Samsung vydá Gear VR už začiatkom decembra

Gear VR síce nie je určený hráčom a potrebujete k nemu smartfón Galaxy Note 4, ale Samsung vďaka tomu stlačil cenu pod 200 dolárov.

pridal roberto 28.11.2014 o 12:11 pod hry
Samsung vydá  Gear VR už začiatkom decembra

HRY > NOVINKY >

Samsung už budúci mesiac začne predávať svoj headset Gear VR. Narozdiel od konkurencie, toto zariadenie nie je určené primárne hráčom, ale zameriava sa na prehrávanie multimediálneho obsahu. Kórejská spoločnosť sa rozhodla zabojovať hlavne vďaka nízkej cene, pričom sa ale spolieha na rozšírenosť svojho smartfónu Galaxy Note 4. Headset totiž nemá vlastný displej, iba miesto pripravené na uchytenie smartfónu s 5.7 palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 2560x1440 a reproduktormi schopnými simulovať priestorový zvuk. Zariadenie sa už dá predobjednať, no Samsung začína s predajmi iba v Severnej Amerike a ani tam ešte nie je známy konkrétny dátum. Známa je už však cena, ktorú sa podarilo stlačiť na 199 USD.

Samsung zároveň prostredníctvom internetu zverejnil FAQ s návodom na inštaláciu a spárovanie zariadenia so smartfónom. Telefón po prvom pripojení ku Gear VR ponúkne možnosť vytvoriť Oculus účet, čo je výsledkom spolupráce so spoločnosťou Oculus VR, ktorej Samsung na oplátku dodáva svoje displeje s technológiou AMOLED. Po nainštalovaní nutného softvéru dostanú ešte užívatelia tipy na nainštalovanie niekoľkých užitočných aplikácií ako Oculus Cinema a Oculus 360.

Samsung vydá  Gear VR už začiatkom decembra

Keďže ani Oculus Rift ani Gear VR ešte nie sú oficiálne vydané, nájdeme v bete Oculus Store zatiaľ iba free aplikácie a demá. Medzi najobľúbenejšie aplikácie patrí Virtual Desktop, ktorý na displej prenesie plochu PC s Windowsom 7 alebo 8. Na prácu či prezeranie webu to bude asi nepraktické, no je to jednoduchá a rýchla cesta ako do Gear VR dostať hociktorý film z užívateľovej zbierky. Najobľúbenejšie je demo jednoduchej video hry Valiant, v ktorej sa hráč ocitne v rytierskom brnení na chrbte bojového koňa. Úlohou je jednoducho využiť svoju kopiju a luk k pozabíjaniu všetkých súperov.

Náučné aplikácie zastupuje From Ashes, ktorá užívateľa prevedie históriou vesmíru i zeme, vrátane názorných ukážok dinosaurov či predkov dnešných ľudí.

Samsung vydá  Gear VR už začiatkom decembra

O prémiový obsah by sa mali postarať DreamWorks, Harmonix či Marvel, ktorých Samsung na tohtoročnej konferencii IFA predstavil ako partnerov projektu Gear VR.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20473)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk