SINGLES: FLIRT UP YOUR LIFE!

SINGLES: FLIRT UP YOUR LIFE!

Dojmy

Evidentným a nijak nepopierateľným vzorom Singles je všeobecne uznávaná séria The Sims. Aj cez tento dôležitý fakt je ale Singles jedným z mála napodobiteľov a preto pôsobí vcelku originálne. Pod vašu kontrolu sa dostanú životy Mika a Lindy, dvoch nepartnerských spolubývajúcich, žijúcich v jednom rušnom európskom meste. Či medzi nimi vznikne nejaký vzťah alebo budú neustále rozhádaní do krvi, to už bude záležať len a len na vás. Teda aspoň to sľubujú reklamné spoty...

 

Východisková situácia popisuje dvoch mladých ľudí, ktorí sa práve prisťahovali s menším obnosom peňazí do mesta a hráč má za úlohu navigovať ich životy. Raňajky, cesta do práce, relaxácia a rekreácia, spánok – staráte sa o každú chvíľku ich životov. Vedľa zaobstarávania financií na chod domácnosti, ide hlavne o vzájomné spolunažívanie. Vzťah Mika a Lindy má päť stupňov: romance, priateľstvo, sex, zábava a problémy. Ako to bude prebiehať si asi dokážete predstaviť sami. Celkom šestnásť rôznych osobností sa ponúka, ako hlavných protagonistov, naviac je každý z nich obdarený množstvom špecifických schopností a koníčkov. Schválne, skúste dať dokopy femme fatale s hanblivým knihovníkom. Čo sa stane!? Interakcia, tak naberá trochu iné rozmery. Okrem toho má každá postava ešte osem základných osobných potrieb: jedlo, relax, spánok, zábava, vzťahy, hygiena, priestor a libido, ktoré si bude musieť uspokojovať (myslím tým všetky potreby prasáci !).

 

Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!

  

Ako je zrejmé, prvotná inšpirácia skutočne vzišla z The Sims. Návrhári z firmy Rotobee sú jej veľkými fanúšikmi, ale okrem základného konceptu v podobe starania sa o postavy a ich potreby, sa rozhodli zamerať na vzťah dvoch hlavných hrdinov, ktorý by mal byť komplexnejší a hlavne zaujímavejší. Už teraz pracuje Rotobee na datadisku, ktorý prinesie ďalšie postavy a nový príbeh, kde bude hneď niekoľko párov bývať v prenajatom dome. Nechcem, ale predbiehať a tak vás radšej navnadím. Interakcia oboch postáv v Singles záleží hlavne na umelej inteligencií – dôležité je, aby dokázali jednotlivé akcie adekvátne posúdiť a aby bolo všetko uveriteľné. Preto bol veľký dôraz kladený na technické spracovanie. Engine realisticky zobrazuje širokú paletu emócii (napríklad prekvapenie, súhlas, smiech, hnev, flirtovanie atď.) a dokonca funguje mimika tváre: vzájomné pohľady hovoria samy za seba. Detailné modely postáv sú vytvorené z viac ako 30 000 polygónov a tvárou pohybuje 36 počítačových svalov – skutočne môžu zobraziť každú emóciu. Autori pre svoje dielo vytvorili taký 3D engine, aby si každý hráč mohol vybudovať byt podľa svojich vlastných predstáv a aby ten vyzeral naozaj realisticky. V dôsledku toho napríklad svetlá a tiene vznikajú vďaka slnečnému svetlu prirodzene, cez okná, čo náramne zvyšuje atmosféru.

 

Nejde, ale len o efekty, môžete si vytvoriť takmer ľubovoľný byt či dom, pokiaľ na to máte dostatok finančných prostriedkov. A ako sa dá čakať, do bytu svojich predstáv domontujete okná, parkety, nahodíte fešné perzské koberce a masívny rustikálny nábytok. Okrem toho si môžete k domu pristavať záhradu, kde sa budú postavy slniť alebo kúpať v bazéne. A pochopiteľne, postupné vylepšovanie hniezdočka taktiež zdvihne náladu hlavným protagonistom tohoto sitcomu. Napadá ma jedna otázka: Ako sa bude prejavovať chémia medzi postavami, inými slovami, čo nahota a cenzúra? Veď predsa sa má jednať o realistickú simuláciu!

 

Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!

 

Vzťah dvoch ľudí obsahuje mnohé zložky a erotika k ním teda automaticky patrí. V posteli sa nebude len spať a keď napríklad Linde po odchode zo sprchy omylom padne uterák, tak na ňu Mike jednoducho skočí, čo im razantne zlepší náladu.  Darmo, žijeme len raz, tak si treba užívať a to isté platí aj pre hrdinov tejto simulácie reálneho života. Mimochodom pri sexe v posteli začínate bozkami, prechádzate cez petting (predohru) až sa dostanete k samotnému sexu (zatiaľ však obrázky a videá ukazujú len jednu polohu pri sexe, takže kamasutru si tu asi nenaštudujete :). Ak hlavné postavy uspokoja všetky svoje potreby, sú šťastné, získavajú skúsenosti a vyvíjajú sa. Keď poskočia na novú úroveň, za získané body si budú môcť zlepšiť kariéru, sociálne schopnosti alebo vybavenie bytu. Ďalšie kapitoly príbehu pochopiteľne otvoríte až po zlepšení vzťahu. Vzťah ovplyvňuje každú aktivitu. Možností je, ako v reálnom živote vždy viacero. Na pamäti by ste, ale rozhodne mali mať vlastnosti vybraných postáv, pretože od nich sa odvíja množstvo vecí.

 

S pohybom a interfacom by ste nemali mať veľké problémy, autori v rámci ladenia navigácie, niekoľkokrát ovládanie od základov prekopali. Na obrazovke sa nachádza päť základných panelov reprezentujúcich potreby postáv – vzťah, osobnosť, schopnosti a konečne nákupné menu, plus špeciálna kamera zaberajúca tváre hrdinov, aby ste sa mohli orientovať podľa ich emócii.

 

Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!
Singles: Flirt up your life!

 

Poviem to jednoducho, sú to skrátka osobitnejší The Sims. Menej stratégie, ale viacej interakcie a viacej života. Singles sa vezú na vlne najpredávanejšej hry posledných rokov. Na druhú stranu autori originálne naklonovali inú hru a zrejme vytvoria dostatočne zábavný produkt. Otázkou ale je, či len pre simhráčov alebo aj pre nás ostatných. Odpoveď na túto otázku sa už ale čoskoro dozvieme.

 

Viacej obrázkov zo Singles nájdete v našej galérii.


napísal blade 23.3.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
SINGLES: FLIRT UP YOUR LIFE!


PC

Vývoj: Kochmedia / Rotobee
Štýl: Managementová
Dátum vydania:  apríl 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (5)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20620)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk