Burstfire, niečo trochu ako Rainbow Six Siege od tvorcov WarZ

Taktická FPS s barikádami a dronmi od spoločnosti stojacej za WarZ a Romero's Aftermath predbehla Tom Clancy's Rainbow Six Siege o dva mesiace.

pridal roberto 16.8.2015 o 11:17 pod hry
Burstfire, niečo trochu ako Rainbow Six Siege od tvorcov WarZ

HRY > NOVINKY >

Taktická kompetitívna FPS Burstfire už dorazila na Steam medzi early access tituly. Autori sľubujú old-school pomalé taktické prestrelky v modernom kabáte, vysokú úroveň vzrušenia a veľa zábavy. Môžete hrať v tíme MERC, dostať sa do budovy prví, umiestniť zátarasy, posilniť steny a opevniť svoje kryté pozície, alebo budete hrať ako útočiaci tím SWAT, využívať prieskumné drony, hackovať počítače a medzi hračkami sa nájde aj nejaká ta výbušnina na otváranie zamknutých dverí. Na povolaní tu nezáleží, dôležitá je zvolená výzbroj a taktika. K najzábavnejším aktivitám patrí ničenie slabých stien, ale musíte si dávať pozor, každý má iba jeden život, žiadny respawn. Že sa to nápadne podobá na blížiaci sa Rainbow Six Siege?

Že sa herná náplň dvoch hier takto podobá, na tom ale nie je nič zvláštne, oveľa ťažšie by bolo nájsť hru, ktorá by sa na žiadnu inú nepodobala. A že Burstfire otvoril predčasný prístup o nejaké dva mesiace skôr, než sa hráči dostanú k dlho očakávanému Rainbow Six Siege, na tom tiež nie je nič zas tak zvláštne. Oveľa zaujímavejší je však pohľad na históriu "vydavateľa" stojaceho za týmto early access kúskom. Ide o Free Reign Entertainment, premenovanú spoločnosť Hammerpoint Interactive v čele so Sergejom Titovom.

Ak ste si ešte nespomenuli, ide o človeka a štúdio stojacich za kontroverzným titulom The WarZ. Zombie survival hra s MMO prvkami má za sebou nepeknú históriu. The WarZ vyšla v čase popularity módu Day Z, vzrušenia z pripravovanej samostatnej hry a čakania na film World War Z s Bradom Pittom. Hra nemala veľa čo ponúknuť a po troch dňoch predajov musela byť zo Steamu stiahnutá kvôli zavádzaniu zákazníkov. Autori sľubovali multiplayer pre 100 hráčov či mapy o rozlohe 400 kilometrov štvorcových, ale ani jedno z toho hráči v hre nenašli. Po súdnych sporoch musela hra zmeniť meno na Infestation: Survivor Stories, ale na začiatku tohto roka už mala aj tak na konte 2.8 milióna kópií a v súčasnosti je na Steame v akcii za 2,74€.

Burstfire, niečo trochu ako Rainbow Six Siege od tvorcov WarZ

Štúdio Free Reign však už z hrou nemá nič spoločné. Prenechalo ju svojmu partnerovi a v súčasnosti má rozrobený ďalší zombie titul - Romero's Aftermath. S Romerovou kreatívnou pomocou a skúsenosťami plánuje vytvoriť "nový zážitok pre hráčov Infestation/WarZ", pričom použije najlepšie časti pôvodnej hry a tentokrát sa vyhne "hlúpym chybám". Prečo by sa ale John Romero, slávny tvorca ešte slávnejšej FPS Doom, mal zaoberať touto hrou? No, nemal a nezaoberá, pretože to nie je "ten" Romero. Takže to bude určite George A. Romero, režisér kultovej Noci živých mŕtvych? Takmer! Romero v mene hry odkazuje na režisérovho syna, vášnivého hardcore hráča, ktorý hre ochotne prepožičal svoje skvelé priezvisko...

Z Burstifire môže možno raz byť dobrá hra, Free Reign je nakoniec uvádzaný iba v pozícii vydavateľa, ale so zakúpením predčasného prístupu by asi bolo dobré nejaký čas počkať, zákaznícke recenzie aj tak nie sú veľmi pozitívne.

Burstfire, niečo trochu ako Rainbow Six Siege od tvorcov WarZ





Páči sa mi!






Burstfire, niečo trochu ako Rainbow Six Siege od tvorcov WarZ
PC

Vývoj: Free Reign Entertainment
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19943)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk