BATTLEZONE II

BATTLEZONE II

9.3

Recenzia na PC verziu

Všetko čo vám bolo povedané o posledných 50tych rokoch je lož, všetky informácie sú nepravdivé, hovorí sa o vojnách ktoré sa nikdy nestali, všetci vojaci, ktorý zmizli a zomreli v údajných vojnách v skutočnosti zomreli vo vesmíre....

Všetko to začalo v roku 1952, keď meteorický dážď padal z oblohy, toto nebol obyčajný odpad z oblohy to bol Biometal. Je nemožné opísať túto substanciu ak ste ju nikdy nevideli, a takisto nemôže byť klasifikovaná pod žiadny prvok v periodickej tabuľke. Je to kov, ale je to ŽIVÉ. Všetci US aj Sovietski vedci študovali tento biometal v 50tych rokoch, samozrejme hneď ich prvé myšlienky boli ako použiť túto substanciu na zbraň, toto by zmelito tvár vojny raz a navždy. A takto začala doba Biometalu, táto substancia posunula technológia o niekoľko storokov dopredu.. len začal byť jeden problém TREBA TOHO VIAC.

Vy to poznáte ako Studenú vojnu, ale v skutočnosti táto vojna bola horúca a obe mocnosti sa pohybovali vo vesmíre bez toho aby to niekto vedel a hľadali Biometal, v USA to bolo National Space Defense Force (NSDF), podskupina NASA, Sovieti mali Cosmo-Colonist Army (CCA) a vojna bola na svete. Obe mocnosti postupne dobývali vesmír, každá strana si postupne obsadzovala mesiace a planéty. Postupe prichádzali na nové možnosti Biometalu vo vesmíre a vznikali tak nové zbrane... postupne objavili aj ďalšie zdroje biometalu a vojna začala naberať na tempe, lebo zdroje biometalu boli základom. Medzitým na zemi Commander Armond Braddock vedec, ktorý dlhé roky študoval Biometal, spravil jedinečný kombináciu biometalu z človekom a vytvoril Super Vojaka. Týmto sa do vojny zamiešal ďalší element poločlovek polostroj... NSDF vytvoli špeciálnu jednokty nazývanu FURIES, táto jednotka mala zničiť Sovietske jednotky na mesiaci Europa.

Ale niečo sa stalo a Furies sa obrátili proti svojim stvoriteľom a hlavne proti Braddockovi.. ktorý zabudol na to že u poločloveka stále ešte pretrval rozum..rozum, ktorý sa vymkol spod kontroly a  teraz  sa chcel pomstiť...  jednotky Furies zničili všetko na mesiaci a obsadili ho. Vtedy sa NSDF spojili z CCA a spolu vyhnali Furiesov von zo slnečnej sústavy... Tam zmyzli a všetci si mysleli že sú zničený. Braddock bol oslavovaný ako hrdina... a bol povýšený na Generála. Braddock potom vytvoril International Space Defense Force (ISDF), ktoré bolo tvorené z NSDF a CCA, táto organizácia mala chrániť svet pred votrelcami z vesmíru. ISDF sa dohodla z Alliance of Awakened Nations (AAN)  na novom prerozdelení Biometalových zásob pre každú krajinu.. ISDF vyslala sondy ktoré mali kontrolovať všetky kúty solárneho systému. Na druhý deň však bola sonda Voyager 2 zničená, zostrelená neznámym nepriateľom. Útok bol spojený aj z útokom aj na tajnú Braddockovu základňu na Plute. Následné volanie o pomoc odhlalilo Braddocka a ISDF jednotky boli poslané na pomoc Plutu, kde Braddock musí čeliť nepriateľovi akého ešte človek nezažil...

Tak takto nejako začína vaša púť .... začínate ako vojak jednotky ktorá práve dorazila na Pluto aby ste eliminovali nepriateľov, ste pod velením nejakej ženskej ktorá je dosť otravná lebo sa jej musíte zo začiatku stále držať za zadkom. Ale neskôr keď zistí že ste sa už niečo naučili pustí vás do akcie aj samého..

Battlezone II
Battlezone II
Battlezone II

Ale poďme si vysvetliť ako vlastne hra vyzerá. Začína to ako akčná hra, ovládate svoje bojové vznášadlo, z ktorého môžete kedykoľvek vyskočiť a bojovať sám len zo svojou laserovou puškou. To je dobré niekedy aj pre prehľadanie budov, alebo keď vybuche vaše vozítko vás to ešte katapultuje a môžete bojovať ďalej, samozrejme proti ozbrojeným nepriateľov v takoch nemáte šancu.. vtedy sa môžete len skryť a zavolať si niekoho nech vás odvezie.

Áno správne vy môžete (teda ak pod vašu kontrolu boli už pridelené nejaké vozítka) ostatným rozkazovať, napr nech vás nasledujú, alebo nech vás prídu vyzdvihnúť alebo nech útočia.... Ale v hre máte aj všetky prvy realtime stratégie čiže môžete pod velenie dostať základňu ktorej budete rozkazovať, kde budete musieť ovládať vyrábanie jednotiek a potom každú aj poslať do boja, alebo poslať ťažiť... a to samozrejme robíte zo svojho pohľadu kde na displeyi na prilbe sa vám zobrazujú jednotky ktoré ovládate, ale dá sa to aj inak existuje riadaica budova kde prijdete k panelu (obr 9) a jednotky ovládate ako v naozajstnej stratégii z 3D pohľadu (obr 8) ... jednotiek je na každej strane asi 12 od Recyclera, ktorý vám postaví základňu až po Tanky, Skautov, Attack Fightery a Servisné vozidlá (jednotky) .

Hra sa postupne odohráva na šiestich planétach, kde sú rôzne podmienky a rôzne prostredie, začínate na spomínanom Plute a potom sa cez rôzne mesiace s slnečnej sústave dostávate aj na planéty nepriateľa. A toto je všetko podfarbené zaummavým príbehom (ktorý ešte ani ja celkom nepoznám lebo som to ešte nedohral :)

Battlezone II
Battlezone II
Battlezone II

Battlezone, ma nádhernú vesmírnu grafiku ktorý mi nezvládala ani moje 550Mhz mašina z G400 v 800x600 v plných detailoch... ale stačilo aby som znížil Texture quality na medium a už to išlo v pohode. Hra ináč používa aj Envirometal bump mapping.. myslím že kedysi dávno som v novinkách niečo o tom aj písal. Ináč engine je super, pekné rozľahlé mapy vytvárane pomocou nejakého Voxel creatora... samozrejme objektov je menej väčšinou len vaše dve základne, ale v single playeri nájdete na mapách rôzne vyhoreté objekty, kadečo vám lieta po oblohe.... zvuky sú tiež celkom na úrovni všetko je nasamplované vaša veliteľka vás po celú dobu komaduje a samozrejme dáva rozkazy aj iným a tý sa jej ozvýajú celkom dobre to pôsobí. Dynamické ovlásanie vášho vozidla je tiež super a moc sa od toho nelíši ani boj zblízka. Ovládanie strategickej časti je síce trochu iné ale zvyknete a stanete sa najlepším veliteľom.

Na obrazoke stále interface ktory vás informuje o vašich jednotkách, stave vašej základne , vyťaženej energií... a ešte k tomu tam máte aj stav vašej lode v ktorej momenálne ste a ďalej aj stav nábojov do vašej vybranej zbrane ktoré mávate tak 2, 3 alebo 4 v každej lodi.

Samozrejme v takom tanku máte oveľa lepšie zbrane ako v takom scoutovi. Ostatné pohyblivé jednotky ovládate klavesami od F1 až po F.. neviem koľko záleží koľko ich máte, a základné napevno postavené väčšinou klávesmi od ~ po 9... ďalej zaujmavé klávesy sú N ako navigačný bod pre jednotku, napr pre postavenie Turretu, ktorý sa postavý tam kam ho pošlete a bude ostrelovať nepriateľov... najlepšie pre chránenie základne čiže Recyclera, a potom Scavengerov ktoré sú dôležité na ťaženie. Samozrejme jednotku môžete vybrať aj keď u vidíte pred sebou a z menu ktoré sa vám zobrazuje naľavo, jej určiť čo má robiť.. väčšinou je to útok, alebo Follow me čiže nasleduj ma, alebo ho pošlete na Navigačný bod. K tomuto radšej používan Bunkery ktoré maju v sebe počítač na ovládanie jednotiek, ale kôli tomu musíte vyskočiť zo svojej lode prejsť k terminálu a pripojiť sa na neho vtedy sa vám zobrazí satelitný obraz základne a okolia kde si už označujete jednotky ako v klasických Real Time Stratégiách.

Hra samozrejme nemá len Single Player, ale aj Multiplayer a aj klasický Skirmish. Single Player som už opísal v podstate tam postupne hráte všetko od pilota až po veliteľa. V skirmishi, si ako singlepayer môžete vybrať mapu, typ hry či chcete byť len pilot alebo aj veliteľ základne a aj silu nepriateľa. Ak chcete byť veliteľ tak pozor lebo na to treba skúsenosti, budete si musiet postaviť vlastnú základňu a ubrániť ju pred nepriateľom, a nielen to vy musíte nakoniec aj nepriateľa dobyť.

Battlezone II
Battlezone II
Battlezone II

Multiplayer je samozrejme zameraná na Deathmatch a Realtime strategy módy. Čiže môžete hrať čisto deathmatch tak že si vyberiete vozidlo z ktorým budete bojovať, alebo si zahráte Teamovku v štýle Team Fortress, kde si každý z vášho týmu zobere jeden typ vozidla. Alebo boj o základne každý si postaví vlastný základňu a snaží sa dobyť ostatných.

Záver hmm... dobre zvládnutá hra, samozrejme v engine sa vyskytli aj menšie detaily ktoré neviem či tak majú byť, alebo nie lebo niekedy sa mi z mojou raketou podarilo prejsť cez skalu a v pohode sa dá prejsť aj cez plot... cez budovy naštastie nie :). Ináč príbeh je super spravený v misiách často nastávajú nečakané situácie, dosť často meníte vozidlo respektíve vaša veliteľka ktorá vám potom rozkazuje aby ste ju kryli.

Movie Download Site 1: Activision
Demo Download from Intel.com


napísal saver 9.1.2000
Páči sa mi!
9.3
Používatelia
5.9
BATTLEZONE II


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stalker shadow of chernobyl - ... (0)
Čaute, dostal som chuť si prejsť znova trilógiu St...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20990)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk