NEIGHBOURS FROM HELL 2: ON VACATION

NEIGHBOURS FROM HELL 2: ON VACATION

8.2

Recenzia na PC verziu

Po úspechu prvej časti humornej taktickej záležitosti Neighbours from Hell, autori prinášajú pokračovanie, v ktorom sa rozhnevaní susedia vydajú na dovolenku. Presnejšie cestu okolo sveta si naplánoval len sused, no k nemu sa nasilu nanominovala jeho matka, a keď už takto idú všetci, vy Woody samozrejme nemôžete chýbať. Nasťahujete sa teda do jedného zo z jeho kufrov a potichu začínate plánovať aké peklo mu z dovolenky spravíte.

Neighbours from Hell 2: on vacation
Neighbours from Hell 2: on vacation
Neighbours from Hell 2: on vacation

Ak ste nehrali jednotku, trochu vám hru  priblížim. Vašou úlohou je robiť susedovi zle, teda chystať mu pasce a doviesť ho až na pokraj infarktu. V jednotke ste si suseda podali u neho doma, napríklad ste mu podpilovali stoličku, namydlili podlahu, pokazili televízor, namiesto sviečky na tortu ste mu podstrčili dynamit atď. Niekedy trochu kruté, ale z vášho pohľadu veľmi zábavné. Jediné na čo ste si museli dávať pozor bolo, aby vás sused nechytil. Dôležité bolo vyhýbať sa mu a nebyť s ním naraz v jednej miestnosti. Sused stále chodí po určitej trase a opakuje rovnaké činnosti, teda sa dá jeho pohyb zmapovať a vždy viete kam pôjde ďalej a môžete sa niekde skrývať alebo utekať inam. Okrem vyhýbaniu sa stretnutiu s ním však musíte prehľadávať miestnosti, zbierať veci a nájsť miesta kde ich použiť, alebo s niečím skombinovať a použiť ich ako pascu. V každom levele bude niekoľko možných pascí, väčšinou okolo 5 alebo 6, no neskôr ich budete môcť nachystať  až 9. Nemusíte splniť všetky, tak zo dve môžete preskočiť, niektoré totiž možno ani nenájdete alebo nebudete vedieť ako spraviť, alebo vás bude tlačiť čas.  No ak budete chcieť postupovať ďalej do ďalších úrovní, musíte aspoň v niekoľkých leveloch dosiahnuť plný počet pascí.

Neighbours from Hell 2 sa bude odohrávať na dovolenke, teda sa tu z pôvodného okukaného prostredia susedovho domu dostanete hneď do niekoľkých lokácií, ktoré vaša výletná loď navštívi. Hra celkovo ponúkne 14 levelov v 5 lokáciách a pribudne aj niekoľko nových postáv.  V prostrediach sa dostanete na už spomínanú loď, do hotela na pláži, na rôzne kultúrne pamiatky do Mexika, na čínsky múr a pozriete sa  aj  do Indie. Z postáv okrem suseda, tu tentoraz bude zaclánať aj jeho matka, ktorá vás rovnako nesmie načapať. Vaším eventuálnym spojencom však bude kulturistka Olga, ktorá si so susedom rada zaflirtuje a ak niečo pokazí tak mu rada jednu vrazí. Podobne na tom bude aj pes susedovej matky, o ktorého sa sused musí starať a ak sa náhodou psovi niečo stane, dostane sa do problémov.

Neighbours from Hell 2: on vacation
Neighbours from Hell 2: on vacation
Neighbours from Hell 2: on vacation

Systém zbierania a používania predmetov zostal, teda stále si budete musieť najskôr prezrieť celý level pozbierať čo sa dá a pokombinovať to s rôznymi predmetmi na lokácií. Novinkou je trochu arkádové zbieranie vecí z obtiažnejších miest, ako napríklad musíte z pod vtáka vytiahnuť vajce a to nie je jednoduché, takže sa vám zobrazí terčík, v ktorom sa musíte snažiť udržať pohybujúce sa vajce po určitý čas v strede. Nie je to spravené nachváľ, zaberá to čas a musíte si pritom dávať pozor či neprichádza do danej miestnosti sused. Inak spomínané vajce potom vymeníte za pingpongovú loptičku, ktorú sused trafí do Olgy. Z ďalších srandičiek napríklad vypustíte susedovi bazén, namydlíte mu odrazový mostík a psovi dáte kosť, vznikne vám z toho trojité kombo, v ktorom pes naľaká suseda, ten sa potom pošmykne na mostíku a padne do prázdneho bazéna. Zaujímavé je aj nechať suseda vypadnúť z lode, priklincovať mu vodné lyže o mólo, nastaviť mu maximálny výkon na mechanickom býkovi, nabiť mu svetlicovú pištoľ ktorou rád mieri na svoju matku a aj všetky ďalšie vilomeniny. Z noviniek tu ešte pribudlo viac životov Woodyho, teda sused vás môže načapať aj niekoľko krát bez toho aby ste museli opakovať level. Hru ešte zľahčili aj zrušením časového limitu na level a nemusíte sa teraz nikam ponáhlať.

Grafika v hre je síce len 2D, ale naozaj veľmi pekne vyrenderovaná a postavy kvalitne rozanimované takže žiadna 3D grafika vám chýbať nebude. A dokonca budete radi, že tam nie je, hra je takto prehľadnejšia a konečne si oddýchnete od toho večné 3D pohľadu, ktorý je touto dobou už všade. Nakoniec poteší aj nenáročnosť hry, ktorá by mala fungovať aj na 500mhz procesore. Hudobne, hra nie je veľmi obsiahla, ale to čo tam je spracované na úrovni a hodí sa k štýlu hru. Určite sa vám bude páčiť.

Neighbours from Hell 2: on vacation
Neighbours from Hell 2: on vacation
Neighbours from Hell 2: on vacation

Celkovo príjemné pokračovanie série. Dúfam, že do konca roka uvidíme ďalšiu časť a už sa teším na novú tematiku akú vymyslia, možno sa dostaneme k susedovi do práce :). Hra síce nie je dlhá a prejdete ju tak za 4-5 hodín, no na 100% prejdenie to potrvá aj dlhšie a užijete si ešte viac zábavy.


napísal saver 3.3.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.2
Ohodnotiť
NEIGHBOURS FROM HELL 2: ON VACATION
+ pekná grafika
+ množstvo prostredí
+ zábava
+ neotrepaný štýl hry
- ako minule, krátky čas hrania (nie veľké mínus, ale už keď ste v tom, chcete stále viac :)

Zaradené pod: ati


RECENZIE HRÁČOV
Neighbours from Hell 2: on vacation

Vývoj: Jowood / Jowood
Štýl: stratégia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20343)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk