Novinári si už vyskúšali Microsoft HoloLens, reakcie sú pozitívne

Novinári si na Microsoft prezentácii rovno mohli Hololens vyskúšať a napriek tomu, že to nie je finálna verzia odozva je veľmi dobrá.

pridal saver 22.1.2015 o 20:41 pod hry
Novinári si už vyskúšali Microsoft HoloLens, reakcie sú pozitívne

HRY > NOVINKY >

Novinári si na Microsoft prezentácii rovno mohli Hololens vyskúšať a napriek tomu, že to nie je finálna verzia odozva je veľmi dobrá.  Ny Times, Verge, alebo Engadget spísali svoje dojmy a naznačujú, že hologramy sa môžu stať súčasťou nášho života, alebo že toto je najzaujímavejší projekt Microsoftu posledných rokov. NY Times napríklad hovorí, že toto zariadenie vraj môže byť budúcnosťou domáceho počítača.

Podľa ich dojmov to je reálne a aj to reálne to funguje, aj keď zatiaľ to skúšali len na devkite, ktorý vyzeral inak ako ukázané okuliare. Detekcia pohybov hlavy je veľmi dobrá, celý projektovaný obraz sa hýbe okamžite, aj keď rozlíšenie sa nezdalo vysoké, ale účel spĺňalo.  Konkrétne im ukazoval napríklad skype hovor, premietnutie Windows menu do priestoru, 3D modelovanie, a samozrejme aj hry, konkrétne ukazovali Minecraft, ktorý by mohol byť hlavným ťahákom predaja, ale pridal aj  možnosť prejsť sa po Marse, aplikáciu na ktorej pracoval Microsoft spolu s NASA a ktorú vedci využívajú. Ukazovali aj využívanie rovnakých virtuálnych objektov dvomi postavami a teda všetko sa automaticky sychronizovalo medzi obomi systémami.

Microsoftu to teda funguje, teraz bude otázne ako to dotiahnu do vydania, aká bude cena a kedy to vlastne vyjde. Je jasné, že  Microsoft s produktom mieri na väčší trh ako Oculus Rift, chcú aby ste mohli produkt používať aj pri práci a samotnú prácu vám dopĺňal bez toho aby vás urezal od vonkajšieho sveta, rovnako to bude aj pri hrách.

Viac o Hololens by Microsoft mal povedať na Build konferencii v apríli. Uvidíme, či nám, či už na GDC, alebo E3 ukáže hernú verziu tohto zariadenia (ktoré by nepotrebovalo CPU a GPU a komunikovalo by s Xboxom).

 





Novinári si už vyskúšali Microsoft HoloLens, reakcie sú pozitívne
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Wargame - european assault (1)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20476)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk