MEDAL OF HONOR AA: BREAKTHROUGH

MEDAL OF HONOR AA: BREAKTHROUGH

7.5

Recenzia na PC verziu

Konečne prišla fanúšikmi MOHAA toľko očakávaná tretia časť, alebo ak chcete, tretí datadisk k sérii z druhej svetovej vojny, kde bojujete na strane spojencov v single-player kampani a v populárnom a celkom podarenom multiplayer móde si zahráte aj za stranu vojsk Osy.

Na úvod upozorním, že k zahraniu tohto datadisku potrebujete mať nainštalovaný pôvodný MOHAA a inštalácia zaberie dodatočných cca 780Mb a samozrejme treba nejaké to voľné miesto na sejvy.

Medal Of Honor AA: Breakthrough
Medal Of Honor AA: Breakthrough
Medal Of Honor AA: Breakthrough

V tejto časti bojujete ako vojak Baker a čaká vás 11 misií. Začínate v Tunise operáciou TORCH (fakľa) v Kasserinskej úžine, kde vaša prvá úloha je prelomiť nepriateľskú líniu pod ťažkou streľbou za sťažených podmienok v piesočnej búrke. Ako už bolo dobrým zvykom v predošlých datadiskoch, budete využívať aj bojovú techniku, na ktorú narazíte - tanky, protitankové delá, artilériu, protiletecké kanóny, čaká vás jazda na džípe a streľba z guľometu za jazdy, útek v nákladnom aute a v závere aj jazda a útok v obrnenom vlaku na nepriateľské pozície popri železnici. V púšti prenasledujete ustupujúce jednotky Osy, asistujete kolóne pri odmínovaní cesty, čistení podzemných bunkrov a likvidácii nepriateľských pozícií delostrelectva a zásob munície. Nepriateľskí vojaci majú v obľube rôzne rocket launchre a panzerfausty a zakúria vám pod zadkom ako sa patrí. Talianske automatické zbrane tiež nie sú úplné šunty, takže šikovne zakopaný snaživec vám poriadne zatrasie obrazovkou.

 

Prejdete v člne za ťažkej paľby mínometov a ručných zbraní cez kanál Bizerte, oslobodíte britských vojakov z pevnosti a po vyčistení zbytkov okolia smerujete do prístavu Bizerte, kde v prestrojení za hrdinu talianskej armády sa votriete až na loď, ktorá nesmie opustiť prístav a správne umiestnené výbušniny ju nádherne zatopia vodou.

 

Nasleduje let v klzáku na Sicíliu (operácia HUSKY), zostrelenie a následné núdzové pristátie (skôr crash landing) v horách, likvidácia talianskych vojakov, hľadanie druhov, ktorí tiež boli zostrelení z oblohy, čistenie typických sicílskych usadlostí, kľučkovanie v sadoch vínnej révy. Po tvrdých bojoch sa presuniete do Talianskych kopcov (Battle mountain) cez Monte Cassino do Anzia. Americká a britská armáda tu trpí nedostatkom munície a materiálu, čo zbadáte aj vy, podchvíľou mi došli náboje a využíval som aj boj z blízka. No ak máte dobrú trefu a strelivo neplýtvate, tak sa dá celkom v pohode fungovať, len niektoré levely vám dajú zabrať.

Medal Of Honor AA: Breakthrough
Medal Of Honor AA: Breakthrough
Medal Of Honor AA: Breakthrough

Užijete si aj "stealth" misiu, kde ako sabotér budete ozbrojení tichou DeLisle a úlohou bude zneškodniť na talianskom letisku lietadlá v hangároch a vyhlásiť letecký poplach (odmenou bude scénka, kde postupne štartujú sabotované stroje a tu vybuchne jedno, tam vrazí do veže druhé a tretie sa tiež krásne rozletí na kúsky). Čistenie ruín mesta, kde sú poschovávaní nepriateľskí sniperi je už tradičná chuťovka a aby to nebolo jednoduché, musíte zároveň aj oslobodiť zabudnutých a ranených vojakov, v jednom podarenom levely pod ťažkou paľbou, kde stačí, aby vám jednoho odrovnali a končíte. Pritom tí trpáci krivkajú a vlečú sa, akoby išli na popravu (haha, veď aj šli).

 

V poslednom levely zase pod tlakom ustupujete až na hrad, kde to je naozaj radosť a budete musieť zavolať vysielačkou letecký útok, ktorý to všetko...zrovná zo zemou.

 

No jednoducho je to celé pekné, najprv závoje piesku a neustály vietor, úzke africké uličky tiež majú niečo do seba a kopce talianska tiež potešia oko. Engine je pôvodný MOHAA, vylepšili snáď pohyb postáv v cinematics scénach (môj dojem), ostali škaredé stromy (za trest ich môžte skosiť flakmi), ale hlane pribudli nové historicky reálne zbrane, používané talianmi. Páčila sa mi raketová protitanková vecička, veľmi rýchla a presná a môžete sa s ňou vytešiť aj v multiplayeri, tichá DeLisle a presná a účinná beretta.

V multiplayeri pribudol mód Liberation, kde oslobodzujete porazených členov tímu, aby mohli pokračovať v hre. Oproti predošlej časti pribudli v MP aj zrane - klasická rifle, sniperka, machine gun, submachine gun, rocket launcher plus zákerná DeLisle a tiež míny vrátane detektoru (t.j. máte detektor, ktorý zvukovým signálom upozorní na mínu v zemi a tiež míny môžte nastražiť).

V MP pribudli ešte aj mapy, tuším deväť, pozrel som len pár, no napríklad mesto v Tunise je celkom chutné, už sa teším, až zmasakrujem pár priateľov na najbližšej party (no, skôr ja budem to mäso pre nich, ale tak to už chodí, haha). A tiež nájdete niekoľko nových skinov a hlasov, vrátane britov, amíkov a talianov.

 

Medal Of Honor AA: Breakthrough
Medal Of Honor AA: Breakthrough
Medal Of Honor AA: Breakthrough

 

Myslím, že datadisk poteší a snáď trochu zmierni čakanie na Call Of Duty, ktoré autori MOHAA pripravujú a mohli ste aj u nás vidieť screenshoty v novinkách. Na druhej strane je Breakthrough strašne krátky, dohráte to za pár hodín, ak sa ponáhľate, tak snáď aj za dve a pol.

 

plusy:

+multiplayer módy a zábava

+historická vierohodnosť

+reálne zbrane pre potešenie srdca

 

mínusy:

-SP je fakt veľmi krátky
-minimálna AI, všetko nascriptované

napísal beholder007 11.10.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Ohodnotiť
MEDAL OF HONOR AA: BREAKTHROUGH


RECENZIE HRÁČOV
Medal Of Honor AA: Breakthrough
8.5
MAAATOOO    21.12.2005
Medal of Honor..Snáď každý pozná túto známu a skvelú akciu od firmy EA Games.Ja vám teraz priblí...prečítať celé
Medal Of Honor AA: Breakthrough
8.2
LIAM GALLAGHER    27.10.2005
Zdravím:-)).Velmi,velmi oblubujem hry,ktoré sa venuju,čo najvierohodnejšie približiť špinavosť a nez...prečítať celé
Medal Of Honor AA: Breakthrough
8.8
RAINBOW    17.7.2005
Medal of Honor. Ktorý fanúšik akčných hier z prostredia druhej svetovej vojny by tento fenomén nepo...prečítať celé
Medal Of Honor AA: Breakthrough
8.5
PETER5NUMBER    10.5.2005
Nebojte sa, táto recenzia nie je taká dlhá, zdrvujúca ako posledná (PoP2) a tak si ju môžete s chuťo...prečítať celé
Medal Of Honor AA: Breakthrough

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk