Microsoft spísal nové pravidlá pre let’s playerov

Zverejňovaním herného obsahu na Twitch a YouTube sa dajú zarábať peniaze a nemálo ľudí si z toho spravilo slušný biznis. Ako sa k tomu postavil Microsoft?

pridal roberto 11.1.2015 o 10:11 pod hry
Microsoft spísal nové pravidlá pre let’s playerov

HRY > NOVINKY >

Zarábanie na uverejňovaní Let’s Play videí bol v posledných rokoch neistý chlebíček. Obzvlášť stresujúci musel byť pre hviezdy internetu december 2013, keď niektorí z nich dostali od YouTube stovky emailov spochybňujúcich legálnosť ich videí. Časom sa ukázalo, že časť z toho bol planý poplach, niektoré spoločnosti ale trvajú na prísnej ochrane svojich autorských práv. Nintendo si napríklad robí nárok na časť z príjmu youtuberov, pokým Deep Silver, Devolver a Riot Games oficiálne povolili speňažovanie videí z ich hier. Ďalší, ako napríklad Atlus (séria Persona, Demon's Souls, Game of Thrones) ešte nezaujali pevné stanovisko. Microsoft a jeho Microsoft Studios dnes rozšírili rady "rozhodnutých".

YouTube let’s playerom aj Twitch streamerom v podstate môže odľahnúť, Microsoft povolil bezplatné používanie častí ním vlastneného herného obsahu. Má však niekoľko podmienok. Herný obsah v prvom rade nesmie byť použitý pri výrobe pornografického, obscénneho, neslušného, vulgárneho, diskriminačného, protizákonného, nenávistného, násilie propagujúceho, drogy, ilegálne aktivity, zločiny proti ľudskosti, genocídu ani mučenie podporujúceho videa.

Microsoft spísal nové pravidlá pre let’s playerov

Okrem toho má pár ďalších špecifických požiadaviek. Videá napríklad nemôžu byť umiestňované na pay-for-play webstránky, stránky ktoré niečo predávajú, ani na weby vyžadujúce prihlásenie. Tiež je zakázané pridávať do tých videí reklamu. Táto sada pravidiel sa asi snaží nastaviť podmienky tak, aby sa na videách dalo zarábať iba prostredníctvom YouTube a Twitchu.

Microsoft si tiež vyhradil právo zdarma použiť čokoľvek z týchto videí, vrátane napríklad vymysleného príbehu či iných nápadov, čo je zas pravdepodobne iba ochrana proti nezmyselným súdnym sporom. V názve videa by sa tiež nemalo objaviť meno použitej videohry - ochrana proti tomu, aby niekto svoje video vydával za oficiálne video Microsoftu (napríklad Rooster Teeth’s Red vs. Blue je dobré ale Halo: Red Vs. Blue je zle). Poslednou podmienkou je prítomnosť oznamu, že video bolo vytvorené v súlade s týmito pravidlami.

Microsoft teda neprišiel s ničím neočakávaným, niektoré podmienky môžu znieť nezmyselne, ale žiadna z nich sa nezdá byť prehnane obmedzujúca, ak teda nebude striktne trvať na tom, aby sa v mene videa neobjavilo meno hry. Ale bohužiaľ, to ešte nie je všetko. Napríklad Mojang je síce vlastnený Microsoftom, ale ich Minecraft má vlastné podmienky. Ďalej napríklad autá v pretekárskych hrách sú pod ochranou automobiliek a reálne pretekárske okruhy majú tiež svojich majiteľov, rovnako ako konkrétne modely zbraní, no a osobitnou kategóriou je hudba zo soundtracku.

Update: Microsoft to objasil a je to tak, ako sme aj čakali a teda youtuber môže kľudne použiť názov "Let’s Play Forza Motorsport 5", alebo hocičo z čoho bude jasné, že ide o jeho video. Nemôže sa používať len názov, ktorý by evokoval, že ide o nový produkt danej série a teda napríklad "Halo: Covenant Strike".





Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk