NASCAR RACING 2003 SEASON

NASCAR RACING 2003 SEASON

8.0

Recenzia na PC verziu

Pre priaznivcov závodných simulácií mám dobrú a aj zlú správu. Chlapci z Papyrusu vydali ďalšie a zároveň už aj posledné pokračovanie úspešnej racingovky Nascar 2003. Prečo poslednej to neviem, ale vždy je lepšie prestať v tom najlepšom, ako keby sa nasilu mali pokúsiť o niečo ešte lepšie, čo by v konečnom dôsledku stálo za nič.

 

Nascar racing 2003 Season, ako už iste viete, je simuláciou amerických automobilových závodov Nascar. Zajazdíte si tu na všetkých 23 NASCAR® tratiach, ktoré okrem klasických tratí ako Indianapolis, Atlanta, Kansas, CocaCola atd. obsahujú aj novo zrenovované trate New Hampshire International Speedway a Infineon Raceway. Všetky tieto okruhy majú od 0,5míle až po 3míle.Pričom práve ta najdlhšia trojmíľová je len jedna- CocaCola. Závody sa jazdia v protismere hodinových ručičiek a účastní sa ich dosť veľký počet áut. Našťastie sa dá množstvo áut zredukovať a nemusíte sa tam potom tlačiť so všetkými ostatnými jazdcami. Okrem iného aj úroveň profesionality jazdcov sa dá nastaviť. Informácie Papyrusu získané z partnerstva firiem ako Goodyear Tire & Rubber Company and Jasper Motorsports prispeli k vynikajúcemu fyzikálnemu modelu auta, ktoré sa fakt správa úplne reálne. Naviac ,v garáži sa dajú zmeniť takmer všetky parametre auta. Od podvozku, prevodovky cez spoiler, pneumatiky, alebo riadenie vozidla.

 

Nascar racing 2003 Season
Nascar racing 2003 Season
Nascar racing 2003 Season

 

Jazdou na trati sa aj ničia pneumatiky a každá zle prejdená zákruta, každý šmyk alebo ostré brzdenie k opotrebovaniu pneumatík výborne prispievajú. Lenže gumy treba ísť vymeniť do boxu a ak v tom boxe budete tráviť viac času ako je treba, môžete sa s víťazstvom rozlúčiť. Počítačom riadení jazdci väčšinou nerobia problémy, preto sú v boxoch naozaj len keď to majú zapotreby. Výhodou hry je, že cez multiplayer si budete  môcť zazávodiť proti 42 protivníkom cez LAN alebo Internet.

 

 Ovládanie Nascaru 2003 nie je najjednoduchšie. Práve naopak. Tí čo nemajú volant to nebudú mať ľahké resp. bez volantu je to prakticky nehrateľné. Ale aj s volantom je to dosť náročné. Zabudnite, že plyn budete mať zošliapnutý vždy na plno ako je to zvykom u niektorých iných závodných hier. Hlavne na tých kratších tratiach, kde vás z večného  pridávania a uberania plynu a z brzdenia budú bolieť nohy. V Nascare je tiež dôležité koľko plynu pridáte. Ak ste náhodou akurát po búračke, resp. po kolízii a chcete sa pohnúť zabudnite na zošliapnutie plynu a rovnú jazdu vpred. Najprv urobíte zopár hodín, obúchate auto o mantinel a s trochou šťastia zapríčiníte ďalšiu kolíziu. Preto sa pohýnať treba vždy jemne a postupne. Samozrejme sa dajú nastaviť rôzne pomôcky ako dobrzďovanie, zatáčanie, alebo udržanie správneho smeru auta.

 

Nascar racing 2003 Season
Nascar racing 2003 Season
Nascar racing 2003 Season

 

Čo sa týka grafiky, je zase o kus lepšia. Model auta, takisto ako aj trať sú veľmi pekné. Pribudli nám tu dáke lietajúce objekty ako lietadlá a helikoptéry a vylepšený je aj pit auta. Len stále mám taký pocit, že s oblohou si vela starostí nedali. Zdá sa mi monofónna. Na obláčikoch síce nepridali, ale zato efekty ako olej a špina na prednom okne auta, takisto ako aj veľmi pekne spravené svetelné odrazy vedia potešiť a pridať na atmosfére. Ale okrem vylepšeného enginu v grafike nenájdete nič prevratné ani také čo by ma nejak extra zaujalo ,ale ani niečo, čo by nebolo v poriadku. Ináč v nastaveniach grafiky je toho naozaj dosť. Čiže postupným redukovaním tieňov, svetelných efektov, alebo draw distancu sa hra dá zahrať aj na Durone 750mhz, 256sdram, GeForce 2mx64. Ale radšej by som doporučil niečo nad 1,4ghz,256ddram,GeForce3/Ati 8500-9000pro. Predsa len, pri rýchlosti nad 200míl za hodinu je dôležité dokonale si všímať okolie a nie znervózňovať sa neplynulým chodom hry. Každá, aj tá najmenšia chyba, môže znamenať koniec závodu. K dispozícii máme niekoľko pohladov. Či si vyberiete pohľad z kabíny cez volant, alebo len cez kapotu auta je na vás. Plus ešte sú tu dva pohľady spoza auta.

 

Zvuk ma príjemne prekvapil. Motor auta znie skutočne výborne. Však akoby nie, keď pod kapotou sa skrývajú aj dvanásť valce. Tiež zvukové efekty ako šmyky, radenie a pod. sú na veľmi dobrej úrovni. No najviac si hru vychutnajú majitelia Live zvukových kariet. Len si predstavte situáciu ako sa v napätí rútite obrovskou rýchlosťou do zátačiek v snahe byť čo najlepší a vtom zo zadných reproduktorov počujete čoraz viac silnejšie burácať motor-nie váš! Pozriete do spätného zrkadla a v tom už len vidíte a počujete ako vás ten súper zľava obieha…tak to vie pridať na adrenalíne.

 

Nascar racing 2003 Season
Nascar racing 2003 Season
Nascar racing 2003 Season

 

Nový Nascar je výborná závodná hra, no neprináša nič prevratné. To sa však od tejto hry ani nečakalo, preto neváhajte a všetci čo máte chuť si poriadne zazávodiť bežte si zaobstarať  Nascar racing 2003 Season a pokiaľ nemáte volant tak to zbytočne ani nepúšťajte!

 

Plusy:
+zvuky

+hrateľnosť

+nastavenia

 

Mínusy:
-hardwarová náročnosť

-obloha



   


napísal kuko 11.3.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
NASCAR RACING 2003 SEASON


RECENZIE HRÁČOV
Nascar racing 2003 Season

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| NASCAR Racing 2003 19.11.2002
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Odišla mi grafická karta alebo... (14)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Ghost warrior 3 (1)
Ahojte. Viete mi odporučiť nejaký herný nb kde by ...
|Kodi (10)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (2)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21162)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk