Gamescom 2016: Čo nové prinesie PES 2017? Ako je na tom PC verzia?

Vyskúšali sme si Pro Evolution Soccer 2017 a jej producenta o novinkách, ale aj stave PC verzie

pridal matus_ace 23.8.2016 o 20:16 pod hry
Gamescom 2016: Čo nové prinesie PES 2017? Ako je na tom PC verzia?

HRY > NOVINKY >

Tohtoročný Gamescom sa pre nás niesol aj v duchu jedného veľkého derby. Tesne po sebe sme si vyskúšali dve najsilnejšie futbalové série za posledné dve desaťročia. A po včerajšom pohľade na FIFA 17 prinášame aj krátky pohľad na demo Pro Evolution Soccer 2017. To si už môžete vyskúšať aj sami a ponúka 9 tímov a dva štadióny. No okrem dema nám o hre prezradil niečo viac aj Adam Bhatti, producent značky PES.

Adam najskôr spustil o predobjendávkach. Minuloročný hráči dostanú bonus, no tí dlhodobo verní dostanú pre svoj klub naozaj výrazné bonusy v podobe legendárnych hráčov. Konami sa v prípade PES 2017 môže pochváliť aj novými exkluzívnymi partnerstvami, ktoré im zabezpečili sken niektorých hráčov, no aj detailne prepracované štadióny spolu s oficiálnymi zvukmi. V prípade FC Barcelona ide o trojročné partnerstvo, v prípade Borussie Dortmund až päťročné. Ďalším partnerským klubom je Liverpool. Adam si zažartoval, že im to pomohlo až natoľko vylepšiť vizuál hráčov, že dokonca aj Suarez vyzerá dobre. Akurát Messi v hre nebude blond, lebo podľa nich len prechádza nejakou fázou.

K týmto klubom dostanete aj legendy ako Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho, Xavi alebo Puyol pre Barcelonu, či Robbie Fowler, Michael Owen alebo Ian Rush pre Liverpool. Títo hráči však, z pochopiteľných dôvodov, skenovaní neboli. Okrem partnerských klubov hra ponúkne 81 licencovaných klubov, takže opäť o niečo viac ako minulý rok, no stále pomerne málo. Adam to vysvetľoval aj tým, že im partnerstvo s niektorými tímami (ako napríklad Barcelona) neumožňuje získať licenciu na iný tím. Hra však ponúkne licencované súťaže ako Liga majstrov, Európska liga, Superpohár alebo Ázijská liga majstrov. Okrem uvedených tímov ponúknu aj 30 štadiónov.

Keďže nás to v miestnosti zaujímalo prakticky všetkých, musel sa Adam dotknúť aj pálčivej témy PC verzie PES 2017. Potvrdil, že vizuálne sa nedotiahne na PS4 verziu, no pocit z hry by mal byť rovnaký. V budúcnosti by ale chceli aj na PC verzii poriadne zapracovať. Tento sľub dal spolu s ďalšími, napríklad že by tento rok chceli prinášať týždenne updaty súpisiek pre online aj offline. Vylepšení sa dočká aj MyClub režim, ktorý dostane nové tutoriály, no aj akčný dom, aby si každý mohol kúpiť hviezdu, po ktorej túži. Aukcie by mali prebiehať 5 kráť denne a byť riadené Konami.

Teraz ale k tomu najdôležitejšiemu. Ako sa PES 2017 hrá? V zásade oproti minulému ročníku nie je v hre až taký rozdiel. Jasne dokážete určiť, že je to ďalší ročník PES. Zmeny tu však sú a ak patríte medzi pravidelných hráčov, všimnete si ich. Kontakt s loptou je prepracovanejší a celkovo lepší. Máte z dotyku s loptou lepší pocit. Hrá sa možno viac defenzívne, umelá inteligencia veľmi dobre drží vzadu, a to ako na vašej strane, tak aj na strane súpera. Mal som ale dojem, že na úkor prepracovanej obrany bola útočná hra trošku strnulá. Ak by som to mal porovnať s včerajšími dojmami z konkurencie, hra sa oveľa menej prelievala, bola skôr trpezlivá a viac taktická.

Zatiaľ sa súboj dvoch futbalových gigantov vyvíja  veľmi vyrovnane. Fanúšikovia oboch sérií budú pri vydaní pravdepodobne spokojní, ak sa nič neočakávane nepokazí. Kým FIFA ide cestou veľkých zmien a noviniek, PES na to ide pomalšie a stavia na stabilných základoch, ku ktorým Konami prináša niekoľko zaujímavých noviniek. A najlepšie na tom je, že si to môžete hneď sami vyskúšať v deme na PC, Xbox One alebo aj PS4. Plná hra vychádza v Európe už 15. septembra.





Páči sa mi!






PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Konami / Konami
Štýl: Šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15. september 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17914)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk