LINE OF SIGHT: VIETNAM

LINE OF SIGHT: VIETNAM

8.0

Recenzia na PC verziu

Infogrames rozširuje svoju hernú sériu taktických akcií a tentoraz nám od tvorcov Deadly Dozen série prináša akciu umiestnenú do Vietnamskej vojny - Line of sight: Vietnam.

Je rok 1968, Americká armáda pridelila mladého snipera do 5 špeciálnej jednotky pôsobiacej v provincií Nha Tong vo Vietname. Jeho úloha je narušiť veliacu štruktúru nepriateľa, zistiť pozície Vietcongu, a prepadávať nepriateľov v tme noci.

Dostanete sa do jediného prežitého člena špeciálneho komanda, ktoré havaruje helikoptérou vo Vietname. Odvtedy sa začína vaše krvavé ťaženie proti Vietcongu a stávate sa jeho postrachom. Bude na vás dokonca vypísaná aj odmena. Na rozdiel od Deadly Dozen tu budete bojovať väčšinou sám prípadne s jedným podporným vojakom. Ste sniper, vašou úlohou bude ticho a nenápadne odstraňovať nepriateľov. Sústreďujete sa na odstraňovanie dôležitých ľudí, tiché sabotážne a infiltračné misie. V 12 misiách budete musieť nájsť zajatého pilota helikoptéry, získať tajné dokumenty, zabíjať veliteľov Vietcongu, ničiť špiónske základne a hlavne brodiť sa vietnamskou džungľou, znášať bažiny, dážď, komáre. 

Line of sight: Vietnam
Line of sight: Vietnam
Line of sight: Vietnam

Celé sa to samozrejme odohráva v džungli, takže nečakajte množstvá rôznorodých prostredí. Len lesy, stromy, trávy (marihuanové lány :-) no z času na čas vychutánte aj jazierka, číre a aj blatové rieky, vodopády a aj menšie dedinky v podobe dvoch alebo troch domov a dostanete sa aj do jaskýň. Škoda že nepridali aj nejaké americké základne, a prípadne aj nejaké mobilné jednotky ako napríklad jeepy.

Čo sa týka zbraní, zo začiatku máte len svoju pištoľ no postupne si od zabitých nepriateľov zbierate kalašnikovi a samopaly. Neskôr v ďalších misiách už dostanete aj svoju sniperku, ktorou už zabijete každého ešte skôr ako zistí o čo ide. Niektoré misie sa budú odohrávať aj v noci a tam si so sebou upravenú sniperku s nočným videním ktoré bude v tme vaším najlepším priateľom a najväčším nepriateľom Vietcongu. Väčšinou vás v misiách bude doprevádzať aj druhý človek, pôsobiaci ako vaša záloha. Väčšinou má pri sebe ťažký guľomet, ním raz dva zničí celé skupinky Vietcongu, zatiaľ čo vy sa sústredíte na vzdialené ciele rozmiestnené na skalách alebo strážnych vežiach.  Musíte však rátať s tým že jeho inteligencia nie je nič moc aj keď zrak má lepší ako vy a nepriateľov zbadá aj keď sú skrytí v krovinách. Hlavne si však budete musieť dávať pozor aby vám ho nezabili, pretože bez neho misiu neukončíte. Našťastie sa do neho môžete prepínať a plne ho ovládať, nie je to síce veľmi potrebné ale aspoň mu môžete použiť lekárničku a vyliečiť ho keďže to sám nedokáže.  Tu totižto keď máte málo zdravia, nedokážete dlho bežať, hneď sa zadýchate a potom sa chvíľu nemôžete brániť.

Možnosti pohybov sú trochu rozšírené oproti ostatným akciám a môžete zaujať tri pozície a to ľahnúť si čupnúť alebo stáť. Neviem síce či vás nepriatelia neskôr uvidia keď sa takto skrývate ale určite ste aspoň menší cieľ. Ale zase veľmi sa to nedá využívať väčšinou keď sa prikrčíte nevidíte ponad trávy a teda ani neviete kde sú nepriatelia. Mimochodom čo sa týka streľby nepriateľov je dosť smrteľná a dobrý sniper vás môže zložiť aj na dve strely. Takže vám neostáva nič iné ako často ukladať pozíciu a dávať si dobrý pozor.

Line of sight: Vietnam
Line of sight: Vietnam
Line of sight: Vietnam

Grafika je veľmi pekná a takúto peknú džungľu nebude mať asi ani Vietcong od Pterodonu. Škoda že sú tu dosť nepekné obmedzenia pri pokuse vojsť hlbšie do lesa kde vás neviditeľná sila zastaví, alebo pri pokuse dostať sa mimo herný priestor na mapu.  Ale na druhú stranu aspoň viete kde nemusíte nič hľadať :) Čo sa týka enginu, autori ho oproti Deadly Dozen 2 trochu zrýchlili, upravili, zafixovali a prispôsobili na podporu DX9.  Zaujímavo pôsobili medzilevelové scény. Kde síce nie sú žiadne animácie a je to vlastne len a nahovorený text,  ale pekne dotvára celú atmosféru vojny a vytvára príbeh. Kedy-tedy sa medzi misiami objaví aj filmované video, ktoré ukáže skutočný Vietnam.

Zvuky v hre sú v norme ale veľmi ma zaujala hudba, tá veľmi pekne dopĺňala atmosféru. V podstate to boli len jednoduché zvyčajne klavírové skladby. Možno mohli pridať viac hlasov nepriateľov a viac ich výkrikov, ale ináč dobré sú aj rôzne zvuky prostredia keď prechádzate cez húštiny, bažiny a alebo lesy.

Hra obsahuje aj multiplayer kde si môžete zahrať deathmatch, CTF a je tu aj zaujímavý mission mód kde bude mať každá skupina svoju vlastnú úlohu. A nakoniec je tu veľmi pekná možnosť kooperatívnej hry kde si môžete prejsť všetkých 12 misií s priateľmi na vyššej obtiažnosti kedy pribudne viac nepriateľov a viac úloh ktoré musíte splniť.

Line of sight: Vietnam
Line of sight: Vietnam
Line of sight: Vietnam

Celkovo je to pekná hra a má v sebe štýl Ghost Reconu. Síce tu odpadá plánovanie misií, ale je to aj zložitejšie lebo neviete kde nepriatelia sú a cez hustú trávu, stromy a rôzne iné zelene je ich veľmi ťažké nájsť. Najviac pomôžete sledovať záblesky streľby, tú vidíte aj z diaľky a niekedy len dokážete zamerať a lokalizovať  nepriateľa len podľa toho. Ak vás však náhodou zabije ostáva vám už len nahrať si uloženú pozíciu a keďže už budete vedieť kde je máte to ľahšie.  Autori pôvodne do hry plánovali pridať 20 misií ale Infogrames ich nejako hnalo tak to skrátili akurát na tých 12. Pričom jednu misiu prejdete tak za 30-40 minút.

Plusy:
- pekná grafika
- atmosféra
Mínusy:
- obmedzenia na mapách
- menej misií
- slabo definované ciele misií.

        


napísal saver 13.3.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
LINE OF SIGHT: VIETNAM


RECENZIE HRÁČOV
Line of sight: Vietnam

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Kodi (8)
Používate niekto KODI ? Potreboval by som pomôcť s...
|Steam deck - emulácia ps2 hier (2)
Čau. Hráva tu niekto PS2 hry na SD? Samozrejme poz...
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21020)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk