CONQUEST: FRONTIER WARS

CONQUEST: FRONTIER WARS

Dojmy

Po dlhom odkladaní a presúvaní hry medzi distribútormi nám konečne vychádza najnovšia stratégia od Fever Pitch Studia (pôvodne Digital Anvil) - Conquest Frontier Wars.

Conquest je už asi rok stará hra, ktorá mala pôvodne vyjsť v zime minulého roku, ale keďže hru vtedy odmietol distribuovať Microsoft, Digital Anvil musel vydanie odložiť a hľadať nového distribútora. Keďže medzičasom firmu kúpil Microsoft, museli vytvoriť novú firmu Fever Pitch Studios, ktorá by Conquest dokončila, našla distribútora a predala mu ju. To sa im aj podarilo a šťastný Ubisoft teraz hru vydal.

Pozrime sa však bližšie na hru. Je to 3d realtime stratégia, v ktorej sa však môžete pohybovať len po dvoch základných smeroch. Podobá sa to dosť na Command and Conquer premiestnené do vesmíru. Ak by som to prirovnal k nejakej vesmírnej stratégii, asi Star Trek Armada  by bola k tomuto najbližšie, prípadne Far Gate, ale v trochu jednoduchšom prevedení. Misie sa odohrávajú na niekoľkých stredne rozsiahlych vesmírnych plochách pospájaných červými dierami. V každej mape sa vždy nachádzajú planéty, okolo ktorých budete stavať základne, ďalej asteroidové polia a rôzne iné objekty, z ktorých budete ťažiť engergiu na stavbu jednotiek a budov.

Animácie, ktoré vás upútajú hneď po spustení hry sú kvalitné a navodzujú typicky vesmírny príbeh, kde sa ľudia votrú do ďalekých galaxií a tam ich prevalcuje zatiaľ neznáma silná rasa. Keď sa k tomu konfliktu ešte pridá tretia rasa, máme tu intergalaktickú vojnu.

V hre sú tri príbehové kampane za tri rasy po 16 misiách, v ktorých za každú rasu idete ovládnuť galaxiu a snažíte sa pritom úplne zlikvidovať nepriateľov. Napríklad ľuďom nepriateľské rasy budú ku konci kampane útočiť priamo na Zem. Popri misiách, ktoré zvyčajne nemajú jednoznačný koniec, počúvate najnovšie informácie vedenia a ohlasy od generálov o ich úspechoch a prehrách.

Ak by som mal priblížiť trochu systém ovládania hry, je to niečo podobné ako Star Trek Armada, len s iným systémom stavania a boja. V Conqueste staviate svoje základne výhradne okolo planét, čo znamená, že si najskôr na mape musíte nájsť planétu, postaviť na nej základňu a potom prstencovito okolo planéty dostaviate ostatné budovy. No pozor, môžete postaviť len určitý počet budov, ktoré sa zmestia okolo rovníka planéty. Keď zastaváte, musíte hľadať novú planétu na nové budovy a ďalší rozvoj. Čo sa týka typov budov, sú asi také ako vo všetkých stratégiách, čiže hangár, konštrukčná budova, ťažobná budova (z ktorej môžete v hlavnej budove vyrábať ťažobné stroje), obranné veže, technické centrum atď....  keď postavíte budovy, už len vyrábate jednotky, odkrývate mapu a taktizujete ako najlepšie zničiť nepriateľa. V Conqueste je aj malá inovácia, ktorá vám dovoľuje vytvárať generálov, ktorí potom budú viesť vaše flotily a robiť ich silnejšími.

Grafika v hre nie je zlá, ale ani najkvalitnejšia. Je to taký priemer, no našťastie jej nedostatky zakrývajú až moc kvalitné animácie. 3D engine nie je zlý, ale tiež nič ohromujúce, našťastie je rýchly a ani pri množstve jednotiek sa nespomaľuje. Zooming  je dosť veľký, ale neoplatí sa moc využívať, lebo vtedy vidíte figu borovú. Ďalšia nevýhoda enginu je absencia rotácie kamery.

Hra má samozrejme multiplayer skirmish misie, kde si môžete vybrať jednu z množstva máp a potom buď počítačových protivníkov, alebo si zahrať s kamarátmi cez Lan alebo Internet.

Celkovo je to len taká priemerná hra, ktorá len ťažko dobehne ST Armadu a vôbec sa nechytá na Homeworld a Fargate. Aj keď po príbehovej stránke je to veľmi kvalitné a ak to raz začnete hrať, už vás to nepustí, pokým to neprejdete.

Conquest: Frontier Wars
Conquest: Frontier Wars
Conquest: Frontier Wars

Conquest: Frontier Wars
Conquest: Frontier Wars
Conquest: Frontier Wars

Conquest: Frontier Wars
Conquest: Frontier Wars
Conquest: Frontier Wars


napísal saver 24.8.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
CONQUEST: FRONTIER WARS


Conquest: Frontier Wars

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20281)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk