Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača

Prototyp nového zariadenia vznikol opäť pod dohľadom sira Clive Sinclaira. Je prenosný a zameraný na hranie hier.

pridal roberto 2.12.2014 o 13:27 pod hry
Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača

HRY > NOVINKY >

Domáce počítače ZX Spectrum sa vyrábali od roku 1982 a veľkej obľúbenosti sa tešili hlavne vďaka svojej cene. Počítač vtedy rozhodne nemal doma každý, a to neplatilo iba pre Československo, ale aj pre Veľkú Britániu. Britská spoločnosť Sinclair však cenu svojho počítača skresala na neuveriteľných 99 libier, a pritom to bol stroj so 16kB RAM, takže sa na ňom dali hrať aj hry. Veľa hier. Zariadenie má vstavanú klávesnicu a jediné, čo k nemu užívateľ potreboval, bol televízor. Rôzne verzie ZX Spectrum dokázali dlho konkurovať Atari i Commodore a hoci z trhu vypadol na konci 80-tych rokov, v Rusku vzniklo množstvo klonov, vďaka čomu vo východnej Európe ešte dodnes zostala komunita nadšencov. Podľa Wikipédie ešte v roku 2012 vzniklo pre tento systém vyše 100 nových hier.

Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača

Malý výlet do rokov 80-tych v prvom odstavci bol nutný, aby ste pochopili prečo vôbec niekto včera  založil na Indiegogo kampaň na výrobu Spectrum Vega - nového počítača založeného na sérii Spectrum. Spoločnosť Retro Computers a Sir Clive Sinclair už vyrobili prototyp, na ktorom by sa dalo hrať všetkých približne 14 000 hier vyrobených pre rôzne verzie pôvodných sinclairov.

Ako je vidieť vo videu, dizajn sa prispôsobil modernej dobe. Počítač sa scvrkol na väčší gamepad s deviatimi klávesami, keďže už nie je určený na prácu, iba na hranie hier. Ovládanie je rovnako jednoduché ako u hociktorej hracej konzoly či handheldu a rovnako ako jeho predchodcovia, aj on sa dá jednoducho pripojiť k televízoru. Má ale aj niečo, čo jeho predchodcovia nemali. Vo zväčšenej pamäti je 1 000 originálnych hier vyvinutých pre Sinclair ZX a časom by sa mali dať zadarmo stiahnuť aj ďalšie. Kto už nejaké hry má a hráva ich cez emulátor, môže ich jednoducho nahrať na SD kartu.

Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača

Na výrobu prvej limitovanej série je potrebné na Indiegogo vyzbierať 100 000 libier. Zaujímavosťou je, že zostala zachovaná aj takmer pôvodná cena, jeden kus z limitovanej série Sinclair Spectrum Vega stojí v Británii 100£, ostatní musia počítať s poštovným. Ak bude mať nový Sinclair úspech, cena zariadenia iste pôjde dole.





Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača  Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača  Sinclair pripravuje nový model domáceho počítača
Páči sa mi!

Zaradené pod: hardver






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19967)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk