RISK 2

RISK 2

8.6

Recenzia na PC verziu

Je tok 1812 a napoleonova armáda sa rozrastá, jeho impérium sa rozširuje. Vy ste jediný kto ho môže zastaviť.

Tak konečne tu máme remake Risku, Risk je klasická stolová kocková spoločenská hra v ktorej ide o dobitie sveta. Na začiatku máte celý svet rozdelený na kontinenty a tie potom buď na štáty alebo na časti kontitentov (severná európa, južná európa atď..) to preto aby ste nemuseli dobíjať osobitne aj slovensko :).  Podľa počtu hráčov sa na začiatku striedate v obsadzovaní jednotlivých území svojimi armádami. Tu už treba taktizovať a nenechávať si na územiach susediacich z nepriateľom, len po jednej armáde. Na každom území môžete mať minimálne jednu armádu. Po obsadení všetkých území je svet rozdelený medzi všetkých hráčov.

Risk 2
Risk 2
Risk 2

Začína boj, na začiatku každého kola dostanete určitý počet jednotiek závislý od vašich obsadených územi, ak máte územi 10 dostanete 10 armád, ktoré si potom ľubovolne popridávate k vašim armádam. Najlepšie k tým z ktorými idete útočiť, alebo tam kde ste ohrozený presilou. Útok sa dá spraviť len z územia kde máte viac ako jednu armádu a územie susedí z nepriateľom, útočíte tak že si kliknete na krajinu a potom na krajinu na ktorú chcete útočiť. Do útoku sa zapoja všetky jednotky na vašom územi mínus jedna ktorá ostane strážiť materskú hrudu. Ak ste tam mali napr 5 jednotiek útočiť pôjdu 4. Tieto 4 jednotky sa potom zobrazia na územi nepriateľa a začína boj. Boj je jednoduchý, hádžete kockou, ak máte viac armád tak viacerými kockami. Kdo hodí väčšie číslo porazí jednu súperovu armádu. Ak útočíte a hodíte rovnaké číslo obrana vyhrá. Potom sú tam aj záležitosti že ak je viac armád tak sa čísla kadejako spočítavajú a môžete zabiť aj viacej armád, prípadne oni vás....  a takto to ide stále dalej, čím viac území dobijete tým viac jednotiek dostanete, samozrejme väčšinou ide o štastie pri bojoch, lebo aj jedna armáda môže poraziť desiatich... ale musí mať extremne štastie :)

Risk 2
Risk 2
Risk 2

Po každom kole sa ťahajú aj kraty ktoré vám potom pridávajú viac jednotiek alebo silu alebo kadejaké iné vymoženosti, ale len na určité územie .Ak to územie nemáte je dobré kartu z niekym vymeniť. Hra má ešte oproti klasickej stolovej hre aj vylepšené pravidlá kde sa môžete prepnúť do simultánneho módu takže nemusíte čakať až kým ostatný doťahajú.

Risk II je jednoduchá ale dobrá stratégia pri ktorej sa dá zabaviť aj na dlhšiu dobu, určite si to zožente ak vás už nebavia klasické strielačky alebo realtimeovky. Pri tejto hre si môžete dožičiť rozmýšlania kolko chcete a ani 90% porážka nemusí znamenať že ste prehrali, len si musíte uvedomiť že máte na mále :)

Risk 2
Risk 2
Risk 2


napísal saver 23.3.2000
Páči sa mi!
8.6
Používatelia
6.5
RISK 2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20281)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk