Týždenník - GTX1080 odtieňov Zaklínača

Benchmarky GTX1080 a Doom vládli vášmu záujmu v tomto týždni, doplnili to prezentácie z GT Sport, Zaklínač 3 expanzie a prišiel aj nový Homefront.

pridal saver 22.5.2016 o 22:20 pod hry
Týždenník - GTX1080 odtieňov Zaklínača

HRY > NOVINKY >

Benchmarky GTX1080 a Doom vládli vášmu záujmu v tomto týždni, doplnili to prezentácie z GT Sport, Zaklínač 3 expanzie a prišiel aj nový Homefront, ktorý však neoslnil. Očakávania pri ňom neboli vysoké, a právom, keďže ich neprekonal, možno ešte podliezol. Na druhej strane, nie je to vyslovene zlá hra a má aj svoje silné stránky, kde minimálne akciu a grafiku zvláda Cryengine parádne. Všetko to pozliepanie okolo toho by chcelo ešte dotiahnuť.

Homefront tak náležite plne prevalcoval Doom, ktorý nesklamal a fanúšikov určite uspokojí. My sme mu dali v recenzii 9/10 a ostatné recenzie sa väčšinou pohybovali okolo 8-9 s odchýlkami hore a dole s tým, že hra je veľmi dobrým reštartom série. Ak by ste si nepamätali ako vyzerala prvá časť, tu sme pridali aj porovnanie.

Rovnako potešili aj testy Nvidia GTX1080 karty, ktoré ukazujú nárast nad 980ti aj o 40% a za nižšiu cenu. Stále to síce nie je na čistých 60fps v 4K, ale možno 1080ti už bude veľmi blízko. Ak nie, stále je tu SLI možnosť. Karta vychádza najskôr vo Founders edícii už tento týždeň a u nás sa cena pohybuje od 760 eur hore, neskôr, keď príde štandardná edícia, už by cena mala klesnúť na 660 eur, možno mierne nižšie. Prípadne ak budete chcieť s vodným chladením, priplatíte si. V každom prípade je cena dosť vysoká a bežní hráči sa skôr pozrú po GTX1070, ktorá už má špecifikácie a benchmarky čakáme do dvoch týždňov. Samotná karta vyjde budúci mesiac. Rovnako najskôr vyjde drahšia a neskôr lacnejšia verzia, kde ceny lacnejších budú nad 420 eur. Možno neskôr to niektorá firma stiahne aj pod 400. 

Popritom Sony a Polyphony tento týždeň bližšie predstavili aj GT Sport, novú časť Gran Turismo série, teraz výrazne orezanú o autá a ponúkne len 137 áut, ktoré budú jazdiť na 19 tratiach. Je to pre prechod na novú generáciu, kde sa konečne zbavili balastu old gen vozidiel, aj keď podľa videí oldgen okolia tratí s textúrami namiesto stromov ešte ostali. Stále však majú dostatok času do vydania na ich upravenie. Aj keď dojmy z predvádzačky majú weby rozporuplné, niektorým sa nepáčilo vizuálne prepracovanie ani ponuka. Na tri roky po vydaní novej konzoly to nie je dostatočné, hlavne ak ide o Gran Turismo, ktoré bolo v tejto oblasti vždy vpredu. K tomu teraz však už aj čisto na PS4 konzole bude mať hra kvalitnú konkurenciu, keďže je tam ako Project Cars, tak príde aj Assetto Corsa.

Novej prezentácie sa dočkala aj Víno a Krv expanzia pre Zaklínača 3, kde autori znovu ukázali parádnu a farebnú grafiku Toussaint prostredia (ktoré je mimochodom masívne), ale zároveň nezabudli naznačiť temnotu, ktorá sa skrýva za touto rozprávkou. Zároveň však CD Projekt potvrdil, že expanzia bude ich posledným prídavkom do Zaklínača 3 a zároveň aj na dlhý čas posledným do Zaklínač série. Teraz sa idú venovať Cyberpunku 2077.

K tomu prišla do Fallout 4 Far Harbor expanzia, ktorá pridala podobne veľké územie ako plánuje Zaklínač v novej expanzii, aj keď tu to bude temný rádioaktívny ostrov s dvomi bojujúcimi stranami, jednou mierumilovnou stranou a množstvom možností, ako miestny konflikt ukončiť. Fanúšikovia série určite musia skúsiť.

Z iných noviniek nám svoje krásy ukázal Dishonored 2, konkrétne na nových záberoch, EA pokračuje v rozdávaní DLC máp pre Battlefield 4 a teraz prišiel druhý balík a Microsoft pokračuje vo free portoch z Xbox One na Windows 10, kde teraz po Forze príde Forge editor máp pre Halo 5. Teda hráči budú môcť na PC vytvárať mapy pre Xbox One komunitu, editácia bude, samozrejme, na PC detailnejšia a jednoduchšia, vytvoria sa tak lepšie mapy a aj módy.  Na PC ich však budete môcť aj testovať, aj keď len s priateľmi bez machtmakingu.

Priniesli sme videorecenziu na Uncharted 4, doplnili sme to recenziou na Banner Saga 2, nechýbal už spomínaný akčný démonický Doom, ale ani adventúra Kona, arkáda Good Robot a parádny strategický Stellaris, konečne sme sa dostali aj k recenzii na Dark Souls III.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19942)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk