AGE OF SAIL 2 PRIVATEER'S BOUNTY

AGE OF SAIL 2 PRIVATEER'S BOUNTY

7.0

Recenzia na PC verziu

Age of Sail 2: Privateer's Bounty bol pôvodne plánovaný len ako addon na námornú bojovú stratégiu Age of Sail 2, no s jeho dlhým vývojom a veľkým časovým odstupom sa autori rozhodli vypustiť  to do sveta ako stand-alone hru, ktorá vám okrem kvalitnejšieho 3d engine ponúka aj množstvo nových vylepšení.

Hra vás zavedie do veľkých námorných bojov flotíl, kde rozhoduje nielen sila, ale  aj vaše taktické schopnosti. Budete využívať  vietor, skrývať sa za ostrovmi, snažiť sa uniknúť z palebnej pozície nepriateľa a zničiť ho. Po boji si budete opravovať vaše lode, najímať posádku a samozrejme zväčšovať svoju flotilu o nové kvalitnejšie lode. Okrem klasických deštrukčných misií dostanete aj ochranu konvojov, útočiť alebo strážiť pevnosť, utekať z blokády alebo budete musieť zajať nepriateľskú vlajkovú loď. Celkovo v hre budú 3 rôzne kampane postavené na reálnych udalostiach 19. storočia a množstvo rôznych free misií, v ktorých dostanete k dispozícii 20 rôznych lodí, plus špecialitky ako rýchly parník, práve vynájdenú ponorku alebo balón.  Parník sa zaobíde bez vetra, ponorka môže nenápadne priplávať k nepriateľovi a vyhodiť mu na palubu bombu a balón zase zhadzuje bomby zo vzduchu.

Age of Sail 2 Privateer's Bounty
Age of Sail 2 Privateer's Bounty
Age of Sail 2 Privateer's Bounty

Čo sa týka samotnej hry, na prvý pohľad je to veľmi jednoduché,  vy máte svoju flotilu alebo čisto len jednu loď a nepriateľ má zase svoju. Väčšinou v deštrukčných misiách budú sily skoro vyrovnané,  ale v únikových alebo v nejakých survive misiách dostanete akurát jednu loďku  a musíte im utiecť. V príbehových kampaniach si zahráte za jednu z námorných mocností alebo za nezávislého žoldniera, kde si vás budú ľudia najímať na boje alebo na pomoc. Po misiách si však za peniaze musíte dokúpiť a vytrénovať posádku, vylepšiť výzbroj, poopravovať loď a prípadne loď aj predať. Nemôžete však kupovať celé  lode,  môžete však zajať nepriateľove a rozširovať si tak vlastnú flotilu. Musíte sa čo najviac vyhýbať stratám lodí, pretože nestratíte len ju, ale aj posádku. Ak ste si ju už  vycvičili, je to veľká strata! Totižto  posádku si môžete cvičiť od  najhoršieho G stupňa po A elitu, kde už budete strieľať úplne presne, budú rýchlejšie dobíjať a budete rýchlejší lebo sa naučia využívať vietor na maximum.  V single misiách si zahráte reálne a aj fiktívne súboje, v ktorých nebudete bojovať len za jednu z mocností, ale aj za obchodníkov a pašerákov. A samozrejme, hra má aj multiplayer, kde si môžete zahrať proti priateľom cez Lan alebo internet.

Age of Sail 2 Privateer's Bounty
Age of Sail 2 Privateer's Bounty
Age of Sail 2 Privateer's Bounty

3D engine je veľmi pekný, užijete si detailné  lode, maličkú pohybujúcu sa posádku na  palube, po zásahu roztrhané plachty, ulomené  stožiare alebo dieru v trupe. Menej prepracovali okolie, kde väčšinou vidíte len nehybné vlnkavé more, ale niekedy sa dostanete aj k ostrovom alebo k pevnostiam, ktoré to trochu oživia. Počas bojov vás môže potešiť aj dážď, zapadajúce a vychádzajúce slnko, búrka, hrozivé  mraky, sneh a  aj ľadové ostrovy. Kameru si môžete ľubovoľne natáčať, približovať, vzďaľovať tak, aby ste mali čo najlepší výhľad na bojujúce flotily, prípadne detail na chaos na palube potápajúcej sa lode (paráda).

Zvuková stránka hry síce nie je nejaká extrémne bohatá, síce v pozadí vám hrá veľmi pekná jemná hudbička typická pre námorné boje, ale v popredí si akurát užijete výstrely z diel prípadne vrzgot lodí.

Ovládanie hry je veľmi jednoduché, len si myšou podobne ako v ostatných stratégiách označujete lode a nastavujete ich tak, aby mohli zamerať nepriateľa delami. Pri každej lodi sa vám zobrazí jeho úderný uhol, teda kam môže strieľať, väčšinou je to len do strán, ale väčšie bitevné lode majú delá aj vpredu aj vzadu.  Tu treba dbať aj na to, že v skutočnosti takéto boje  prebiehajú pomaly, takže si môžete zvýšiť aj rýchlosť hry, aby ste nemuseli čakať, kým sa tie  pomalé  kocábky otočia,  priblížia a začnú strieľať.

Age of Sail 2 Privateer's Bounty
Age of Sail 2 Privateer's Bounty
Age of Sail 2 Privateer's Bounty

Celkovo pekná hra, možno zaujme len špecializovaných hráčov - admirálov, ale spravená je veľmi pekne a dosť jednoducho, takže nemusíte byť námorný expert, aby ste ju mohli hrať. Ak ste hrali AOS2 a páčilo sa vám, určite vás zaujme aj toto, ak však už veľmi po námorných bojoch netúžite, Privateer's Bounty neobsahuje až tak veľa vylepšení, aby ste ju museli mať.


napísal saver 19.8.2002
Páči sa mi!
7.0
Používatelia
5.8
AGE OF SAIL 2 PRIVATEER'S BOUNTY


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (1)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Odišla mi grafická karta alebo... (14)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Ghost warrior 3 (1)
Ahojte. Viete mi odporučiť nejaký herný nb kde by ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21198)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk