Mágia vo Witcher 3: Wild Hunt priblížená

Magické znamenia ku Geraltovi neodmysliteľne patria a tretie herné dobrodružstvo im venuje veľkú pozornosť. Každý investovaný bod bude mať cenu zlata.

pridal roberto 14.4.2015 o 9:39 pod hry
Mágia vo Witcher 3: Wild Hunt priblížená

HRY > NOVINKY >

Už iba mesiac a 5 dní nás delia od vydania jednej z najočakávanejších hier tohto roka. Zaklínač 3: Divoký Hon si má zachovať všetky prednosti predchádzajúceho dielu, ale zároveň ponúknuť väčší a otvorenejší svet, vzrušujúcejší lov na najnebezpečnejšie príšery a mnoho iných vylepšení, na ktoré sa tešíme už minimálne rok. Vedeli sme, že bez úprav nezostane ani bojový systém a IGN malo možnosť otestovať, ako do neho prehovoria magické znamenia.

Znamenia, čoby najjednoduchšie čary, dal zaklínačom do vienka už Andrzej Sapkowski, autor poviedok a románov o Geraltovi. Základom zaklínačovho bojového štýlu sú samozrejme rýchlosť a obratnosť s mečom, elixíry a znamenia sú však nepostrádateľnými esami v rukávoch. V Zaklínač 2 znamenia trochu ustúpili do úzadia a mnohí hráči si na ne dovolili aj zabudnúť a sústredili sa na kotúle a sekanie mečom. V treťom Zaklínačovi má ich dôležitosť opäť stúpnuť.

Mágia vo Witcher 3: Wild Hunt priblížená

Boje v Divokom Hone sú vraj komplexnejšie a preto aj náročnejšie ako v prvých dvoch dieloch. Pätica základných znamení zostala rovnaká. Igni a Aard začínajú ako podobné znamenia poškodzujúce nepriateľov, Igni sa však vyvíja smerom k plameňometu účinnému v boji proti viacerým nepriateľom, pokým Aard dáva jednu silnú ranu. Yrden je nebezpečná pasca a Axii sa pohráva s mysľami nepriateľov, pokým Quen je znamenie ochranného štítu a po patričnom vylepšení dokáže nepriateľské rany premieňať na liečivú silu.

A o to práve ide. Do znamení treba investovať body a Geralt tým získa veľké výhody, bodov sa však rozdáva málo. Geralt dostane pri každom postupe na vyššiu úroveň iba jeden bod a jeden za každý objavený (predtým dobre ukrytý) obelisk. Body je preto treba míňať s rozvahou, pričom ten istý bod môže putovať do znamení, alchímie, bodov života, útoku alebo regenerácie výdrže. Rovnako bolestivé má byť rozhodovanie udelení bodu konkrétnemu znameniu a odomknutí ďalšieho spôsobu jeho využitia.

Zväčšenie oblasti účinnosti Aard znamená nedať bod do odkláňania šípov. Zmena účinku znamenia Axii z bežného zmätenia na úplné ovládnutie a získanie dočasného spolubojovníka zároveň znamená otočiť sa chrbtom k výraznému predĺženiu účinnosti Yrdenu. Vylepšenia sa dramaticky prejavia na využiteľnosti znamení a poskytnú veľké bonusy. Neobísť túto časť Geraltovho tréningu a investovať iba do vhodnej kombinácie je teda životne dôležité.

Mágia vo Witcher 3: Wild Hunt priblížená

Rozvoj alchímie na úkor znamení má však vlastné výhody vrátane efektívnych liečivých elixírov, ktoré sa nachádzajú až na vyšších vetvách jej stromu schopností. Čo si teda vyberiete? Liečivé nápoje, 5 percentné zvýšenie šance na kritický zásah, alebo možnosť očarovať a vziať so sebou do boja dvojicu vlkov?

Vraj už posledné dobrodružstvo striebrovlasého zaklínača vychádza 19. mája vo verziách pre Windows, PlayStation 4 a Xbox One a ponúkne 100 až 200 hodín zábavy plus 30 hodín v dvoch datadiskoch.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk