Miyamoto by rád videl unifikovaný systém Nintendo platforiem

Miyamoto by bol v budúcnosti rád, ak by vývoj Nintendo hier prebiehal na unifikované systémy a medzi Nintendo platformami by mohli jednoducho portovať

pridal matus_ace 25.6.2014 o 8:38 pod hry
Miyamoto by rád videl unifikovaný systém Nintendo platforiem

HRY > NOVINKY >

Minecraft sa dá jednoducho portovať na všetky platformy a naozaj je už veľmi málo tých, kam sa ešte nedostal. Sony mnoho svojich hier prináša ako na PS Vita, tak aj na veľké konzoly PS3 a PS4. V prípade Nintenda však kvôli obrovskej rozdielnosti ich platforiem táto situácia nie je možné, prípadne len pomerne ťažko a ojedinele. Dokazujú to napríklad Super Smash Bros. hry, ktoré budú na každej z dvojice platforiem iné.

Až na tieto výnimky, kedykoľvek Nintendo vyvíja hru, vždy je exkluzívna pre jeden z dvojice ich systémov. To by sa však malo zmeniť. Na stretnutí s investormi to naznačil prezident spoločnosti Satoru Iwata. Nintendo to podľa neho chce zmeniť a kvôli tomuto preorganizovali už aj svoje oddelenia výskumu a vývoja. Potrebu progresu v tejto oblasti zdôraznil aj známy Nintendo vývojár Shigeru Miyamoto. Ak totiž dostane za úlohu, aby priniesol hru na tak rozdielne systémy ako 3DS a Wii U, je to poriadna výzva. Ak ale pracuje v unifikovanom vývojárskom prostredí, môže spraviť jednu hru pre dva systémy, prípadne ju jednoduchšie preportovať.

V tomto vidí príležitosť pre Nintendo. Taktiež by to však so sebou prinieslo ďalšiu výhodu, ktorá sa pomaly začína presadzovať, no ani zďaleka ešte nie je štandardom. Niektoré hry na Sony platformách už fungujú na Cross-buy princípe a podobne by chcelo fungovať aj Nintendo. Miyamoto chce, aby sa ich hry dali po zakúpení stiahnuť na ktorúkoľvek ich ďalšiu platformu zadarmo. Tým by sa otvorila aj nová cesta vo Virtual Console.

V tejto generácii sa toho vo väčšej miere nedočkáme, no podľa slov Iwatu, Nintendo stále plánuje prinášať herný hardvér a pripravuje sa na vývoj nového cyklu herných platforiem. Táto informácia by aspoň čiastočne podložila už takmer zabudnuté Nintendo Fusion rumory, ktoré naznačovali, že ďalšia generácia handheldu a konzoly od Nintenda by mala fungovať na jednom prostredí.





Miyamoto by rád videl unifikovaný systém Nintendo platforiem
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Wargame - european assault (1)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20476)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk