Týždenník - Manor Lords a Stellar Blade

Tento týždeň prišli dva väčšie tituly a ohlásených bolo niekoľko zaujímavostí.

pridal saver 28.4.2024 o 20:40 pod hry
Týždenník - Manor Lords a Stellar Blade

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň bol slušný na novinky. Prišiel ako Manor Lords, tak Stellar Blade a obe skončili dobre. Aj keď Stellar Blade sa zvrhol do nečakanej kontroverzie. V recenziách sa niesol slušne, kde skončil na priemere 8,2 a je to viac menej decentná sekačka, ale následne vyvolalo kontroverziu viac vecí. Nikto sa však na samotnú postavu alebo jej stvárnenie nesťažoval. 

Objavilo sa totiž Hard R spojenie na jednej stene, čo v Amerike spájajú s niečím rasistickým. To autori aj hneď v prvom patchi zmenili. Ale zároveň zmenili aj niečo ďalšie. Hru totiž rovno pri vydaní zcenzúrovali a bolo to ako päsť na oko, pretože práve v marketingu stavali na tom, že hra nebude nikde cenzúrovaná. Konkrétne upravili hneď niekoľko oblečení hlavnej postavy, aby neodhaľovali toľko z jej tela. Teraz tvrdia, že to tak aj plánovali, ale na retail disku sú ešte necenzúrované verzie a zrejme ich k tomu niekto dotlačil. Tie zakrytia nie sú zásadné a cenzúra sa zdá ako zbytočný krok, zrejme by sa nikto nesťažoval, keby tam nebola. Niektorí hráči už založili petíciu za obnovenie pôvodnej verzie.

 

Ohľadom Manor Lords neboli kontroverzie, hra odštartovala relatívne hladko a rovno v prvý deň dosiahla takmer 160 tisíc súčasných hráčov na Steame. Teraz už autori potvrdili, že za jeden deň predali milión a dnes sa im počet súčasných hráčov ešte zvýšil.

Fallout 4 tento týždeň dostal očakávaný nextgen patch, ktorý bol nakoniec veľmi nevýrazný. Síce na konzoly priniesol 60 fps mód, ale nepriniesol vyššie textúry na konzoly a na PC len roztiahol obraz do ultrawide rozlíšenia, pričom sa roztiahlo aj menu. Medzitým Microsoft už hľadá cesty, ako priniesť novú Fallout hru čo najskôr. Hrávanosť všetkých Fallout hier išla hore a napríklad Fallout 76 dosiahol milión hráčov v jeden deň, k tomu takmer 5 miliónov hráčov hralo všetky Fallout hry. Popritom Fallout horúčka zahltila aj Nexusmods. Ak by ste chceli inú hru na štýl Falloutu, môžete si podobnú hru zahrať aj v Exceli.

K tomu Microsoft ukázal svoje financie, kde mu tržby za hry znovu stúpli, a to vďaka odkúpeniu Activisionu. Zároveň ho teší, že Xbox je teraz najväčším vydavateľom na PlayStation. Priniesol totiž na PS5 hneď niekoľko Xbox titulov. Čo však kleslo, sú predaje Xbox konzol, kde už pripravujú novú generáciu. Tu sme sa aj zamysleli, aké konzoly Microsoft prinesie, a teda či bude ďalší Xbox prakticky PC. Tu by sa veľmi oplatilo rozšíriť možnosti konzoly viac na PC štýl a ísť do handheldu. Totiž ako prieskumy ukazujú, mladí hráči už neriešia štandardné konzoly.

Čo sa týka eventov, Microsoft s Blizzardom zrušil tohtoročný BlizzCon 2024, keďže tieto hry zoberie pod svoje Xbox eventy. Najbližší event budú mať v júni, kde vyzerá, že predstavia Gears 6. Určite tam ukáže aj prichádzajúceho Stalkera 2, ktorý dostal nový Not a Paradise trailer a pridal aj zábery

Zo Sony sme tu mali nepotvrdené leaky, že uvažuje nad Helldivers 2 portom na Xbox, ale tento týždeň firma predstavila so Škodovkou Škoda Vision GT pre Gran Turismo hru. Novinky sme tu mali aj o novom Switchi, kde je v príprave aj OLED verzia a mali sme tu aj viac detailov o handhelde.

Z iných vecí Bobr Kurwa meme dostalo hru, je dostupná zadarmo. Dozvedeli sme sa aj to, že Assassin’s Creed Hexe prinesie aj magické sily a veľký rozruch bol cez víkend aj okolo Escape From Tarkov, kde autori začali predávať drahú pay-2-win edíciu a nasilu do nej zapracovali aj jeden PvE režim, ktorý nechceli dať pôvodným hráčom. Nakoniec pod nátlakom povolili a myslím, že sa dnes nejako dohodli. Mali by sa obávať, keďže im prichádza konkurencia.

 

 

Mali sme tu aj informácie o tom, ako chce Kingdom Come Deliverance 2 stále zostať realistické, a Gothic 1 Remake ukázal svoju zberateľskú edíciu. Mudrunner k tomu prichádza aj na Quest VR:

 

Od Ubisoftu sme tu mali nepotvrdené informácie, že Watch Dogs značka je vraj aktuálne mŕtva a aj to, že Splinter Cell remake bude vraj podporovať Ray tracing na stealth systém. Od Rockstaru zase herec Trevora z GTA V potvrdil, že mali nahratú časť James Bond DLC s jeho postavou. Nakoniec bol ohlásený dátum vydania remaku prvej Wizardry hry. Viac sa poodhalila aj nová F1 24:

Keď spomíname F1, ohlásené bolo spojenie HP a Ferrari vo formulovom svete a v tomto smere sme dostali aj informáciu, že Fanatec si obnovil F1 licenciu a bude dodávať hardvér pre F1 esports súťaž. Z technológií Samsung poodhalil možnosti svojich QLED a OLED televízorov, popritom Meta otvorila svoj Meta Horizon OS pre ostatné firmy, keďže veľmi chcú aby sa VR rozbehlo, ale to nebude také ľahké. Totiž aj Apple už znižuje výrobu svojich headsetov. V Mete však majú vo svojich aplikáciách takmer polovicu obyvateľov Zeme a zarobiť tak vedia aj inak. Teraz cez víkend sme sa dozvedeli, že MSI prestalo vyrábať AMD grafiky a ukázalo aj zapracovanie Hall joystickov vo svojom MSI Claw handhelde.

Qualcommm cez týždeň odhalil Snapdragon X procesory, ktoré budú zaujímavou konkurenciou v notebookovom svete. A vyzerá, že budú decentné aj na hry, napríklad teraz sme videli, ako starší Snapdragon 8+ Gen 1 čip zvláda v emulácii aj Cyberpunk 2077.

Z filmov sme tu mali recenziu na Rebel Moon Part 2, ktoré nedopadlo veľmi dobre, ale prišlo veľa trailerov, napríklad na Deadpool & Wolverine, ale aj mechovský Atlas alebo Challengers a aj The Watchers

Z článkov sme priniesli recenziu na spomínaný Stellar Blade a rovnako aj dojmy na v Early access vyjdene Manor Lords. Doplnili sme to Call of Duty Warzone Mobile alebo retro akciou Phantom Fury. Ohodnotili sme aj adventúru Harold Halibut a priniesli recenziu na Mars After Midnight pre Playdate handheld. Vyskúšali sme si aj Pneumatu. Z hardvéru sme sa pozreli na hodinky Xiaomi Watch 2, na gamepady GameSir Nova & GameSir Nova Lite a klávesnicu Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED.

Pozreli sme sa aj na to, aký mobil kúpiť na jar alebo aké boli najväčšie slovenské hry. A zhrnuli sme, čo teraz ponúka GeForce NOW a ako funguje.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Acer predator helios 16 neo (0)
Čaute. Chcem sa opýtať na váš názor, na tento her...
|Driver updater (4)
Ako najlepšie aktualizovať ovládače vo Windowse ? ...
|Fc24 pc - nejde spustiť, antic... (2)
Dobrý deň, zakúpil som FC 24 na PC, hru mi nejde s...
|Wargame - european assault (3)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20537)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk