PROJECT IGI

PROJECT IGI

9.0

Recenzia na PC verziu

Vaše meno je David Jones, ste ex SAS vojak špecializovaný na Ruské a Európske taktiky, momentálne ste na voľnej nohe a akurát ste na stope nukleárnej hlavice. Nachádzate sa niekde v európe a a niektorí ľudia sa vás fakt musia začať báť.

Project I Am Going in, je 3D taktická akcia na štýl Delta Force alebo najnovšie aj Hitman (leveli v džungli). Čiže čakajte rozsiahle kopcovité mapy kde niekde v strede nájdete základňu v ktorú budete musieť vystrielať...  A aby som nezabudol strielanie nebude ľahké, nemáte veľa nábojov a väčšinou ani sniperku, že by ste si tábor vystrielali skor ako sa do neho nanominujete. Zabudnite na systém Delta Force, kde zalahnete na kopec a ostrelujete pokial sa dá. Tu musíte taktizovať približovať sa k nepriateľom a postupne ich likvidovať, lebo kamery sú svine a zadetekujú všetko a ak nie oni, máme tu hliadky na vežiach ktoré, hneď vyvolajú poplach... 

Project IGI
Project IGI
Project IGI
V misiách máte dosť rozmanité ciele od zastrelenia všetkých ľudí cez ukradnutie auta, vyhodenia všetkých raketových nosičov, lokalizovanie a vyslobodenie väzňa, nainfikovanie počítača vírusom. Na to máte k dispozícií kopu zbraní od základných ako nôž, pištol a M16, po všetky čo pozbierate mŕtvym nepriateľom, oni zvyknú mávať kalašnikovi, v ich kempoch nájdete aj granáty a aj nálože, ktoré budete musieť niekam pripevniť, alebo odpáliť... Najúčinnejšia zbraň je samozrejme protitanková, len škoda že väčšinou máte len jednu strelu, zvyčajne na zlikvidovanie nepríjemného tanku.... Najlepšia zbraň bude sniperka, ktorá jediná ma ďalekohľad zo zameriavačom, a zabíja sa s ňou veľmi pohodlne, len si vtedy treba dávať pozor, aby na vás niekto nestrielal. Ešte sa vrátim k zameriavaniu, ďalekohľad je veľmi príjemná vec,  môžete si ním približovať nepriateľský tábor, pekne vám identifikuje, vyznačí a zamerá nepriateľov a vypíše aj ich vzdialenosť.

Čo sa týka inteligencie nepriateľov, no nie je to nič moc, možno ešte vyššia inteligencia bola v Delta Force. Tu na vás síce nepriateľia z dialky strielajú, prípadne hádžu granáty, keď vás zbadajú... ale keď sú blízko normálne, ako keby im šiblo, jeden optimista išiel proti mne zo zbraňou, prešiel okolo a až po niejakých piatich metroch sa potom zbadal a otočil sa že začne strielať :) no aj by mohol, ale čo mu to pomohlo keď už bol mŕtvy. Najhorší sú asi odstrelovači na rôznych vežiach, ktorých z diaľky ťažko trafíte ak nemáte sniperku jediné čo vám ostáva skývať sa a utekať. 

Project IGI
Project IGI
Project IGI
Medzi misie a briefingy sú robené na štýl Soldier of Fortune alebo Sina kde vidíte svojho navigátora v centre agnetúry, ktorý vám oznamuje čo bude ďalej a čo treba spraviť a kde vás nakoniec vyzdvihnú... konkrétne tu máte ako navigátora celkom šikovnú blondínku :)

Ovládanie v hre je jednoduché, myšou ovládate mieritko a strielate, jednou zo zaujmavých kláves je ešte action key ktorým budete používať veci pri vás, napr. otvoríte dvere, vyleziete na rebrík, priložíte a inštalujete výbušninu, použijete počítač, alebo otvoríte bránu. Niektoré činnosti sú aj dlhšie trvajúce takže musíte rátať zo stratou času a vtedy je lepšie vyhladiť si okolie, aby na vás náhodou nejaká dobrá duša nezačala strielať. Čo sa týka strielania nieje dobré ho prehnáňať, lebo ak vám dôjdu náboje, ostane vám len nôž a niekedy môže byť problém bojovať z nožom proti kalašnikovovi. 

  

Najlepšie atmosféru dopĺňajú super zvuky, ktoré ma dosť miatli keď som nepoznal o čo im ide, napr taký pukavý zvuk ktorý som počúval krátko predtým ako som vždy spadol a už nikty nevstal, to som pochopil že bude asi zvuk sniperky, ďalší zaujmavý zvuk bolo nejaké buchnutie a ťuknutie čo som raz počul za stenou, predtým ako cez ňu na mňa vybuchol granát. Hmm zaujmavé že vybuchol cez stenu a stenu nezbúralo... ďalší pekný efekt som si všimol pri strielaní cez drôtený plot, ktorý vtedy vydáva rezonujúci zvuk.

Ešte sa vrátim k designu máp, nepriateľské kempy sú navrhnuté veľmi pekne, zo začiatku sa tam stretávate z novými pekne prepracovnými vnútornými priestormi a aj vonkajšími prostrediami.  No postupne už budete badať že všetko tu už bolo a objekty sa opakujú len sú inak preskupené, ináč to začína byť to isté... prostredia stále také isté kopce podobné a neobjavuje sa tam už v podstate nič nove... Čo sa týka reality Delta Force, je asi reálnejšie, ale IGI má zase pekný engine a množstvo inovácií, aj keď trochu mi vadilo že si v hre nemôžete ľahnúť a nenápadne sa plaziť, ale zase dá sa aj nenápadne vyhladzovať nepriateľov, samopal má tichú strelbu a ak vaše obete nestihnú vykríknuť, máte šancu že nevznikne poplach. Síce aj keby poplach bol akurát vyjde zo pár červených bareťákov, ale aj tých v pohode sundáte....

   


napísal saver 13.12.2000
Páči sa mi! (+2)
9.0
Používatelia
7.4
PROJECT IGI


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (7)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19923)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk