Konami: mobilné hry sú budúcnosť, budú našou hlavnou platformou

Nový riaditeľ Konami v rozhovore pre server Nikkei Trendy Net prezradil, že sa chcú v prevažne zameriavať na sféru mobilných hier

pridal play3man 14.5.2015 o 22:51 pod hry
Konami: mobilné hry sú budúcnosť, budú našou hlavnou platformou

HRY > NOVINKY >

Konami má za sebou veľmi krušné mesiace, ktoré odštartovala aféra s Hideo Kojimom. Konami totiž aj napriek tomu, že sa na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ešte stále pracuje, odstránilo zo svojich stránok akékoľvek informácie o Kojimovi a všetky Metal Gear Solid hry stratili nálepku s jeho menom. Následne si fanúšikov pohnevali zrušením veľmi nádejného pokračovania Silent Hill a včera to zakončila správa o možnom zrušení PES série. Tá ale našťastie nie je pravdivá a Konami sa už nevie dočkať, kedy bude môcť predstaviť jej nový diel.

Najnovšie však súčasný riaditeľ Konami, Hideki Hayakawa, povedal niekoľko zaujímavých viet v rozhovore pre Nikkei Trendy Net, ktoré nám pravdepodobne naznačujú dôvod týchto veľkých zmien vo firme.

"Našou hlavnou platformou budú mobilné hry. Nasledovať bude pay-as-you-play model hier ako Power Pro a Winning Eleven s prídavným obsahom. Naše hry sa musia presunúť v takom smere, aby sa nepredávali ako "položky", ale ako "funkcie". Videli sme pri týchto hrách, že aj ľudia, ktorí si kupujú hry na diskoch, majú motiváciu si zakúpiť bonusový obsah. Najmä úspech Power Pro nás motivoval k tomu, aby sme presunuli väčší počet našich populárnych sérií na mobilné zariadenia, ako kedykoľvek predtým."

"Hranie sa rozšírilo na množstvo platforiem, no koniec koncov, platforma, ktorá nám je vždy najbližšia, je tá mobilná. Mobilné zariadenia sú tým miestom, kde leží budúcnosť hrania"

"Veríme, že našim zámorským hrám ako Metal Gear Solid V a Winning Eleven sa bude aj naďalej dariť, no zároveň tiež stále rozmýšľame o tom, ako by sme pretlačili naše značky na mobilné zariadenie. Čo sa multiplatformových hier týka, už nemá žiadny význam rozdeľovať trh na rôzne kategórie. Mobily prevezmú novú úlohu - prepojiť bežnú verejnosť so svetom hrania. "

Aj keď nás teda Konami informovalo, akým smerom sa budú teraz uberať, určite zamrzí, že na túto zmenu doplatili aj veľké hry, ako napríklad už spomínaný Silent Hills.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk