F1 RACING SIMULATION 3

F1 RACING SIMULATION 3

Dojmy

Aj Ubisoft podobne ako EA a Interplay snaží vytvoriť čo najlepšiu F1 závodnú hru. Tentoraz Ubi prináša už tretie pokračovanie svojej série F1 Racing Simulation. Poďme sa pozrieť či môže konkurovať titulom F1 2002, alebo Grand Prix 4 a o koľko sa vylepšil oproti prechádzajúcej verzií.

Racing Simulation nikdy nebola top racing záležitosť a asi ani toto nebude, ale hra obsahuje dosť zaujímavosti aby vás zaujala a skrátila vám dlhý čas kým nevyjde F1 2003, alebo ďalšia F1 závodná hra. RS3 je pokračovaním staršej F1 Racing Championship a tentoraz už bez oficiálnej F1 licencie. Takže v hre nečakajte žiadne skutočné mená, teamy a ani skutočné trate. Teda len názvy nie sú skutočné, trate sa až nápadne podobajú a väčšinou sú len mierne zmenené, niekde chýba strecha, niekde budovy, alebo tunely ale vcelku sú skoro rovnaké. Čo sa týka názvov čakajte trate na miestach ako napríklad New Zeland, Colombia, Morocco a domácich určite zaujme trať na Slovensku, ktorú by sme tu určite radi mali.  Keď si hru prirovnáme k predošlej F1 Racing championship, zistíme že po grafickej stránke je to skoro to isté a jediný rozdiel bol v tom že minule ešte Ubisoft mali oficiálnu licenciu. Ak ste hrali predošlé uvidíte že je to len to isté v bledoružovom. Možno tu nenájdete ani toľko rozdielov ktoré pridáva EA do svojich každoročných hier.

F1 Racing Simulation 3
F1 Racing Simulation 3
F1 Racing Simulation 3

Čo sa týka možností hry máte tu klasický F1 šampionát, kde prejdete postupne všetky trate proti vybraným protivníkom a snažíte sa získať čo najviac bodov a vyhrať, potom je tu single race kde hráte jednu trať, Time Trial kde si jazdíte časovky alebo zaujímavý Scenario mód, kde máte rôzne úlohy ktoré musíte počaj jazdy splniť ako napríklad skončiť na určitom mieste, dávať si pozor na technické problémy, rýchlo dotankovať a umiestniť sa, získať aspoň jeden bod.

V pred samotným závodom je to podobné v F1 alebo GP4, máte tu detailné nastavenie monopostu, telemetriu, dotankonovanie atď. Takže kto sa v tom vyzná môže sa vyšantiť, ale našťastie mysleli aj na menej skúsených závodníkov a môžete si skoro všetko zautomatizovať. Podobne ako vo všetkých formulách aj tu máte zobrazené všetky teploty, počasie a potom už je na vás aké pneumatiky si dáte. V závodoch začínate vždy tréningmi, pokračuje kvalifikácia, warm up a nakoniec samotný závod.

F1 Racing Simulation 3
F1 Racing Simulation 3
F1 Racing Simulation 3

Ovládanie je už závislé od toho ako ste si nastavili obtiažnosť. Teda či vás pri každej zákrute hodí do mantinelov ak nespomalíte, či sa budete aj rozbíjať, mať mechanické poruchu atď.  Zaujímavým vylepšením oproti F1 a GP je tu pekne spravený štít Brake, teda informácia kedy máte brzdiť aby ste nevyleteli zo zákruty. Ak idete veľmi rýchlo je červený ak vám stačí len trochu spomaliť zožltne a keď idete vhodnou rýchlosťou zmizne. Nie je však na 100% spoľahlivý a niekedy keď idete veľmi rýchlo a zobrazí sa vám to, už to nemusíte stihnúť zbrzdiť.

Grafika v hre je pekná a podobná GP4, možno má menej detailov ale dá sa na to pozerať a chodí to celkom rýchlo aj si nepozapínate všetky detaily. V max. detailoch to začne na 1ghz a ATI8500 už mierne zatrhávať. Hra má samozrejme aj replay, rôzne druhy externých kamier, pohľad z kokpitu, pohľady na iné monoposty atď. Teda všetko čo by k hre aj patrilo. Z grafických detailov celkom poteší naliepanie sa špiny na pneumatiky keď vyjdete mimo trate. Samotné kokpity nie sú až také detailné ako v konkurenčných formuliach, ale dajú sa a tých pár informáicií na volante vám bude v hre stačiť.

F1 Racing Simulation 3
F1 Racing Simulation 3
F1 Racing Simulation 3

Celkovo by som hra nie je zlá, zahrajte si ak chcete mať pokoj od Schumachera a chcete si len vychutnávať závody. Ale zase hru nedoporučujem tým čo hrali predošlú verziu, podľa mňa je to stále to isté. Síce vylepšili pár vecí ako inteligenciu protivníkov, a pohrali sa aj s enginom ale myslím že to nepostačuje.



napísal saver 7.1.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
F1 RACING SIMULATION 3

Zaradené pod: ati


F1 Racing Simulation 3

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (3)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20454)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk