Akú virtuálku predstaví budúci rok Microsoft?

Začínajú sa objavovať náznaky na to, že Microsoft predstaví svoj krok do virtuálnej reality budúci rok na E3 , ale aká vlastne bude?

pridal saver 25.12.2014 o 17:47 pod hardware
Akú virtuálku predstaví budúci rok Microsoft?

HARDWARE > NOVINKY >

Začínajú sa objavovať náznaky na to, že Microsoft predstaví svoj krok do virtuálnej reality budúci rokna E3 . Pozrime sa na to, aká vlastne bude. Totiž viac menej už pár rokov vieme, že Microsoft nie na VR ale na AR systéme, ktorý by vám menil realitu v miestnosti a spolupracoval s Kinectom. Ukázal to starší leak a zrejme Microsoft sa zrejme týchto plánov stále drží. Aj keď pôvodne ich plánoval už na rok 2014.

Akú virtuálku predstaví budúci rok Microsoft?

Má ísť o okuliare, ktoré by do priestoru izby pridávali objekty, postavy, a menili prostredie prostredie. Keď si to teraz spojíme, presne to čo ukazovali v IllumiRoom a RoomAlive technológiách a teda je to zrejme smer ktorým sa uberá. Potvrdil to aj šéf Rockstaru, ktorému technológiu predstavili.

Totiž v pohľade na AR okuliare vyzerá RoomAlive ako beta projekt toho čo má prísť.  Samotné Room Alive s niekoľkými projektormi a sériou Kinectov by bolo príliš drahé a príliš komplikované, ale ak to nahradíme AR okuliarmi dostaneme to isté, jednoducho a lacno. Stačil by jeden Kinect, ten by do priestoru vysielal IR dáta, s ktorými by sa okuliare synchronizovali a umožňovali by takmer plný pohyb v priestore izby.  Kinect by samozrejme následne mohol aj snímať celú postavu a presúvať ju do samotnej hry, čo je výhoda oproti konkurencii, ktorá vie detekovať len označené plochy, či už oculus, alebo morpheus.

Aj keď je otázne, či Microsoft ostane čisto pri AR, pôjde vlastným smerom a neprinesie virtuálku vo VR podobe ako konkurencia (aj keď na to by možno stačilo zakryť okuliare). Stále však ani jedno nie je potvrdené a Microsoft sa do toho veľmi nehrnie, podobne aj Sony čaká ako dopadne, alebo ako to rozbehne Oculus. 

Ak to aj na E3 Microsoft poodhalí, zrejme len zbežne, lebo na rok 2015 má prioritu Windows 10, DX12 a spojenie všetkých zariadení. Virtuálka by možno bolo naraz veľa ak ju uvidíme tak skôr v roku 2016. 





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk