Čo sa stalo s PS1 a PS2 hrami v PlayStation Now?

Práve to sa server Kotaku opýtal senior directora PlayStation Now, Jacka Busera, ktorý sa odpovedi na túto otázku veľmi dobre vyhýbal

pridal play3man 1.8.2014 o 14:44 pod hry
Čo sa stalo s PS1 a PS2 hrami v PlayStation Now?

HRY > NOVINKY >

Pri ohlásení PlayStation Now vo februári minulého roka boli spomenuté v rámci podporovaného katalógu hier okrem PS3 titulov aj tie staršie z PS1 a PS2. Uzavrený beta test PS Now prebiehal už niekoľko mesiacov v Severnej Amerike, pričom si vybraní užívatelia mohli zahrať iba PS3 tituly. Situácia sa nezmenila ani po spustení otvoreného beta testu, ktorý začal len včera, rovnako v Severnej Amerike. V súčasnosti sa tak celková ponuka skladá zo 122 PS3 hier a žiadnej PS2 alebo PS1 hry.

Otázkou tak zostáva, kedy a či vôbec sa dočkáme vrámci PS Now aj starších titulov. Práve na toto sa server Kotaku (Jason Schreier) spýtal senior directora PlayStation Now, Jacka Busera, ktorý sa odpovedi na túto otázku veľmi dobre vyhýbal.

Schreier: Pri oznámení PS Now ste prišli s oznámením, že to nebude len o PS3 hrách, ale taktiež bude súčasťou ponuky PS1 a PS2 tituly. Je to teda niečo, čo stále plánujete pridať?

Buser: Momentálne pre otvorenú betu na PS4 sa zameriavame na PlayStation 3 hry. Čo sa týka zoznamu podporovaných platforiem, časom budeme rozširovať otvorený betu aj na PS3, PS TV a PS Vita. Vrchol vízie PS Now je podpora širokej škály zariadení.

Schreier: Nuž, ja nemyslím zariadenia, ale hry, ktoré bude možné hrať.

Buser: Počas otvorenej bety sa budeme zameriavať na PS3 tituly. V súčasnosti nemáme nič, čo by sme mohli oznámiť.

Schreier: Dôvod, prečo sa na to pýtam a tak trochu na vás tlačím je ten, že pri prvotnom oznámení bola spomenutá podpora PS1/PS2/PS3 hier. A taktiež si pamätám, že bola aj špekulácia, že ste ohľadom toho svoje plány zmenili. Viem, že množstvo mojich čitateľov sú fanúšikmi retro hier a páči sa mi myšlienka toho, že by všetky tieto staré hry bolo možné zahrať na PS4, takže dúfam, že sa dočkám nejakého objasnenia ohľadom tohoto.

Buser: Vec, ktorú by som chcel podtrhnúť je to, že sme stále iba na začiatku testovania. Ideme spúšťať otvorenú betu na PlayStation 4, kde sa budeme zameriavať na PS3 hry. Jedna z vecí, ktorá je na tom skvelá je to, že množstvo majiteľov PS4 sú nový v PlayStation ekosystéme. Veríme, že PS3 má bohatý katalóg hier a taktiež sa chceme uistiť, že tento zoznam hier sprístupníme nováčikom v PlayStation ekosystéme cez PlayStation 4. Opäť hovorím, sme stále iba na začiatku. Všetko je to o komunite, ktorá nám podá spätnú odozvu - aký obsah chcú v službe vidieť, aké funkcie atď. Naozaj vyzývam ľudí, aby nám dávali spätnú odozvu s tým, čo chcú, aby služba ponúkala v budúcnosti.

Nakoniec stále nie je vylúčené, že sa Sony pri PlayStation 4 rozhodla upustiť od PS2 a PS1 hier, a teda podľa už viacerých špekulácií naozaj pripravujú emulátor na tieto dve platformy. Ak sa však na to pozrieme z pohľadu ostatných PS Now platforiem ako PS TV, PS Vita alebo PS3, kde proste emulátor na PS2 tituly možný nie je, celkové upustenie od podpory starších titulov by tak nedávalo zmysel.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20457)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk