Pamätáte si ešte 7 Days to Die?

Súputník DayZ a Rust netrhá partiu a tiež zostáva dobre zabarikádovaný v early access bunkri.

pridal roberto 7.1.2016 o 14:59 pod hry
Pamätáte si ešte 7 Days to Die?

HRY > NOVINKY >

Survival hier pre viac hráčov v otvorenom svete je naozaj požehnane a preto niet divu, že si na niektoré kúsky za celý rok ani nespomenieme. Priam žiarivým príkladom je 7 Days to Die, hra, ktorá sa zúčastnila prvej veľkej vlny post-apokalyptických hier a v decembri 2013 vhupla do Steam Early Access programu spolu s DayZ a Rust. 7 Days to Die teda nevznikla ako klon niečoho iného v tomto žánri a vybrala sa vlastnou cestou s voxelovaným, teda jednoducho zničiteľným svetom, výstavbou obydlí , kopaním ochranných priekop a neustálym hľadaním surovín.

Dokonca ani nie je založená na PvP súperení a mnohí hráči v nej strávili desiatky až stovky hodín sami alebo v kooperácii s hŕstkou známych. Možno Minecraftom bol inšpirovaný denný/nočný cyklus, kvôli ktorému sa cez deň buduje alebo hľadá čo najlepšie útočisko a noc treba proste prežiť, pretože tam vonku číha nebezpečenstvo na každom kroku.

Pamätáte si ešte 7 Days to Die?

Počas roka 2015 vydalo nezávislé štúdio The Fun Pimps tri veľké aktualizácie, ale bohužiaľ sa nezdá, že by sa hra akokoľvek priblížila ku skutočnému vydaniu. Autori sa možno nechali inšpirovať konkurenčným Rustom a tiež zmenili engine, prešli na Unity 5. Získali tak prístup k mnohým novým funkciám, odleskom svetla od vody či uveriteľnejšej oblohe a zmenili, opravili či pridali odhadom 500 ďalších vecí. Alfa 12 potom priniesla podobnú nálož a k tomu hlavnú hviezdu - Mini Bike, ale aj zmeny počasia a venovali sa audiu i fyzike.

Od aktualizácie "Alfa 13" sú v hre "hi-res zombíci a zvieratá" s novými animáciami, programátori rozdelili telá tak, aby sa zombík nedal zabiť strieľaním do ruky či nohy a do bojov sa pokúsili pridať trochu viac fyziky. Úplne novou výzvou má byť zohľadňovanie teplôt, aby sa hráči báli prechladnutia i kolapsu z tepla. Naozaj obsiahla aktualizácia ale zmenila asi všetko od zberu surovín, inventára, craftingu, až po minimapu a v neposlednom rade systém progresu v jednotlivých skilloch.

Pamätáte si ešte 7 Days to Die?

Znelo by to veľmi dobre, lenže veľa vecí bolo urobených alebo odskúšaných iba na polovicu a čo nová funkcia, to nové bugy. Niektoré sťažnosti hráčov sú naozaj bizarné vrátane pádov frameratu na 5 fps, prehriatie organizmu za horúceho počasia počas plávania v jazere, tichý spawn zombíkov hneď vedľa hráča a mnohé ďalšie. Možno sa z toho štúdiu ešte podarí vyhrabať a obrovské zmeny po optimalizácii a vyladení prinesú ovocie, ale na to si budeme musieť počkať. Takže, možno o rok...





Pamätáte si ešte 7 Days to Die?  Pamätáte si ešte 7 Days to Die?  Pamätáte si ešte 7 Days to Die?
Páči sa mi!






Pamätáte si ešte 7 Days to Die?
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Telltale / Fun Pimps
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  máj 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19941)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk