Sony spustilo slovenský PlayStation Store

Po neuveriteľných siedmich rokoch od vydania PS3 v našom regióne sme sa konečne dočkali. PS Store pre slovenských hráčov je dnešným dňom oficiálne spustené

pridal play3man 2.12.2014 o 6:48 pod hry
Sony spustilo slovenský PlayStation Store

HRY > NOVINKY >

PlayStation Store bolo spustené v novembri roku 2006, spolu s vydaním PlayStation 3. Postupne sa začalo rozširovať do ďalších zariadení, ako PSP, PS Vita a samozrejme PS4, pričom sa tiež rozrastalo o nový obsah. Okrem hier si je tak možné cez PS Store kúpiť aj filmy či seriály, no tieto výhody môžu využívať iba hráči z vybraných krajín, ako USA či Anglicko. Len počas minulého roka bola navyše spustená aj praktická webová verzia PlayStation Store.

Keď sa však opäť pozrieme pár rokov do minulosti, pri vydaní PlayStation 3 na našom území (marec 2007), sme boli spolu so západnými bratmi ochudobnení o podporu PlayStation Store. Hráči v Českej republike ale na jeho spustenie nemuseli tak dlho čakať. České PlayStation Store bolo spustené už v novembri 2007 a prakticky od vtedy sme jeho spustenie nedočkavo očakávali aj my. Toto čakanie bolo doprevádzané niekoľkými sľubmi, že sa veci riešia, no nikdy sme sa nedostali k očakávanému výsledku. Opätovné svetielko nádeje zapálila správa z konca minulého roka. Počas polnočného predaja PS4 v Bratislave sme sa od marketingového PR špecialistu PlayStation pre Českú a Slovenskú republiku dozvedeli, že slovenské PlayStation Store by malo byť spustené v priebehu tohto roka. Od vtedy sme však žiadne ďalšie informácie o jeho spustení nepočuli a všetko teda nasvedčovalo tomu, že k tomu nepríde ani tento rok.

V októbri sa ale začali veci konečne hýbať. Na PlayStation 3 bol nahradený oznam o nedostupnosti PlayStation Store v našom regióne chybovou hláškou, a o pár dní na to bolo už slovenské PS Store na PS4 a PS3 pod údržbou. K tomu všetkému pribudla možnosť pre pridanie platobnej karty. Aj keď teda stále nebolo nič potvrdené, skoré spustenie slovenského PS Store vyzeralo veľmi nádejne.

V piatok sa na oficiálnej facebookovej stránke PlayStation pre Českú a Slovenskú republiku objavila správa, podľa ktorej si pre slovenských hráčov pripravili na 1.12.2014 predvianočný darček. Síce sme to stále nemali potvrdené oficiálnou cestou, každý si vedel predstaviť, o čo asi pôjde. V kalendári nám svieti 2. december 2014 a konečne si môžeme povedať, že Sony spustilo slovenský PlayStation Store. Aj keď teda s jednodňovým meškaním, no keď sme vydržali čakať viac ako 90 mesiacov, ten jeden deň sa, myslím, už dal nejak vydržať.

Spustenie slovenského PlayStation Store so sebou prináša množstvo výhod, ako napríklad bezproblémové platenie kreditnou kartou, pohodlnejší prístup k obsahu a samozrejme funkčný live feed "What's New" na PS4. Na druhú stranu, mnohých určite zamrzí fakt, že vrámci PlayStation Network nie je možná migrácia účtov.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk