SPYHUNTER

SPYHUNTER

Dojmy

Po dlhých rokoch sa nám na počítačoch znovu objavila hra SpyHunter, táto stará arkádová klasika z 8-bitov celkom úspešne prerazila na všetkých konzolách a teraz sa nám konečne dostala aj na PC. Hra má nový 3D look, pričom staré dobré veci ostávajú zachované. Teda znovu budete mať čo dočinenia s organizáciou Nostra, znovu na vás pošlú stovky svojich opancierovaných áut, kamiónov a rôznych iných špeciálne vyzbrojených vozidiel. Vy tak ako v starej verzii dostanete špeciálne vozítko Interceptor. Je to najmodernejší kus techniky na svete a nielen, že je po strechu vyzbrojená raketami a guľometmi, ale dokáže sa meniť na loď a aj na motorku a jetboat (hlavne potom, ako vás zničia už na minimum). Samozrejme premena na motorku a jetboat nie je len tak a naspäť do pôvodnej podoby sa nedokáže zmeniť pokým nestretne svoj domovský kamión, kde ho znovu rekonštruujú na auto.
 

Čo sa týka príbehu, nie je to nič zložité. Jednoducho Nostra chcela spraviť ďalší so svojich teroristických činov a vy ste im v tom zabránili. A teraz idú po vás. Čo však nevedia je to, že to bol len začiatok a ďalšie ciele sú už určené.  Obtiažnosť hry je trochu vyššia, ako by ste mohli čakať. Presvedčíte sa o tom hlavne v prvej tréningovej misii, kde musíte splniť niekoľko úvodných ľahkých úloh, aby vás zobrali za agenta. A verte mi, neprejdete ich na prvý krát. Úlohy sú vždy rozdelené na hlavnú a vedľajšie. Pričom vám stačí splniť hlavnú, aby ste prešli misiou, vedľajšie však potrebujete na postup do ďalších misií. Teda na každú ďalšiu misiu potrebujete mať splnené určité množstvo úloh, aby ste sa na ňu dostali. Teda budete musieť niekedy jazdiť jednu misiu aj dva tri krát, kým pospĺňate potrebný počet úloh. Úlohy sú rôzne od nezhodenia kuželiek v tréningu, cez zostreľovanie rôznych typov nepriateľov ako kamióny alebo helikoptéra až po zničenie niektorého bossa. Mimochodom vo všetkých misiách máte určitý časový limit, v ktorom musíte všetko zvládnuť.

 

Hra je sama o seba taká akčná racingovka, ktorá v sebe kombinuje rýchlu jazdu, množstvo strieľania a aj rozmanité prostredia. Nečakajte tu však nejaký Béčkový model riadenia. Na moje počudovanie ovládanie je spravené celkom dobre, teda samozrejme nie reálne, ale na takýto typ hry až veľmi dobre. Podobne dobre je na tom aj ovládanie motorky a lode.  Ovládanie nie je zložité, máte tu klasické šípky na ovládanie auta, niekoľko kláves na streľbu a to je asi všetko. Jedinú výhradu, ktorú by som k ovládaniu mal, je dosť blbé cúvanie, kde musíte skombinovať šípku dozadu a dopredu, aby ste sa pohli.

 

Grafika v hre je celkom na úrovni. Myslel som, že to bude horšie, ale prostredia sú rozmanité, engine celkom rýchly a má  aj akú takú fyzikálnu stránku. Možno mohli byť lepšie textúry, ale tie sa v tej rýchlosti sa aj tak stratia. Pekne sú napríklad spravené odrazy na vode. A samozrejme, keďže je to konzolovka, čakajte aj pekné prestrihové predrenderované animácie, kde uvidíte organizáciu Nostra v plnej paráde. Inak grafika pôjde v pohode aj na 600Mhz a Geforce 2 MX.

 

Celkovo je to slušná hra a na to, že je robená v roku 2001, až veľmi dobrá. Teraz sa už na konzoly robí druhé pokračovanie a dokonca čoskoro uvidíme v kinách aj rovnomenný film. Určite je to dobrá hra na odreagovanie a poteší aj odrastencov na 8-bitoch, ktorým pripomenie staré dobré časy.

 

Ak si chcete pozrieť pôvodnú verziu hry z 8-bitov, tu ju máme v online prevedení.

SpyHunter
SpyHunter
SpyHunter

SpyHunter
SpyHunter
SpyHunter

SpyHunter
SpyHunter
SpyHunter


napísal saver 2.6.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
SpyHunter
| SPYHUNTER
[27.3.2003]
SPYHUNTER


SpyHunter

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Monitor-strata signalu (9)
Zdravim, vcera som kupil novy monitor (MSI MAG 341...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20899)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk