Google odhalilo nový Nexus 6 a tablet Nexus 9, oba s Androidom 5.0 Lollipop

Google tak spolu s multimediálnou mini hernou konzolou a novým Androidom odhalil nové modely smartphonov a tabletov zo svojej série Nexus zariadení

pridal play3man 15.10.2014 o 21:56 pod hry
Google odhalilo nový Nexus 6 a tablet Nexus 9, oba s Androidom 5.0 Lollipop

HRY > NOVINKY >

Dnešný deň mal podľa očakávaní patriť Google a aj sa tak stalo. Už dlhšie sa špekulovalo, že aj Google príde so svojou vlastnou multimediálnou mini hernou konzolou, čo sa nakoniec aj dnes potvrdilo a oznámili Google Nexus Player v spolupráci s firmou Asus. Každopádne, rovnako očakávané bolo aj oznámenie nových zariadení zo série Nexus, pričom každé takéto oznámenie doprevádza aj nová verzia Androidu. Tú nám naznačili už pár mesiacov dozadu pod predbežným názvom Android L. O tom, ako ale bude znieť finálny názov nového Androidu sa viedli dohady medzi komunitou prakticky od oznámenia, pričom favoritom bol jednoznačne názov Android Lollipop.

A aj sa tak nakoniec stalo. Po čokoládovej tyčinke sa v Google rozhodli prejsť na lízanky, ktoré budú s týmto mobilným systémom spájané najbližšie mesiace. Najväčšou novinkou je odľahčené, no prehľadné a intuitívne rozhranie Material UI, na ktoré pripravujú niektorí vývojári svoje aplikácie už dlhšiu dobu. Najrýchlejší spôsob, ako sa dostať k najnovšej verzii Androidu je vlastniť zariadenie Nexus. Výrobu novej rady tabletov a smartphonov od Googlu si medzi sebou rozdelia dve firmy. Konkrétne smartphone Nexus 6 bude mať na starosti Motorola a tablet Nexus 9 zase HTC.

Nexus 6

Dnešný trh je preplnený obrovskými telefónmi, ktoré sa niekedy až ťažko dajú označovať týmto prívlastkom. Nexus 6 nie je výnimkou a ako hlavný požierač batérie bude žiariť 5.96" displej s 2k rozlíšením 2560 x 1440. Celkovo sa tak jemnosť displeja zastavila na čísle 493ppi (pixelov na palec), čo bohato postačí aj tomu najbystrejšiemu oku. O plynulý chod telefónu sa postará čipset Qualcomm Snapdragon 805 so štvorjadrovým procesorom taktovaným na 2.7GHz a grafickou kartou Adreno 420.

Na zadnej strane si našiel svoje miesto 13MPX fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a schopnosťou nahrávať 4k videá, no a na prednej strane je to kamera so štandardným rozlíšením 2MPX. Batéria o kapacite 3220mAh bohužiaľ neočarí a vďaka nej by mal telefón vydržať na jedno nabitie 24 hodín. O zvuk sa zase postarajú stereo reproduktory na prednej strane telefónu.

Nexus 6 bude dostupný v 32GB a 64GB verzii v 4. kvartáli tohto roka

Nexus 9

Čo nebude novému Nexus tabletu chýbať je jednoznačne výkon. Pod 8.9" IPS displejom s rozlíšením 2048 × 1536 pixelov sa totiž skrýva 64 bitový procesor NVIDIA Tegra K1 taktovaný na 2.3 GHz a grafická karta Kepler DX1. Len nedávno Nvidia prezentovala tento čip s tým, že je dostatočne výkonný na to, aby dokázal spustiť upravený Unreal Engine 4. 8MPX fotoaparát na zadnej strane telefónu by mal bez problémov postačiť na bežné fotografie pre nenáročných používateľov, no kvôli rozlíšeniu čipu bohužiaľ stráca schopnosť nahrávania 4k videí. Na prednej strane je tablet vybavený kamerou s rozlíšením 1.6MPX a stereo reproduktormi HTC BoomSound. Batéria o kapacite 6700mAh by mala dokázať napájať zariadenie po dobu deviatich hodín.

Nexus 9 bude dostupný v 16GB a 32GB verzii v 4. kvartáli tohto roka.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19925)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk