Autori Overwatch riešia v novom rozhovore gay postavy, nových hrdinov a herné módy

Server Kotaku vyspovedal dizajnérov hry, ktorí čo-to prezradili nielen o pripravovaných novinkách, ale tiež o postavách s inou sexuálnou orientáciou

pridal play3man 10.11.2016 o 14:53 pod hry
Autori Overwatch riešia v novom rozhovore gay postavy, nových hrdinov a herné módy

HRY > NOVINKY >

Overwatch patrí medzi aktuálne hity štúdia Blizzard, vďaka čomu na seba strháva pozornosť aj kvôli nie veľmi štandardným požiadavkám hráčov. Niektorí hráči si totiž vyslovene pýtajú od tvorcov postavu, ktorá bude v podstate gayom, iní sú vyslovene proti tomu. Server Kotaku vyspovedal dvoch dizajnérov hry, Geoffa Goodmana a Rachela Daya, ktorí sa ani takouto otázkou nenechali vyviesť z miery. Podľa slov Daya sa snažia vytvoriť rozmanitú hru, na vec sa pozerajú z globálneho hľadiska a preto tvoria postavy s rôznymi črtami, stavbami teľa a podobne. Goodman však konkretizuje, že v hre už je LGBT postava: "Je to divné, pretože nechceme byť s týmto ťažkopádni. Máme komiksy a množstvo iných médií, ktoré toto zobrazujú. Nechceme dať do hry niečo nasilu, aby to vyzeralo nanútene. Je tu však taká postava a už čoskoro o tom budeme hovoriť viac." Z vyjadrenia tak automaticky vychádza otázka na vás - čo si myslíte, ktorá z postáv je "gay"?

Čo sa týka herných režimov, Kotaku autorom položilo otázku, či premýšľali nad takým postupom pridávania nových režimov, ktorý by pozostával z jeho testovania v arkádovom režime a pri uchytení ho ďalej začali podporovať. Goodman sa nad otázkou ani veľmi nepozastavil a hneď redaktora doplnil: "...nielen že to fungovalo dobre, ale je tam rozdiel v ich obľúbenosti, takže môžete zistiť, ako sa ľuďom bude páčiť. Dostaneme od ľudí odozvu - máme tu mystery duel 1v1 a elimináciu 3v3. Povedzme, že napríklad duel vystrelí a bude sa o ňom vo veľkom diskutovať - samozrejme - určite ho budeme podporovať."

Reč samozrejme padla aj na vydanie nového hrdinu, ktorého by sme sa mali dočkať podľa pôvodných správ na začiatku budúceho roka. Day na toto odpovedal veľmi stručne - v to vraj dúfajú. Goodman sa však opäť rozpísal a tvrdí, že vývoj hrdinov je z časového hľadiska veľmi individuálny: "Mali sme postavy ako Pharah či dokonca Ana, pričom obe boli spravené naozaj rýchlo. Nahodili sme prototypy a všetci ich mali radi." Zároveň ale spomenul postavy, ktoré zabrali oveľa viac času: "...Genji, Bastion a Sombra. Od začiatku sme robili veľké zmeny - "okay, to nefunguje, vyskúšajme niečo úplne iné". Náš nový hrdina však vyzerá zatiaľ veľmi dobre." Podľa jeho ďalších slov nechcú robiť podobné postavy a preto aj táto bude úplne iná, pričom ako príklad uviedol Sombru.

Nakoniec sa tvorcovia vyjadrili k "problému" s hákom Roadhoga. Pôvodne si totiž mysleli, že opravia zopár chýb a bude to v poriadku, no nakoniec prišli k záveru, že ho budú musieť prekopať, čo nejaký čas ešte potrvá, kedže ešte len teraz na tom začali pracovať: "Jednoznačne sa chceme uistiť, že je konzistentný a ľudia pochopia ako funguje", dodal Goodman.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 24. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Wargame - european assault (1)
zdravím vás. ked to nainštalujem zo steamu,mám pln...
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20475)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk