MOTORACER 3

MOTORACER 3

8.8

Recenzia na PC verziu

Fanúšikovia motoriek, či už cestných, alebo motokrosových určite veľmi očakávali tretie pokračovanie MotoRacera. A či sa to oplatilo, to si rozoberieme v nasledujúcich riadkoch.

MotoRacer jednotka, vznikla niekedy v dobách prvého Need for Speedu a hneď sa zaradila na prvé priečky Motorkových simulácií. V podstate to čo je Need for Speed v oblasti áut je MotoRacer v oblasti motoriek. Ak sa dobre pamätám prvom pokračovaní sme mali akurát cestné motorky, v druhom pokračovaní sa k ním pridali aj zablatené motokrosové motorky. V tomto treťom pokračovaní sa toho pridalo ešte viac, je tu 5 druhov závodov a to:

- Speed čo je niečo ako Superbike challenge.Teda závody kde si zajazdíte na reálnych svetových dráhach s protivníkmi na Superbikoch. Možno trochu nudné, ale priaznivci okruhových závodov si v tom nájdu záľubu a budú to porovnávať so Superbike 2001.

Trial, jazda zručnosti, kde sa na krossovej motorke budete snažiť prejsť rôzne krkolomné dráhy. Trial má trochu obtiažne ovládanie, hlavne brzdenie a zdvíhanie predného kolesa si treba super načasovať. Ale je to pekné a dobré na odreagovanie medzi dlhými závodmi.

 - Freestyle, ďalšia krossová záležitosť, tentoraz budete dostávať body za čo najlepšie kúsky ktoré predvediete na motorke, samozrejme za určitý čas. Teda saltá, roznožky, otočky, jazdy na volante atď... a to všetko vo veľkých krossových arénach kde na vás čumia tisícky divákov. Podobá sa to na skateboardové a bmxové freestyle hry, ktorých sa nám to na PC dosť hmýri.

-Cross, klasické motokrossové preteky po zablatených tratiach, s množstvom skokov a 10 protivníkmi. Väčšinou sú to krátke trate, ale zajazdíte si aj vnútri aj vonku. Teda niečo ako Motocross Madness.

- Traffic, asi najlepšie závody pre fanúšikov predošlých Motoracerov, budete sa pretekať s protihráčom cez ulice plné áut a to krížom cez kvalitne prepracovaný Paríž. Teraz sú tu stovky pohybujúcich sa áut ktoré vás pri vašej 200-300kmh rýchlosti ľahko zrazia.  Neodporúčam tento štýl závodu  aplikovať do skutočného života, lebo v hre vstanete vždy, ale v skutočnom živote neviem neviem.

MotoRacer 3
MotoRacer 3
MotoRacer 3

Ku každému štýlu hry si môžete vybrať motorku a môžete si na nej odladiť niekoľko parametrov, farbu, nálepky atď.. Motoriek je celkovo 24 rozdelených do 7 typov, od 500cc a 250cc cestných GPéčiek, cez krossové 250cc a 125cc, potom sú tu osobitné Trialové a Freestyleové a nakoniec klasické cestné motorky. Po výbere motorky si ešte k vybranému hernému módu zvolíte závod, tréning, samotnú jazdu alebo časovku.

Grafika je kvalitná, určite patrí medzi tie lepšie v racingovkách. Možno si ešte mohli dať viac záležať na detailoch, ale asi spravili kompromis medzi rýchlosťou enginu a kvalitou a zamerali sa viac na rýchlosť. Detaily sú maximálne akurát v jazdcoch a motorkách ktoré sú prepracované do detaily. Čo sa týka efektov a vymožeností enginu máte tu samozrejmé slnečné lúče, dynamické tiene, odrazy, multitexturing atď..

Základný pohľad na jazdca je klasicky zozadu, no môžete sa prepnúť asi do 6 rôznych pohľadov s rôznou vzdialenosťou od motorky, pričom sú tu dva priamo z vášho pohľadu, jeden je s prístrojovou doskou a jeden čistý. Reálny pohľad je zvyčajne veľmi osožný pri cestných motorkách, kde pekne vidíte kokpit motorky a vtedy sa vám ľahšie  odhaduje vzdialenosť od áut a aj ich pohyb. Pohľad z iných uhlov si uvidíte pri replay po dokončení závodu, ktorý je veľmi dobre zostrihaný. Po enginovej stránke sa mi nepáčilo strašne málo nastavení a dokonca verzia na recenzovanie, nemala ani prepínanie rozlíšenia iba štandartné 800x600 a neboli tam ani nastavenia klávesnice ani ostatných zariadení. Uvidíme či tieto nastavenia budú chýbať aj vo finálnej verzií.

MotoRacer 3
MotoRacer 3
MotoRacer 3

 Čo sa týka ovládania, je jednoduché zvyčajne sa používajú len šípky plus medzera, takže sa vás stačí sústrediť na cestu a nie na klávesy. Prípadne ak si zapnete manuálne prehadzovanie rýchlosti pribudnú vám ešte dva klávesy. Teda celkovo jednoduché ovládanie. Akurát pri Freestyle a Triale sa musíte trochu viac snažiť.

Hra je rozdelené na dve časti single player a multiplayer. V multiplayeri si samozrejme zahráte cez Lan, alebo TCP IP a to proti 8 hráčom v rôznych typoch závodov. V single si zase prechádzate šampionáty v rôznych súťažiach a zbierate body ktorými si potom odomkýnate nové trate a nové motorky.

Celkovo je hra kvalitná a aj keď nedosahuje kvalít a rozsiahlosti MotoCross Madness a Superbike 2001, ale zase ich spája a pripája k nim ešte nové veci určite sa oplatí. Totižto obsahuje 5 typov jázd a každého určite zaujme aspoň jedna, alebo dve. Ak by som to zhrnul je to taký MULTIPACK :) a najmä vhodný nenásilný darček pod stromček (teda ak sa dovtedy hra ku nám dostane).

MotoRacer 3
MotoRacer 3
MotoRacer 3


napísal saver 10.12.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.8
Ohodnotiť
MOTORACER 3


RECENZIE HRÁČOV
MotoRacer 3

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Motoracer 3 shots 22.8.2001
| Moto Racer 3 shots 30.7.2001
| Motoracer 3 shots 28.7.2001
| Moto Racer 3 shots 27.7.2001
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk