Niekoľko videí z DriveClubu ukazujúcich kolízie

Naleštená grafika, množstvo detailov a zmena počasia, no ako je na tom fyzika?

pridal play3man 15.6.2014 o 21:15 pod hry
Niekoľko videí z DriveClubu ukazujúcich kolízie

HRY > NOVINKY >

Od úvodného traileru nám vývojári DriveClubu ukazujú, aké bude hlavné plus tejto hry. Pekná grafika naberala postupom času ďalšie detaily a je vidieť, že odklad tejto hre rozhodne prospel. Najmä v poslednej dobe nás autori z Evolution Studios bombardujú vizuálnym materiálom rôzneho charakteru, na ktorom nám neustále dokazujú, že sa DriveClub stane nie len prvou pretekárskou hrou na PS4, ale aj jednou z tých najkrajších, ak nie najkrajšou. Pri vývoji si dali záležať naozaj na množstve detailov, čo dotvára celkový dojem z grafiky. V pretekárskych hrách arkádového typu je grafická stránka určite jedna z tých dôležitejších, možno hneď po hrateľnosti.

Na E3 bolo v stánku Sony dostupné demo DriveClubu, z ktorého sa na internet dostalo niekoľko videí. Kedže už sa nejedná o vopred prikrášlené videá s čistou jazdou, niekoľkokrát sa stalo, že prišlo k situáciám, ktoré sme ešte nemohli vidieť - kolízie. Tie sú súčasťou každého jedného preteku a práve na tie sa pozrieme v nasledujúcej trojici videí.

Hneď prvé nám ukazuje jazdu vo Ferrari na púštnej trati. To však dostane šmyk a pri jeho vyrovnávaní sa ocitne v kolízii s jedným z dvojice áut, ktoré posiela smerom k stene. Naskytuje sa nám pohľad na veľmi realisticky vyzerajúce prevrátenie auta. Jeho samotná deštrukcia je však iba povrchová. Okrem toho nám video ukazuje, že sa máme zmieriť s tým, že si to len tak do terénu nebudeme môcť namieriť, kedže sú tu prítomné neviditeľné bariéry, ktoré udrú do očí hlavne keď okolo cesty nie je zvodidlo

Druhé video je od IGN a rovnako ukazuje jazdu vo Ferrari, no na inej trati. Každopádne ani tu nie je účastníkom kolízie hráč, ale umelá inteligencia. Vo videu je vidieť, ako sa s Ferrari rúti mierne kľukatou cestou, kde sa vzápätí kúsok pred ním odráža jedno z áut od ľavého betónového obrubníka a namieri si to rovno do miernejšieho kopca, kde sa následne prevráti a mieri rovno k zemi. Ide teda takmer o totožnú situáciu, akú sme mohli vidieť v predchádzajúcom videu.

Tretie video je znova od IGN a ide o presný opak predchádzajúcich dvoch. Tentokrát môžeme vidieť, ako vyletí do vzduchu vozidlo hráča, no tu to už nekončí tak dobre, ako v predchádzajúcich dvoch. Po tom, ako si to auto namieri do vzduchu sa začne nezmyselne točiť, čo pôsobí maximálne nerealisticky. Najlepšie by sa to dalo porovnať s nepodarenou fyzikou kolízií v Gran Turismo.

Vo výsledku sú to teda dve veľmi dobre vyzerajúce havárie proti jednej zlej. Ak si však autori do vydania dajú pozor na takéto chyby a dokážu ich minimalizovať, nebudú nás čakať na trati prevažne komické situácie, ale hlavne také, ktoré realistický dojem z tejto hry ešte viac umocnia.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (3)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20669)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk