ROLAND GARROS 99

ROLAND GARROS 99

5.0

Recenzia na PC verziu

Tenis je šport, ktorý patrí medzi najsledovanejšie na svete a čo nás môže tešiť, je že Slovensko a slovenskí hráči patria medzi svetovú špičku, (naposledy sa o tom presvedčili Rakúšania, ktorí mali veľké reči a dostali na prdel a mohli ísť domov) a tak vám prinášame recenziu na simuláciu tenisu Roland Garros 99. Napriek tomu, že sa tenis stáva, čo raz viac a viac obľúbený, na našich mašínach sa stále neobjavila nejaká kvalitnejšia simulácia tohoto športu. Síce sme už pár pokusov zaznamenali stále to nebolo ono a podobalo sa to na všeličo len nie na tenis.  Ak si myslíte, že keď má hra názov Roland Garros 99 tak to bude len o tomto Grand Slamovom turnaji, mýlite sa, pretože budete mať na výber niekoľko desiatok turnajov .

Roland Garros 99

Na začiatku si môžete vybrať, či si hru najprv vyskúšate v obyčajnom zápase, alebo sa pustíte rovno do sezóny. Na začiatok je lepšie skúsiť zápas, pretože pri absencii tréningu nemáte inú možnosť ako sa prispôsobiť ovládaniu. Po vyplnení formulára, v ktorom si vyberáte také veci, ako na koľko setov sa bude hrať, či budete hrať s mužom, alebo so ženou atď. Ďalej nasleduje už len výber povrchu na ktorom sa zápas bude hrať a môžete si byť istý, že každý povrch sa správa inak. Pri takomto zápase sa naučíte všelijaké triky, ktorými môžete súpera položiť na lopatky. Ak sa vám to nepodarí môžete si pred každým zápasom nejaké zistiť v kolónke TIPS. Ak si už veríte o trochu viac môžete kľudne skúsiť sezónu a vybrať obtiažnosť na ktorú sa cítite. Nasleduje voľba hociktorého turnaja, ktorý je na výber a tu nastáva najzávažnejšia chyba a to tá, že sa všetky vybrané turnaje hrajú súčastne, takže keď z jedného turnaja vypadnete nemôžete nikde pokračovať a to je veľká chyba. Podľa mňa by bolo o veľa lepšie, keby sa turnaje odohrávali v ten istý čas ako v reály teda napr. Australian Open by sa hral na začiatku sezóny a v strede sezóny by sa hral Wimbledon a pomedzi to ostatné turnaje. Trochu nechápem, prečo tomu dali názov sezóna, keď to v podstate je len jeden turnaj.

Hrateľnosť hry je na celkom dobrej úrovni aj keď nejaké a to dosť radikálne chyby sa nájdu. Ovládanie je úplne jednoduché pretože sa skladá zo štyroch smerov pohybu a dvoch úderov. Prvý úder je klasický, ktorý stačí ho len nasmerovať a dodať potrebnú razanciu a loptička ide presne tam, kde ste chceli. Druhý úder je tzv. kraťas, čo znamená, že sa loptička bude obšiematať veľmi blízko pri sieti. Možno sa vám zdá, že dva údery sú malo, ale nie je to pravda pretože kombináciami so šípkami môžete pripraviť rôzne údery(samozrejme aj rybička). Hra obsahuje niektoré chyby v samotnom odrážaní loptičiek a niekedy popierajú zákony fyziky, čo sa prejavuje napríklad tým, že keď sa loptička štrajchne siete za normálnych okolností sa jej rýchlosť zníži a tu práve naopak nabere ešte vyššiu rýchlosť.

Roland Garros 99

Na výber sú tri stupne obtiažnosti, ktoré sú celkom dobre vyvážené a na najľahšej obtiažnosti sa dá celkom dobre prispôsobiť ovládaniu. AI protivníkov je tiež závislá od obtiažnosti, ale aj na najľahšej obtiažnosti je dosť výnimočné, že sa protivník ovládaný počítačom pomýli na toľko, že zahrá loptičku za čiaru, alebo že loptičku, ktorá po vašom údere smeruje rovno do outu zasiahne. Nevýhodou celej hry je, že hra nevlastní licenciu na mená hráčov, takže na výber máte rôzne mená, ale ani jedno sa nenachádza v aktuálnom rebríčku ATP. Najťažšia obtiažnosť je jediná vec, ktorá vás pri hre udrží, pretože to nejaký čas potrvá kým sa vám aj táto obtiažnosť bude zdať jednoduchá.

Roland Garros 99 sa neuveriteľne podobá na Roland Garros 98, pretože grafická stránka hry sa skoro nezmenila. Hráči sú spracovaní tým istým spôsobom a ich pohyby sú niekedy dosť čaptavé, tak isto ako to bolo RG98. Spracovanie hracieho dvorca je vlastne textúra, ktorá je vcelku prijateľná. Horšie je to s publikom, čo je tiež textúra, ale pekne hnusná.

Zvuky, ktoré nastávajú po dotyku rakety s loptičkou sú na slušnej úrovni. Po namáhavých výmenách občas počuť aj vzdychy, ktoré pekne spestria hru

Roland Garros 99


Roland Garros 99 nepriniesol žiadnu radikálnu zmenu ako Roland Garros 98. To že hra je vlastne jeden jediný turnaj robí z hry nedorobenú vec a to je veľká chyba, pretože neviem ako chce mať niekto zisk z hry, ktorá sa hrá dokopy niečo cez 1 hodinu. Ak vlastníte Roland Garros 98 nemate ani najmenší dôvod, prečo zháňať RG99. Takže neostáva nám nič len čakať kým niekoho napadne, že simulácia tenisu môže byť veľmi úspešná.

Roland Garros 99


napísal keith 26.2.2000
Páči sa mi!
5.0
Používatelia
5.3
ROLAND GARROS 99


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Madison vr (0)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Predávam ps5+všetko čo k nemu ... (1)
Zdar. Ak niekto zháňa PS5 fat verziu , posledná re...
|Odišla mi grafická karta alebo... (14)
Ahoj, môžete mi prosím poradiť v čom je problém? N...
|Samsung q990d soundbar (1)
Zdravim, mám na ruke od Alzy zľavový kupón na tent...
|Ghost warrior 3 (1)
Ahojte. Viete mi odporučiť nejaký herný nb kde by ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21193)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk