zmena sa týka zobrazovania vášho reálneho mena vo friend listoch. U niektorých hráčov totiž zoznamy virtuálnych známych nabrali také rozmery, že sa z nich stala iba neprehľadná zmeť najroztodivnejších nickov. Nový update ale (našťastie?) nenúti hráčov aby vymenili svoje nicky za reálne mená. Bude na vás, kto bude môcť vidieť aj vaše reálne meno a kto naopak nie. V hrách sa samozrejme reálne mená nebudú zobrazovať vôbec a nastavenie zobrazovania si budete môcť kedykoľvek zmeniť.

Xbox One čaká veľký júnový update

Mnohých menších vylepšení sa dočká aj SmartGlass a funkcie OneGuide a Remote Control. Najviac zmien sa bude týkať spôsobu zoraďovania TV staníc, úprav zoznamu obľúbených kanálov a možností porovnávania achievementov prostredníctvom SmartGlass. Väčšia zmena čaká iba občanov Kanady, Veľkej Británie, Francúzska, Nemecka, Španielska a Talianska. V týchto krajinách prebieha už od apríla beta-test TV a OneGuide funkcií a plná podpora začne už v júni.

Dôležité zmeny čakajú Xbox Live Gold. Aj na tomto poli sa Microsoft rozhodol vyjsť hráčom v ústrety. Od júna sa tak budú dať využívať vybrané online aplikácie tretích strán aj bez gold účtu. Potvrdené už boli výnimky pre Netflix a Hulu a takmer isté je aj sprístupnenie YouTube a množstva ďalších populárnych služieb. Gold členstvo si navyše môžu hráči hneď aj zrušiť a Microsoft im vráti peniaze. Týka sa to však len hráčov, ktorí si zlaté členstvo zaplatili alebo zaplatia ešte pred vydaním updatu a ponuka skončí 31. augusta.

Možnosť pristupovať k online aplikáciám zadarmo a zrušiť si gold účet platí aj pre užívateľov Xbox 360.





Xbox One čaká veľký júnový update  Xbox One čaká veľký júnový update
Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk