Do Overwatch už pribudla aj mapa Oasis, vyskúšať si ju môžete v PTR

Public Test Realm v Overwatch už ponúka na testovanie aj novú mapu Oasis

pridal matus_ace 30.11.2016 o 14:00 pod hry
Do Overwatch už pribudla aj mapa Oasis, vyskúšať si ju môžete v PTR

HRY > NOVINKY >

Public Test Realm v Overwatch už ponúka na testovanie aj novú mapu Oasis, ktorú ným Blizzard predstavil na nedávnom Blizzcone. Mapa je zasadená do arabskej púšte, konkrétne technologicky pokročilého mesta v nej, ktoré je oslavou pokroku, výskumu a vedcov. V lore hry mesto vedú Ministerstvá, ktoré sú riadené géniami, ktoré ale majú mnoho tajomstiev, čo sem prilákalo množstvo mocných organizácií z celého sveta. Aj preto sa v ňom teraz rozpútajú nové boje známych postáv.

Zaujímavejší ako lore je však dizajn samotnej mapy. Ten presne zapadá do sveta, aký nám hra predstavuje od svojho uvedenia. Je to ďalšia slnečná mapa, atmosférou možno podobná ako Anubis, avšak hrá sa v režime Control, takže sa veľké boje sústredia v jej centre, ktoré je ale prekvapivo rozľahlé. A prináša aj dve úplné novinky do hry. Je prvou mapou v Overwatch, ktorá ponúka jump pad. Ten so sebou prináša aj novú taktiku a vertikálne rozširuje hrateľnosť aj pre iné postavy ako Pharah alebo Widowmaker. Môžete sa na ňom ale zároveň stať ľahkým cieľom, ak sa napríklad Bastion zameria na nepriateľov vyskakujúcich hore.

 

Druhou novinkou je vyššia dynamika mapy. Máme tu nejaké, kde sa hýbu plošiny a podobne, no po tejto mape jazdia autá, ktoré vás pri zrážke ihneď zabijú. Okraje mapy sú lemované cestami a nájdete tu napríklad aj veľké lekárničky, čo opäť otvára dvere novej taktike a napríklad s Lúciom dokážete priamo pod kolesá posielať nešťastníkov, ktorí sa prišli ohealovať.

Rovnako ako ostatné Control mapy, aj Oasis sa skladá z 3 symetrických úrovní pre tri kolá. Premávka je len na jednej z nich, no všetky tri sú výrazne horizontálne orientované, no na vyvýšené miesta dívajú prístup aj ďalším postavám. Napríklad bod, ktorý musíte zachytiť, sa na jednej z úrovní skladá z dvoch poschodí. Na tej istej sa opäť uplatní Lúcio, keďže ponúka bohaté možnosti, ako obísť nepriateľov pomocou kĺzania po stenách. Všetky tri úrovne nakoniec ponúkajú taktiež priestor na vyhadzovanie nepriateľov z mapy, čo je opäť parketa pre postavy ako Lúcio alebo Pharah.

Oasis tak zatiaľ vyzerá ako ďalší zaujímavý prírastok do hry, ktorý výrazne obmení hrateľnosť a ponúkne úplne nové taktické možnosti, pričom prináša aj niekoľko noviniek. Zatiaľ si mapu môžete sami vyskúšať na PC, ak ste v PTR. Musíte ale počítať s tým, že si na mapu pomerne dlho počkáte a taktiež má ešte nejaké chyby. Hra na nej môže napríklad občas padať. Zatiaľ nevieme, kedy mapa pribudne finálne do hry.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Blizzard / Blizzard
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania: 24. máj 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19917)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk