CHASER INTERVIEW ČASŤ 1.

CHASER INTERVIEW ČASŤ 1.

Interview

Prinášame vám interview s Mariánom Suranom z Cauldronu od ktorého sa dozvieme viac detailov ich pripravovanej 3D akcii Chaser. Tu je prvá časť interview kde si povieme niečo o vzniknú, vývoji hry a aj o 3D engine na ktorom hra beží.

 

Na začiatok tradične : Skús v krátkosti predstaviť tým a povedať akú úlohu v týme zohrávaš ty? Si workoholik?

 

Volám sa Marián Suran a vo firme Cauldron pracujem ako hlavný programátor. Mojou hlavnou náplňou je grafický engine ale okrem toho sa starám aj o rôzne ďalšie veci spojené s vývojom hry. Workoholik v pravom slova zmysle nie som ale pravdou je, že ma moja práca baví a venujem je dosť veľa času.

 

Koľko ľudí pracuje celkovo na Chaserovi ? Fulltime aj externe. Ako dlho sa pracuje na Chaserovi od prvej myšlienky?

 

Na Chaserovi pracuje približne 20 ľudí a oficiálne sa na ňom začalo pracovať v apríli 2001 hoci prvá myšlienka siaha až do roku 1999.

 

Prečo práve 3D FPS? Najprv logický rýchlik, potom ťahová stratégia, boli ste pevne rozhodnutý, že ďalší projekt bude 3D FPS?

 

Ľudia tu v Cauldrone majú radi 3D FPS hry a preto sme sa rozhodli, že skúsime spraviť niečo vlastné kam by sme vložili naše myšlienky a nápady a tým vytvorili hru, ktorú sme si vždy chceli zahrať. Nakoniec ako nám to vyšlo uvidíš sám.

 

   

 

Ste veľký fanúšikovia filmu Total Recall?

 

Film Total Recall bol dobrý ale ak narážaš na údajnú podobnosť tohto filmu s Chaserom tak tá nie je na mieste. Uvedomujem si, že zopár základných myšlienok, ktoré hru charakterizujú ako napríklad planéta Mars alebo agent so stratou pamäte sa môžu ponášať na Total Recall ale kto si hru zahrá zistí, že nemá s filmom naozaj nič spoločné.

 

O Chaserovi sa vraví, že bude atmosférická strielačka so silným príbehom. Prezraď niečo z príbehovej linky a predstav hlavnú postavu Johna Chasera.

 

Tento príbeh je plný zrady a nenávisti, komplotov a bojov o moc. Hráč nebude hrať za Johna Chasera, hráč BUDE Johnom Chaserom, mužom, ktorého minulosť je plná nezodpovedaných otázok a ktorá ukrýva jedno veľké tajomstvo. Hráč sa ocitne v roli muža bez pamäte a spomienok, ktorý sa ocitol uprostred krvavého konfliktu. Nemôže nikomu veriť, pretože priateľstvo a dôvera sú luxus, ktorý si v tomto svete dovoliť nemôže. V pätách mu ide smrť a pred ním vyvstáva čoraz viac otázok. Jediné čo vie je, že všetky odpovede nájde na  Marse, trpiacom v područí finančného magnáta Samuela Longwooda.

 

Čo je na hre Chaser najlákavejšie? Čo ponúkne hráčom, čo iná hra zatiaľ nemôže ponúknuť ?

 

Chaser nie je FPS v klasickom slova zmysle. Nie je to bezduché zabíjanie nepriateľov v nekonečných leveloch, kde jediným cieľom je všetko vyvraždiť a nájsť nejaký ten kľúč, či stlačiť schovaný gombík. Chaser je prvom rade príbeh s veľkým P. A tento príbeh je podaný vo veľmi efektne spracovaných enginových filmových sekvenciách, ktoré sú tesne spojené s hrou samotnou a tým vytvárajú jeden veľký príbeh, v ktorom je hráč v hlavnej úlohe.

 

Ktorý titul bude najväčšou konkurenciou keď bude Chaser dostupný?


V dnešnej dobe sa dá len ťažko odhadnúť kedy ktorá hra vyjde. Trh je náročný a aj kvalita hier mu musí zodpovedať a preto sa častokrát stáva, že na hre je veľa práce a teda nevyjde na čas. Každý titul je svojim spôsobom pre nás konkurencia, takže je ťažké nejaký konkrétny vybrať. My pevne veríme, že náš Chaser bude konkurencia pre ostatné tituly.

 

Ovplyvnila vašu prácu nelegálne uvoľnená alpha verzia Doom III? Pozreli ste si ju? :-)

 

Myslím, že ju každý videl ale rozhodne nás nijako neovplyvnila, obzvlášť nie pred koncom projektu. Doom bude vždy svojím spôsobom jedinečný a v dnešnej dobe naozaj nemá zmysel ho nejakým spôsobom kopírovať. Na druhej strane tiež nie je na mieste porovnávať iné hry s Doomom len preto, že budú mať dynamické osvetlenie.


 
      

 

V 3D FPS je určite dôležitý engine. Podľa posledných uvoľnených shotov vyzerá Chaser úchvatne. Bude ale behať na bežných strojoch plynulo ?

 

Chaser má nastaviteľnú úroveň detailov, takže sa dá nakonfigurovať, tak aby sa hra dala hrať aj na pomalších počítačoch. Avšak samozrejme na vychutnanie hry v plnej kráse treba mať lepší počítač.

 

Aké sú prednosti vášho CloakNT enginu? Počul som, že od niektorých grafických efektov ste museli upustiť, je to pravda ?

 

CloakNT engine podporuje funkcie najmodernejších grafických kariet, avšak niektoré z nich nie sú použité v Chaserovi, teda to čo si počul je naozaj pravda. Engine podporuje dynamické osvetľovanie s bump mappingom a dynamickými tieňmi avšak nároky takéhoto enginu sú veľmi vysoké a keďže sa naša hra musí dať hrať aj na napr. starej GeForce 256, tak sme museli od tohto osvetlovacieho modelu ustúpiť s tým, že ho použijeme v našom ďalšom projekte. Nakoniec kto mal možnosť skúsiť už spomínanú alpha verziu s Dooma 3 vie o čom hovorím. Avšak engine poskytuje veľa ďalších pekných efektov ako napríklad reálne materiály s reflekciami ako kov, alebo nalakované drevo, dynamickú simuláciu vody, plne rozbíjateľné sklo, volumetrické a časticové efekty, projektované svetlá a tiene, atď.

 

Nepomýšľali ste nad licencovaním CloakNT enginu? Bola už nejaká ponuka?

 

Samozrejme, že sme pomýšľali a aj nejaké ponuky už boli ale touto otázkou sa budeme zaoberať až keď bude Chaser naozaj dokončený a všetky chyby budú odstránené aby sme mohli ponúknuť kvalitný plne funkčný systém.

     

V ďalšej časti interview povieme niečo o misiách a multiplayer módoch v hre.

 
 

napísal SpaceJunker 25.3.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Chaser multiplayer video
Chaser trailer
| CHASER TRAILER
[10.4.2003]
CHASER INTERVIEW ČASŤ 1.


Chaser interview časť 1.
PC
Slovenské hry

Vývoj: Cauldron
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20256)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk