Nová aktualizácia pre PlayStation 4 oficiálne oznámená, prvé novinky potvrdené

Hlavným lákadlom je funkcia suspend/resume, no nechýbajú ani ďalšie, ako napríklad podpora 60fps pre Remote Play

pridal play3man 12.3.2015 o 9:02 pod hry
Nová aktualizácia pre PlayStation 4 oficiálne oznámená, prvé novinky potvrdené

HRY > NOVINKY >

Pred pár dňami sa na internet dostali fotografie z testovacej verzie novej aktualizácie pre PlayStation 4 s označením 2.50. Fotografie nám odhalili niekoľko nových funkcií, medzi ktoré patrí aj toľko sľubovaná funkcia suspend/resume. Okrem toho sme sa však dozvedeli aj o ďalších funkciách, ako možnosť zálohovať dáta na externý HDD alebo tiež Accessibility Options. Čo sú teda nové nastavenia, ktoré zjednodušia hranie aj tým, ktorí trpia určitým manuálnym obmedzením.

Oficiálne však Sony oznámila aktualizáciu až dnes, pričom k oznámeniu pripojila aj zoznam zatiaľ potvrdených funkcií. Samozrejme, tak ako naposledy, tak aj teraz budú všetky novinky oznamovať postupne.

Suspend/Resume - funkcia Suspend/Resume bola oznámená už pri odhalení PlayStation 4, no pri vydaní sa z nejakého dôvodu do PS4 nedostala. Možnosť prepnúť PS4 do Rest Modu s tým, že sa všetky otvorené aplikácie uspia a pri opätovnom spustení PS4 budete môcť pokračovať presne tam, kde ste pri hraní skončili. Sony však hneď na úvod dodáva, že túto funkciu budú podporovať "takmer všetky aplikácie". Snáď sa teda v praxi nedočkáme toho, že množstvo hier ju podporovať nebude.

Možnosť povýšenia pod-účtov na hlavný účet - Používatelia pod-účtov budú môcť povýšiť svoje účty priamo z PS4 hneď po tom, ako dovŕšia 18 rokov. Tým pádom budú odstránené obmedzenia pre chat a pribudne možnosť pre pridanie peňazí do virtuálnej peňaženky. V súčasnosti je toto možné spraviť cez webovú stránku na https://account.sonyentertainmentnetwork.com

Vyhľadávanie priateľov z Facebooku - Sociálne funkcie PS4 sa opäť rozrastú. PS4 môžete prepojiť so svojim účtom na Facebooku už od vydania, no iba s možnosťou uploadovania obrázkov či videí na túto sociálnu sieť. S novou aktualizáciou bude možné vyhľadávať priateľov na PSN medzi vašimi priateľmi na Facebooku.

Podpora 60fps pre Remote Play & Share Play - Hráči, ktorí využívali Remote Play alebo Share Play si určite všimli, že obe funkcie podporovali snímkovanie iba do 30fps. To znamená, že aj hry, ktoré natívne bežali na PS4 pri viac ako 30fps sa streamovali iba pri 30fps. S novou aktualizáciou však toto obmedzenie nadobro zmizne a vaše obľúbené PS4 tituly budete môcť hrať aj na mobilnom telefóne či PS Vita v 60fps. Pri pridaní tejto funkcie prichádza otázka, či sa dočkáme podpory pre streamovanie a nahrávanie videí v tomto snímkovaní. Predsa len, aj Share Play a Remote Play sú založené na nahrávaní a streamovaní obrazu do druhej konzoly/telefónu.

Accessibility Options - Túto funkciu ocenia najmä ľudia, ktorí trpia nejakým tým manuálnym obmedzením či zníženou schopnosťou dosahu či sily a tým pádom si nemôžu zahrať ich obľúbené hry. Toto nastavenie obsahuje možnosti pre konverziu textu do reči, zväčšenie textu, silnejšie písmo, vyšší kontrast pre UI, priblíženie zobrazených obrázkov a obrátenie farieb. Hráči si taktiež budú môcť kompletne upraviť funkcie tlačidiel na DualShocku 4, aby im vyhovovali čo najlepšie.

Trofeje - Sony vypočulo niektoré požiadavky hráčov a pridá niekoľko vylepšení pre trofeje. PS4 po novom automaticky zachytí obrázok pri získaní trofeje, vďaka čomu budete môcť s ľahkosťou zdieľať tieto momenty. Taktiež pribudne niekoľko nových možností pre zoradenie trofejí a hráči si budú môcť odstrániť zo zoznamu hry, v ktorých nezískali ani jednu trofej, a teda pri nich svieti 0%.

Zdieľanie videí na Dailymotion - K možnosti zdieľaniu videí na YouTube či Facebook pribudne možnosť zdieľať videá aj na server Dailymotion

Ako ste si mohli všimnúť, v prvom zozname chýba funkcia pre zálohovanie dát na externý HDD. Zatiaľ je teda otázne, ako bude táto funkcia fungovať. Skôr to však vyzerá tak, že pôjde skutočne iba o zálohu, ktorú neskôr bude možné obnoviť - a teda PS4 nebude vedieť čítať dáta priamo z externého uložiska, čím by sa zvýšila kapacita interného HDD. Kedy bude aktualizácia dostupná na stiahnutie nie je jasné, no predpokladá sa koniec marca / začiatok apríla.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk