ANOTHER WAR

ANOTHER WAR

Dojmy

Francúzske mestečko Annency bolo momentálne v mojej mysli, čaká ma tam môj dlhoročný priateľ Pierre. Som znepokojený, musí mi niečo dôležité povedať, cítim v kostiach, že sa stane niečo zlé. Vedel som to dopredu, ale nebol som si istý zo zvyškom udalostí, ktoré budú nasledovať. Nákladiak, na ktorom som sem prišiel sa pokazil. Poobzeral som sa teda po Pierrovi, sedel v neďalekej krčmičke, než mi ale stihol niečo povedať, objavilo sa gestapo a uštedrilo mi zopár rán do hlavy.

 

Another War začína vnášať do PRG žánru po prvý krát  na PC udalosti z druhej svetovej vojny. Toto prvenstvo im neupieram, pretože to je možno jediný výrazne pozitívny prvok v hre(ozaj ešte čeština).

Keď som inštaloval Another war a sledoval sprievodné obrázky, bol som nadšený. Čím dlhšie som hru hral, tým viac som bol rozčarovaný a sklamaný. Svojím spracovaním a grafickým dizajnom Another war pripomína slávne FALLOUTy. Najmä menu má typický štýl spomínanej legendy. Na tom by nebolo nič zlé, keby sa to autorom podarilo dotiahnuť do zdarného konca. Lenže hra, napriek tomu, že v úvode pôsobí vcelku pozitívnym dojmom je plná chýb a zádrheľov.

 

Po prebudení som sa ocitol vo vezení, po Pierrovi ani stopy. Spoločnosť mi robili potkany a vši na posteli, niečo mi tu však nehrá. Prečo ma hodili do vezenia sotva som sa objavil v Annecy? Čo s tým má Pierre?

Z rozhovoru som stihol postrehnúť niečo o tajnej mape, musím zistiť viac a vypadnúť oddiaľto čo najskôr.


Hneď prvou vecou, čo mi vŕtala v hlave bolo, prečo dabing v hre určenej pre domácich hráčov je v angličtine. Česky písané dialógy, Francúzka krajina (nezabúdajme však aj na iné lokácie, ale o tých až neskôr) a anglicky nahovorené dialógy a hlášky mi k sebe jednoducho nepasujú (na tomto miesto nemôžem súhlasiť s UNIm, dabing je na vysokej úrovni, je to len otázka vkusu). Ale toto je len detail, ktorý možno vadí len mne. Čo však určite bude liezť viacerým hráčom na nervy (ak nie hneď , tak o chvíľu) je, že rozhovory postáv sú uvádzané aj so zdĺhavými a prebytočnými opismi situácie. Načo je dobre napísať, že vedľa vás stojí pán v bielej košeli, ktorý sa vás pýta ...blabla... keď to predsa jasne vidíte na monitore!(niektoré dialógy sú naozaj zĺhavé a nudné, navyše treba veľa odklikávať) Nestačí hodiť tam iba otázku, tak ako to roky robia iné RPG? Ďalšia vec, útek z nemeckého väzenia. Napriek tomu, že ste schopný v celkom dobre urobených bojoch (aha, tretie plus) zrušiť vašich strážcov, nemôžete sa von dostať bez akéhosi ochlastu, o ktorého cestou na slobodu zakopnete. Ale OK, ani to by až tak nevadilo, ale problém je v tom, že od tej chvíle sa ho už nezbavíte až do konca hry (nebude jediný, kto sa pridá, samozrejme). Takže ste prinútený vláčiť ho stále so sebou. A to prosím pekne len preto, lebo ten magor píše denník zachytávajúci beh udalostí. Najhoršie je, že je strašne neschopný. Nepriatelia ho ľahko zabijú a bez neho ste skončili aj vy. (vaši zverenci sú dosť zbrklý a bezhlavo sa vrhajú do súbojov, v žiadnom prípade neskúšať lákať nepriateľov von zo skupiny a po jednom ich eliminovať !) Nasleduje load, alebo reštart v hostinci (hm?) plus mierne podráždené nervy. Uznajte, ked vy zabijete štyroch esesákov so samopalmi a toho vášho mantáka zatiaľ zloží jediný dobrák so žabykláčom, pekne to naštve. Navyše jediné čím ho môžete vylepšiť sú drobné veci, ktoré môže mať v opasku–lekárničky a náboje. (Počas bojov je dobré vybaviť svojich spolubojovníkov zásobami lekárničiek a nábojov ináč nemajú šancu). Takže darmo mu budete ponúkať prilbu, aby mu nepriateľ tak ľahko nevystrelil oko. Apropo, keď som spomenul denník, musím podotknúť, že je tiež nepraktický a neprehľadný. Súboje sa stažujú aj nedostatkom streliva a veľkej spotrebe projektilov pri silných zbraniach. rovnako ako generovanie predmetov, jak v lokáciach tak aj v obchodoch.

 

Viete, keby som vyskúšal spomínaný Fallout a Another war, bez toho aby som sa s týmito hrami pred tým stretol, povedal by som, že Another war je vyrobený niekoľko rokov pred Falloutom, pretože rádioaktívna RPG je podstatne dokonalejšia v každom smere. Another war je akoby spiatočnícky, vo vývoji postupuje dozadu ako rak. Skúsili si autori zahrať svoju hru? Ak áno, tak iba velmi zbežne, pretože by finálny výsledok musel vyzerat inak. Čo dodať? Another war mohla byť vynikajúcou gameskou. Má dobrý nápad, slušný príbeh a iste aj niekoľko ďalších pozitív, lenže nemá dobrú hrateľnosť. Takže ju bohužiaľ nemôžem odporučiť a radím vám, skúste radšej "inú vojnu" (pozn. doslovný preklad AW)

 

SJ: UNI má trošku odlišný názor na Another War ako ja, mne sa hra veľmi páčila, pravdou je že súboje sú v niektorých chvíľach fatálne a niekedy by ste vlastných podrezali, ale chce to len veľkú dávku trpezlivosti a množtva času aby ste prepadli AW. Autorom nemôžem odpustiť zbytočné naťahovanie hry množstvom súbojov a vysokou obtiažnosťou. AW ponúka tri hrateľné charakteri, RPG systém podobný ako vo Falloute, sarkazmus v dialógoch, štyri hrateľné kapitoly, pútavý príbeh inšpirovaný čiernou mágiou. AW určite si svojich fanúšikov nájde len im nesmie byť cudzia trpezlivosť.

 

Another War
Another War
Another War


Another War
Another War
Another War


 

   


 


Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
ANOTHER WAR


Another War

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Another War gold 10.8.2002
| Another War shots 23.1.2002
| Another War shots 15.11.2001
| Another War shots 11.10.2001
| AnotherWar stránka 7.10.2001
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20937)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk