Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV

Nechceli by ste si aj vy vytvoriť vlastnú RPG?

pridal roberto 8.8.2015 o 12:12 pod hry
Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV

HRY > NOVINKY >

Ak ste o balíku RPG Maker ešte nepočuli, vedzte, že ide vlastne o engine s množstvom nástrojov a ďalších vecí potrebných k tomu, aby ste si aj vy mohli vytvoriť svoje vlastné RPG. Graficky je samozrejme mnoho rokov pozadu za konkurenciou, ale na jeho oficiálnej stránke sa doslova píše, že je dostatočne jednoduchý aj pre deti a pritom pripravený na profesionálnych vývojárov. Prvý RPG Maker vznikol ešte v roku 1992 a keďže sa u skromných indie vývojárov naďalej teší obľube, pripravuje sa nová, väčšia, obsiahlejšia, flexibilnejšia a krajšia verzia MV. Čo vám ponúka?

Prístup k RPG Maker mali v poslednom čase iba užívatelia Windows PC, ale MV bude fungovať aj na platforme Mac. Ešte zásadnejšie sa rozširuje ponuka výstupných formátov a svoju hru vytvorenú pomocou RPG Maker MV teda môžete distribuovať ako exe súbor pre Windows, app pre Mac, ipa pre iOS, apk pre Android a dokonca aj ako HTML5 pre hranie v internetových prehliadačoch.

Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV

Rozšírenie na nové platformy so sebou prinieslo aj prekopanie možností ovládania hry. Hrdinovia môžu nasledovať dotyky prstov na dotykových obrazovkách mobilných zariadení a na PC a Mac-u sa k ovládaniu gamepadom a klávesnicou pridáva podpora myší.

Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV

Ďalším výrazným vylepšením je zvýšenie podporovaných rozlíšení. Mimo mobilnú sféru ide možno o smiešne čísla, ale aj tak budú hry vyrobené v RPG Maker MV viditeľne krajšie ako tie z predchádzajúcej verzie VX. Vaša hra môže byť v rozlíšení 816x624 (predtým 544x416) a pohyb postáv bude zobrazovať 48x48 pixelov.

Okrem toho príde viacero vylepšení rôznych oblastí, databáza pojme 2000 položiek (schopnosti, itemy, zbrane, zbroj, nepriatelia), boje na bojisku budú môcť byť sledované spredu aj zboku, zefektívni sa vytváranie prostredí a ďalšie. RPG Maker MV bude vydaný až v zime, ak ste však dostali chuť vytvoriť niečo vlastné, môžete využiť 30 denný free trial predchádzajúcej verzie a trochu sa v nej porozhliadnuť.





Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV  Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV  Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV
Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV  Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV
Páči sa mi!

Zaradené pod: engine






Detaily, obrázky a trailer na RPG Maker MV
PC

Vývoj: Kadokawa Corporation / Degica
Štýl: RPG
Dátum vydania: 23. október 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20000)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk