MOTOGP ULTIMATE RACING TECHNOLOGY

MOTOGP ULTIMATE RACING TECHNOLOGY

8.5

Recenzia na PC verziu

Spolu s formulami Grand Prix 4 a F1 2002 nám toto leto prichádza aj PC verzia veľkej ceny motoriek triedy MotoGP. A čakajte od toho jedno z najlepších spracovaní závodných motoriek.

Hra vás privíta celkom pekne postrihaným introm, typickým pre tento typ hier a následne  vám ponúkne niekoľko typov závodov. Quick Race, teda len jednoduchý rýchly závod na ľubovoľnej trati, v Arcade šampionáte sa vám budú postupne odomykať ďalšie trate a je tu samozrejme plná séria Grand Prix, kde prejdete všetky trate postupne. Plus, ak len začínate, je tu možnosť Tréningu, kde budete postupne prechádzať stále zložitejšie testy. V Time Race budete zlepšovať najlepšie časy na tratiach.  Ako budete prechádzať šampionát a Grand prix, postupne sa vám budú pridávať ešte rozličné upgrady, nové motorky, lepší jazdci atď.

MotoGP Ultimate Racing Technology
MotoGP Ultimate Racing Technology
MotoGP Ultimate Racing Technology

 Hra ponúka 10 reálnych tratí  (Suzuka, Le Mans, Assen, Brno..)  a teamy a jazdcov z minuloročnej série, za ktoré môžete závodiť v Arcade Móde a Quick Race a ponúka aj možnosť vytrénovania vlastnej postavy v Tréningu a potom jeho nasadenie v Grand Prix. Môžete si vylepšovať zatáčanie, brzdenie, top rýchlosť a akceleráciu vždy v niekoľkých tréningových tratiach. Hra má niekoľko stupňov obtiažnosti od arkádovej jednoduchej až po reálnu. Pri jednoduchej je vaša motorka v top rýchlostiach o dosť lepšia ako konkurencia a je dosť jednoduché predbiehať protivníkov, ak nebudete robiť chyby v zákrutách a nebudete vylietavať mimo trate. Minimálna obtiažnosť je dobrá pre začiatočníkov, ktorí nebudú  v depresii, keď ich všetci predbehnú, pretože im to na rovinke vrátia a znovu ich dobehnú. Prípadne, ak ste motorkári-sadisti, dá sa búrať do protivníkov a zhadzovať ich z motoriek (samozrejme niekedy aj seba).  Tu je potom zaujímavé, že to môžete robiť hocikedy aj na veľkej cene a nedostanete žiadnu diskvalifikáciu ani penalizáciu, takisto si môžete skracovať trať ako chcete a aj spadnúť koľkokrát chcete.

Ovládanie v hre je jednoduché,  ovládate šípkami, máte tu klávesy na zrýchľovanie na zadnom kolese, brzdenie a aj otočenie motorky na mieste. Len pri týchto typoch motoriek je veľmi dobré vypočítať si všetky zatáčky tak, aby ste nemuseli brzdiť, každé brzdenie spomaľuje a oveľa výhodnejšie je prejsť zatáčku klopením bez brzdenia s vhodnou rýchlosťou, aby ste nevyleteli zo zákruty.  Mimo trate síce len málokedy spadnete, ale dosť vás to spomalí a vždy je lepšie, ak uberiete plyn, akoby ste mali vyletieť mimo asfalt. Prípadne je tu aj možnosť nabúrať do protivníkov, čo síce môže privodiť váš pád, ale ak viete, kam a ako udrieť, dá sa jednoducho vyblokovať a zrušiť protivníkov. Z nastavení si môžete ešte zapnúť alebo vypnúť automatickú prevodovku.

MotoGP Ultimate Racing Technology
MotoGP Ultimate Racing Technology
MotoGP Ultimate Racing Technology

 Grafika v hre je veľmi slušná a prepracovanie sa  mi zdá ešte lepšie ako v Grand Prix 4 alebo F1 2002. Z detailov čakajte pekné babenky (tie sú v takejto hre podstatné,však?), ktoré vám držia slnečník nad prilbou, aby na vás nepražilo slnko, kvalitne a detailne prepracované motorky a pohyby (ach tie babenky). Ale zase grafika je dosť náročná na hardware a odporúčam aspoň Geforce2 MX, ak chcete rozlíšenie 800x600 v plných detailoch.  Plus čakajte aj poveternostné podmienky ako slnko, zamračené, dážď s hmlou atď... Po závode máte vždy replay, pri ktorom si môžete navoliť rozličné pohľady a kamery, presúvať pohľad na ľubovoľného jazdca a sledovať jeho štýl. Kvalitne sú spracované skeletálne animácie jazdcov ako na motorkách tak aj pri pádoch. 

Hra ponúka aj multiplayer, v ktorom si zahráte na jednom počítači v Split Screene alebo 16 cez LAN alebo Internet. Vždy však len na jednej vybranej trati s určitým počtom kôl.

Celkovo cool hra, ktorá určite poteší priaznivcov motoriek a možno zaujme aj fanúšikov F1. Len nezabudnite si zvoliť správnu obtiažnosť, lebo fanúšikom simulácií sa možno arkádová obtiažnosť nebude páčiť a víkendovým hráčom zase maximálna Pro obtiažnosť bude žrať nervy. Závody superbikov u nás síce ešte nie sú veľmi propagované, ale dúfam, že sa to časom zlepší, keďže najnovšie pravidlá dovoľujú dosť široký rozsah motorov (do 930cc) a možno sa dočkáme aj podobných rozdielov v kvalite motorov ako to máme teraz v F1.

MotoGP Ultimate Racing Technology
MotoGP Ultimate Racing Technology
MotoGP Ultimate Racing Technology

Plusy:
- dobrá grafika
- slušná hrateľnosť
- po dlhej dobe kvalitná motorková simulácia

Mínusy:
- malá pravdepodobnosť pádu pri vyjdení mimo trate
- žiadne penalizácie
- žiadne poškodenia motorky
 



napísal saver 18.7.2002
Páči sa mi!
8.5
Používatelia
7.1
MOTOGP ULTIMATE RACING TECHNOLOGY


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20344)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk