DELTA FORCE LAND WARRIOR

DELTA FORCE LAND WARRIOR

8.4

Recenzia na PC verziu

Ďalšie pokračovanie úspečnej série Delta Force je na svete, je to už tretie, a musím povedať, že v kvalite ani trochu nezaostáva sa svojimi predchodcami, ale zase okrem nového enginu v ňom prekvapujúce nenájdete nič nové, čo veľmi v tejto hre ani nevadí pretože štýl je geniálny už od začiatku.

Detla force je špeciálna antiterroristická jednotoka, ktorá je vysielaná do vzdialenych a ťažko prístupných oblastí, ako napr, Kuba, Kuwait, Brazília aťd... v podstate všade kde je potrebné špeciálne nasadenie. Vy ovládate jedného člena týmu, niekedy idete do akcie sám a niekedy zase máte po boku aj dve podporné jednotky, vysadený ste na miesto helikoptérou, lietadlom, loďou. Akonáhle však dopadnete na zem pripravte sa na peklo... terroristi striehnu na kopcoch, za stromami, v budovách , sú všade, zvyčajne ich nemusíte zlikvidovať všetkých stačí len vyslobodiť zajatcov, alebo lokalizovať nejaký kufrík prípadne zastreliť šéfa. Naštastie máte pri sebe zbrane ako ďalokonosné gulomety, odstrelovačky, granáty, pištole, špeciálne zameriavacie gulomety s raketometom, protitankové päste atď. Škoda len že si môžete vybrať len jednu zbraň jednu pištol a prípadne protitankovú z dvomi, alebo štyrmi raketami.

Delta Force Land Warrior
Delta Force Land Warrior
Delta Force Land Warrior
Engine, konečne si novalogic dal tú prácu a celý engine prepracoval do 3D, síce zostáva voxelový základ ale je obtiahnutý polygonmi a vyzerá to veľmi reálne, aj keď trochu rozmazano ale dá sa (V minulom dieli sa mi voxelova trávička páčila oveľa viac ako toto jednoduche renderovanie kartou). Aj keď niekedy, vidno ako sa povrch sám mení, a trochu ho trasie, to je spôsobené pohybom voxelov a tým aj zmenou polygónov. heh niekedy to vyzerá ako keby mala zem epilepsiu. Ale aj tak tentoraz už aspon budete môcť hru hrať aj na pomalších počítačoch s 3d kartou...  ako napr. na TNT 1 sa to dá hrať aj na 640x480 a 400mhz procesore. Síce ako som to testoval trochu mi to blblo s ATInou, ale je to asi ovládačmi.Ale čo sa týke ešte enginu, renderovanie kartou dosť poteší pretože predtým ste v dialke z nepriateľa videli akurát nejaké bodky a niekedy ani to, teraz to už na 3D karte vidíte lepšie a ak máte zapnutý antialisaing a rozlíšenie 1024 tak vidíte úplne všetko a super... a aj keby ste nevideli ak máte zbaň z ďalekohľadom môžete si všetko zamerať

Ale inač celkom pekné, vylepšili pohyb vojačikov a teraz keď si prepnete pohľad na externál view vidíte pekne kam sa vojak pozerá akú ma zbraň, ako sa plazí, beží. Jediné čo pokazili je pohľad na zbraň z Fist person viewu kde si môžete zapnúť alebo vypnúť zbraň, ak si ju zapnete zobrazí sa vám len nejaká predrenderovaná bitmapa , škoda....

Delta Force Land Warrior
Delta Force Land Warrior
Delta Force Land Warrior

Ale čo sa týka taktickej časti, je super podobne ako v minulých častiach, takže si zataktizujete a aj sa zabavíte.... Najlepšie na celej hre je asi, odstrelovanie na dialku, v pohode utekáte zameriavate z vašou M4 s ďalekohladom zostrelujete terroristov ktorý sa zjavujú v dialke, samozrejme ak vás nesundajú prvých. V každej misí máte určené body ktorými by ste mali prejsť a ich smer sa vám zobrazuje aj na malej mapke dole v rohu, popritom tam vidíte aj červené bodky ktoré vám naznačujú nepriateľov, a tých vidíte nech sú kde koľvek... to trochu zlahšuje hru ale aj tak si treba dávať pozor lebo stačí jedna dobre mierená strela a už budú rádiom hlásiť vašu smrť a zrušenie misie. Hru sa snažili vylepšiť hlavne pridaním rôznych prvkov do misií, teraz už vidíte ako vás na miesto pristátia donáša helikoptéra, alebo ak je misia niekde v bažinách idete na nafukovacom člne atď... v minulej časti boli spravené len padáky ak ste boli vyhodený z lietadla. Takisto vylepšili aj objekty a prostredie v hre, teraz budete mať misie v Egypte kde budete bojovať na rozsiahlom území pri piramídach, v bažinách, a klasika v zime, v lete, kuba, korea....

Čo sa týka zvukovej stránky, je podobná ako v minulých častiach, v kuse počujete hlasy svojich ľudí v skupine, ako sa vám hlásia alebo ak ohlasujú že niekto z našich zomrel, prípadne že ste sa dostali na nejaké miesto, alebo ste už vyhrali. Tak isto počujete aj nepriateľov, samozrejme nie cez vysielačku, keď ste blízko nich zvyčajne niečo zakričia a to práve v jazyku v akej krajine sa náchádzate, teda nemecky, rusky atď... celkom poteší.

Delta Force Land Warrior
Delta Force Land Warrior
Delta Force Land Warrior

Samozrejme v sú Single player misie, Single player kampaň, a Multiplayer... multiplayer zase klasika cez internet novaworld, alebo cez lanku cez TCP-IP. Samozrejme v každej časti si musít najskôr zvoliť svojho hráča kde si vyberáte z viacerých postáv z ktorých je každá lepšia v niečom inom, odstrelovač, špecialista na výbušniny, špecialista na útok atď... vyberiete si tvár, zbraň a idete do misie. Chodte ochraňovať svet pre terrorizmom.

 

Na záver iba toľko určite sa to oplatí zahrať.... akurát som si uvedomil že je to niečo na štýl Swat, čo je špeciálna jednotka ktorá sa však viac orientuje na terroristov v mestách a v budovách, toto je skôr vo voľnej prírode, mesto neuvidíte ani z diaľky akurát bunkre, hlavné stany a malé domčeky z ktorých si spravia strielne.


napísal saver 13.11.2000
Páči sa mi!
8.4
Používatelia
7.1
DELTA FORCE LAND WARRIOR


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20024)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk