Sony sa kvôli klamlivej reklame o rozlíšení v Killzone: Shadow Fall postaví pred súd

Sony prezentovala svoj launch titul pre PS4 s tým, že beží v plnom 1080p rozlíšení, čo však neplatí v režime viacerých hráčov

pridal play3man 19.12.2014 o 8:01 pod hry
Sony sa kvôli klamlivej reklame o rozlíšení v Killzone: Shadow Fall postaví pred súd

HRY > NOVINKY >

Už v marci sme tu mali správy o tom, ako sa Digital Foundry bližšie pozrelo na akčnú PS4 exkluzivitu, Killzone: Shadow Fall. Digital Foundry iba potvrdilo, že kampaň v najnovšom Killzone beží v plnom 1080p rozlíšení, pri kolísavom snímkovaní, okolo 45 obrázkov za sekundu. Sony však svoju novú hru prezentovalo s tým, že aj v režime pre viacerých hráčov beží v 1920x1080, s rovnako kolísavým snímkovaním. Každopádne, Digital Foundry narazilo pri testovaní tejto časti hry na odlišné výsledky, ako nám Sony celý čas tvrdilo.

Z ich výsledkov bolo jasné, že v režime pre viacerých hráčov sa hra prepne do rozlíšenia 960x1080, čo je teda podstatne nižšie rozlíšenie, ako v skutočnosti byť malo. Zopár hráčov si tohto nižšieho rozlíšenia všimlo už skôr, no oficiálne sme sa to dozvedeli až vďaka Digital Foundry. Táto skutočnosť dospela až k tomu, že na Sony bola podaná žaloba za klamlivú reklamu, s požiadavkou o vrátenie peňazí tým, ktorí si hru kúpili. Hlavný žalobca, Douglas Ladore, sa do celého procesu pustil pomerne rýchlo, na čo však Sony stihlo rovnako rýchlo zareagovať a do boja zvolala svojich právnikov. Tí mali za úlohu presvedčiť súd s rôznymi argumentami, aby danú žalobu zamietli. Súd ale nakoniec ich požiadavku zmietol zo stola a Sony sa bude musieť postaviť čelom k zákonom na súde.

Sudca, Edward Chen, odôvodnil zamietnutie návrhu o zrušenie procesu nasledujúcimi slovami: "buď ignorovali dôležité skutkové tvrdenia... alebo žiadali súd o vykonštruovanie žaloby v tom najlepšom svetle pre Sony". Ešte pred začatím celého procesu musí žalobca mierne upraviť znenie obvinenia, na čo má 30 dní.

Sony má k tomu na krku už aj dve žaloby za hack Sony Pictures, kde ho na súd dali dvaja bývalí zamestnanci za to, že neuchránil ich osobné údaje.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20262)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk