Jeden z veľkých príbehov EVE Online

Vzostup, vojna a zrada. Kto sa smial ako posledný?

pridal roberto 8.5.2015 o 8:58 pod hry
Jeden z veľkých príbehov EVE Online

HRY > NOVINKY >

Na ráno 6. apríla Lychton Kondur len tak ľahko nezabudne. Nedovolí mu to (metaforický) nôž vrazený medzi lopatky. V to ráno sa zobudil a zistil, že všetko čo vybudoval počas uplynulých dvoch rokov je preč. Počas noci bol zosadený.

Kondurov príbeh pritom nezačal inak ako príbehy tisícov iných hráčov. Dopočul sa o úžasných a neustále sa stupňujúcich bojoch a chcel sa stať ich súčasťou.

„Na normálnom spravodajskom webe som čítal o jednej bitke. Nie hernom webe, ja nie som hráč,“ spomína Lychton na deň, keď sa prvýkrát dopočul o EVE Online. „Bolo to niečo ako: „Hej, jeden hráč prišiel o loď za desaťtisíc dolárov,“ alebo niečo v tom zmysle. Bol som ohromený. Povedal som si, že je to cool a že by som tiež chcel vyhodiť do vzduchu lode drahé ako malé auto.“

Lychton teda zabrúsil na Reddit, kde pátral po niekom, kto by mu pomohol s prvými krokmi. Tam odpovedal na volanie Matiasa Otera, ktorý bol tiež ohromený prísľubom EVE a hľadal niekoho, kto by sa do neho pustil spolu s ním a dvojica spolu založila korporáciu Brave Newbies. Z nováčikov, ktorí ledva vedeli, ako pilotovať svoje lode, explodovali do masívnej korporácie, ktorá v súčasnosti združuje vyše desaťtisíc charakterov. Behom dvoch rokov sa rozrástli na jednu z najväčších korporácií EVE Online, založili alianciu BRAVE, stali sa kľúčovým členom koalície HERO a začali sa zaujímať o lukratívne územia v nestráženom vesmíre.

Jeden z veľkých príbehov EVE Online

Ale keď sa aliancia presunula do Catch, regiónu notoricky známeho krvavými konfliktmi, veci sa začali značne komplikovať. Nestrážený vesmír je miestom mlieka a medu, ale tiež miestom posiatym mŕtvolami a troskami lodí tisícov pilotov. A BRAVE sa dostalo do krutého sporu s neľútostnou alianciou známou ako Pandemic Legion.

„Naši piloti zneisteli a nechceli bojovať. To bol veľký problém. Na pozadí toho sa urobili zlé dohody. Či už som ich odsúhlasil alebo neodsúhlasil, na tom nezáleží. Zbierali sme skúsenosti po celom Novom Edene, ale neboli sme pripravení na to, aby do nás jedna skupina neustále búšila, búšila a búšila.“

BRAVE bolo pod ťažkým náporom síl Pandemic Legion a jeho členom sa to prestávalo páčiť. Lychton stratil pôdu pod nohami počas EVE Fanfestu. Vzal si so sebou notebook, ktorému však zlyhal hard disk a rozkazy mohol vydávať iba mimohernými cestami. Pred cestou však zanechal jasné rozkazy na držanie pozícií, dúfajúc že na Fanfeste získa potrebnú pomoc proti Pandemic Legion. Jeho zástupca Liquid Drisseg však vydal rozkaz ustúpiť a úplne opustiť Catch.

Jeden z veľkých príbehov EVE Online

Evakuácia sa zvrhla v katastrofu. Lychton bol zrazu nedostupný, Pandemic Legion rozpútala peklo a ničila ustupujúce lode. Výstraha každému, kto by sa s nimi chcel v budúcnosti ťahať za prsty. Aliancia Brave sa začala otriasať a Lychton zvolal koncil, aby všetkých ubezpečil o svojej oddanosti a načrtol plány ďalšieho postupu.

„Všetci boli nahnevaní ale súhlasili, tak som šiel spať.“

Dva roky vo vedení jednej z najväčších aliancií boli v mihu roka zrátané v jeho neprítomnosti. V noci sa odhlasovalo Lychtonovo odvolanie z čela aliancie. Zostala mu iba kontrola nad jeho korporáciou Brave Newbies. Jeho rada zložená z priateľov a radcov sa dostala pod vplyv iného vysokopostaveného člena BRAVE, Anny Niedostepny. Lychton bol po jedinom hlasovaní zosadený. Prišiel o postavenie, impérium i dobré meno.

„Cítil som sa, ako keby som prišiel domov a tam ma čakal iba list a prázdny dom bez nábytku. O všetko som prišiel. Bolo to zdrvujúce.“

Lychtonovi zostalo to, s čím začínal – jeho korporácia Brave Newbies, ktorá naďalej zostala členom aliancie BRAVE a Lychton sa napriek roztrpčeniu rozhodol neodtrhnúť.

„Uvedomil som si, že keby som to urobil, odtrhol mojich 11 tisíc newbies, skončilo by to občianskou vojnou. Rozhodol som sa siahnuť po výhode a ďalej to neriešiť.“

Pre Annu Niedostepny bol prevrat obrovským úspechom. Lychton bol preč a nezačal okolo seba kopať ani robiť rozruch. Napriek tomu si však dvaja hráči, aDAMNPATRIOT a Suev Raylap, začali klásť otázky a odhaľovať nezrovnalosti. Boli pripravení podporiť Lychtona v boji o moc nad alianciou, on však odmietol zaútočiť a vrátiť sa späť proti vôli lídrov jednotlivých korporácií.

Jeden z veľkých príbehov EVE Online

Ako sa však ukázalo, tí po otvorení očí ani po ničom inom netúžili. Po dlhom a nakoniec prehranom boji boli nespokojní a sklamaní a nechali sa ovplyvniť mocichtivou Annou Niedostepny a ďalších sprisahancov. Ich zbraňami boli dezinformácie a nedostatočná komunikácia, ale keď pravda o okolnostiach opustenia Catchu vyplávala na povrch, členovia koncilu sa Niedostepny otočili chrbtom a Lychton sa vrátil do čela aliancie.

„Úrad mi bol vrátený v sobotu ráno a rýchlo som vyslal novovytvorenú jednotku pod mojím velením, aby obnovila poriadok. Ak strieľate na kráľa, radšej by ste nemali minúť.“

A aké si z toho vzal poučenie?

„Ľudia sa so mnou báli hovoriť a ja som si ticho vždy vysvetľoval ako tichý súhlas a znak, že je všetko v poriadku. Tým vznikala nespokojnosť a zasiali sa semená vzbury.“

Lychton mal kopec práce a vzdal sa osobného velenia koalícii HERO. BRAVE aj HERO však vykročili do novej éry a osídľujú nový región. Že si hru, kde sa môže odohrať takýto príbeh ani nedokážete predstaviť? Nie ste jediní, ale podľa tisícov očitých svedkov sa to vážne stalo v EVE Online.





Páči sa mi!






Jeden z veľkých príbehov EVE Online
PC

Vývoj: CCP Games / Evolution Vault
Štýl: Stratégia / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 6. máj 2003
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19527)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk