GENESIS THOR 303 TKL + LEAD 300

GENESIS THOR 303 TKL + LEAD 300

9.0

Mechanická klávesnica s vymeniteľnými switchmi

Genesis v poslednej dobe prináša pekné kúsky príslušenstva a zároveň za priaznivé ceny. Nová klávesnica Genesis Thor 303 TKL presne do tohto štýlu zapadá. Totiž ako Genesis Thor 303, tak aj nová TKL verzia prinášajú na jednej strane kvalitne vyhotovenú klávesnicu a mechanické switche a k tomu aj možnosť vymeniteľných switchov. Plus, samozrejme, nechýba RGB podsvietenie.

My tu máme v  Genesis Thor 303 v TKL verzii s Red swichtmi a keďže spolu s klávesnicou verziou vydáva Genesis aj kolekcie keycapov, teda krytov na klávesnice v Lead 300 baleniach, tak sa pozrieme rovno aj na ne. 

Špecifikácia Genesis Thor 303 TKL:

  • Typ - mechanická
  • Farba - čierna
  • Switche - Otemu Red  50 miliónov stlačení (je aj vo verzii s Otemu Peach Silent switchmi, a biela s brown switchmi)
  • Pripojenie - USB, 180cm
  • Verzia - TKL (bez numpadu), 87 kláves, 11 multimedia kláves
  • Podsvietenie - plne RPG s 25 režimami
  • Profil - vysoké klávesy
  • Veľkosť - 355 mm x136 mm x 36mm , 865 gramov
  • Doplnky: dva náhradné Otemu Red switche, plus náradie na vyberanie klávesov
  • Lokalizácia - CZ/SK klávesy

Viete si k tomu dokúpiť Lead 300 balenia, ktoré obsahujú Double shot keycapy, so 112 klávesmi. Pritom vybrať sa dá z piatich farieb - Navy, Gray, Orange, Pink, Mint. My sme mali k dispozícii Orange a Mint verzie. Môžete si tak pekne nakombinovať farby, ako sa vám bude páčiť.

Genesis Thor 303 TKL + Lead 300
Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Klávesnica Thor 303 v TKL vyhotovení a dva vymeniteľné kryty klávesov Lead 300.
Klávesnica Thor 303 v TKL vyhotovení a dva vymeniteľné kryty klávesov Lead 300.


Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Klávesnica prichádza s vyťahovačom klávesov a aj dvomi náhradnými switchmi.
Klávesnica prichádza s vyťahovačom klávesov a aj dvomi náhradnými switchmi.


Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Klávesy Lead 300 si môžete kúpiť v rôznych farbách.
Klávesy Lead 300 si môžete kúpiť v rôznych farbách.





Samotná klávesnica ponúkne ideálne vyhotovenie pre hráčov, a teda TKL verziu, ktorá má menšiu veľkosť a zároveň sa zbavuje numpadu, ktorý málokto používa. Samozrejme, niekomu je lepšia plná verzia. Osobne tiež napríklad používam plnú klávesnicu keďže numpadom zadávam pin. Rovnako ako TKL má aj plná verzia čiernu verziu s red switchmi a bielu verziu s brown switchmi. Plus TKL má teraz aj čerstvú novinku, a to čiernu verziu so silent switchmi.

Klávesnica ponúkne 87 klávesov, pričom sú rovno CZ/SK lokalizované. Je to tak jedna z mála herných klávesníc, ktorá má aj slovenské znaky na klávesoch, ak ich teda ešte nepoznáte naspamäť. Možno však škoda, že nemá samostatné mediálne klávesy, respektíve aspoň regulátor na hlasitosť. Tieto sekundárne funkcie sú pridané v klávesoch, respektíve niektoré sú na šípkach a insert a delete.  Ako doplnky má Genesis na klávesoch napríklad na WSAD aj šípky a na číslach rôzne nápisy ako LOL.

Vyhotovenie klávesnice zmiešava kovový kryt a tvrdý plast. Pritom na spodnej strane nájdete výrez na kábel, ak máte radi ploché uloženie klávesnice a chcete si ju celú položiť na stôl. K tomu nechýbajú ani nožičky na podloženie, ak chcete mierne nahnutú. Majú však len jednu úroveň. Je možno škoda, že Genesis nepridáva aj podložku pod zápästia, ale môžete si ju dokúpiť. Majú čisto penovú podložku Rubid 400 a Rubid 400 TKL.

Genesis Thor 303 TKL + Lead 300
Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Klávesnica je plne RGB podsvietená a aj s lokalizovanými SK-CZ klávesmi.
Klávesnica je plne RGB podsvietená a aj s lokalizovanými SK-CZ klávesmi.


Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Čakajte vyšší zdvih klávesov, aj keď žiadnu pribalenú podložku pod zápästia.
Čakajte vyšší zdvih klávesov, aj keď žiadnu pribalenú podložku pod zápästia.


Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Zospodu čakajte ako možnosť položenia bez nožičiek, tak na jednoúrovňové nožičky.
Zospodu čakajte ako možnosť položenia bez nožičiek, tak na jednoúrovňové nožičky.





Klávesnica má červené otemu switche, čo znamená, že sú lineárne, nie je tam zaťuknutie ako pri modrých. Ale zároveň nie sú úplne tiché a počuť zatlačenie samotných klávesov a odozvu krytu. Niekomu to vadí, a preto sa kupujú gumičky na tlmenie. Otemu switche majú životnosť 50 miliónov stlačení, ale ak by sa vám niektorý pokazil, máte rovno ku klávesnici pridané dva náhradné. Totiž switche sú tu jednoducho vymeniteľné a stačí vytiahnuť kryt klávesu a následne môžete vytiahnuť aj samotný switch a nasadiť iný. Sú tam len zaseknuté. Je to veľmi dobrá funkcia, keďže pri jednom pokazenom klávese nemusíte kupovať novú klávesnicu a v tejto 70-eurovej cene je to priam parádne. 

Zároveň switche majú 1ms odozvu, zatlačenie je s výškou 3,3mm a silou 40 gramov. Bude sa tak písať a ťukať ľahko a príjemne a s rýchlou odozvou v hrách. Pritom má klávesnica 1000 Hz pooling.

Genesis má na nastavovanie klávesnice svoju aplikáciu, aj keď minimálne zatiaľ to nemá všetko zhrnuté pod jednu aplikáciou a každé zariadenie má svoju. Teda pre Genesis Thor 303 TKL si musíte stiahnuť špecifickú aplikáciu, ktoré je iná ako má Thor 303. Čiže si to pohľadajte na oficiálnej stránke. Aplikácia vám umožní nadefinovať si makrá, nesvietenia a upraviť tri profily.  Aj keď nie je veľmi ideálne spracovaná, niektoré veci chýbajú a chcelo by sa s tým viac pohrať.

Genesis Thor 303 TKL + Lead 300
Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Klávesy a aj switche viete jednoducho vymeniť.
Klávesy a aj switche viete jednoducho vymeniť.


Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Keď si ku klávesnici zoberiete aj náhradné kity, viete si spraviť rôzne farebné kombinácie
Keď si ku klávesnici zoberiete aj náhradné kity, viete si spraviť rôzne farebné kombinácie


Genesis Thor 303 TKL + Lead 300 Lead 300 sú štandardné vysoké klávesy a mali by fungovať na väčšine klávesníc fungujúcich na štandardných switchoch.
Lead 300 sú štandardné vysoké klávesy a mali by fungovať na väčšine klávesníc fungujúcich na štandardných switchoch.





Lead 300

Ak by sa vám čisto čierne klávesy nepáčili, Genesis má novinku, a to sady keycapov, teda klávesov, ktoré si môžete vymeniť. Môžete si tak vymeniť ako celú klávesnicu a spraviť ju napríklad oranžovú, alebo si to skombinovať s pôvodnými čiernymi, prípadne pridať ďalšie iné farby klávesov. Genesis má 7 farieb, pričom jedna sada stojí len 9 eur. čo je veľmi dobrá cena ak chcete upravovať. Zároveň sú to double shot klávesy a teda sa nevyderú. 

Čo môže byť nevýhoda týchto custom sád, minimálne zatiaľ nemajú lokalizované verzie a teda sú čisto anglické. Rátajte s tým, ak máte radi lokalizované klávesy. Na druhej strane, môžete si vymeniť len šípky alebo WSAD prípadne space, enter. Záleží na tom, ako sa vám bude dizajnovo rozloženie páčiť.

Klávesy sú pritom so štandardnými úchytmi na bežné switche, dajú sa použiť prakticky kdekoľvek. Samozrejme, ideálne je, ak máte klávesnicu stavanú na vysoké tlačidlá. V zásade náhrada nebude problém, klávesy majú zároveň malý aj veľký enter podľa dizajnu klávesnice. Aj keď pri enter, shifte, space a ďalších viac úchytových klávesoch musí mať klávesnica štandardné rovné uloženie úchytov. Väčšina by to mala mať, ale napríklad moja Alienware má krajné úchyty mierne znížené a tieto dlhšie klávesy sa nedajú vymeniť, ostatné však áno.

Genesis Thor 303 TKL + Lead 300

Celkovo Genesis ponúka v Genesis Thor 303 TKL lacnú a zároveň kvalitnú klávesnicu, ktorá má funkcie oveľa drahších klávesníc. Za 65 eur ponúka ako plné RGB podsvietenie, tak mechanické red switche, ktoré sú zároveň aj vymeniteľné. Možno škoda, že nie je pridané koliesko na zvuk.

Na heureke kúpite od eur


napísal saver 26.5.2023
Páči sa mi!
9.0
GENESIS THOR 303 TKL + LEAD 300
+ kompaktný formát a kvalitné vyhotovenie
+ vymeniteľné switche
+ priaznivá cena
+ lokalizované klávesy
- môže vám chýbať regulátor hlasitosti
- aplikácia by potrebovala prepracovať


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk