Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend

Lan párty, retro kútik, virtuálna realita či Maxi hra s Andrejom Bičanom

pridal play3man 14.2.2017 o 10:29 pod hry
Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend

HRY > NOVINKY >

Začiatkom minulého roka zorganizovali študenti Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave herný festival UniCon, ktorého cieľom bolo spojiť všetkých fanúšikov virtuálnej zábavy. Minulý rok sa na festival prišlo pozrieť viac ako 500 hráčov, ktorí sa mohli zabaviť napríklad v retro kútiku, zahrať si hry na Xbox One, zúčastniť sa zaujímavých prednášok či dokonca zúčastniť sa turnajov v rôznych hrách. Po úspechu premiérového ročníka sa tak s festivalom vracajú opäť a s rovnako zaujímavým programom.

Na začiatok určite stojí za zmienku prítomnosť Andreja Bičana spolu s jeho bývalou moderátorskou kolegyňou Didianou, s ktorými budete môcť spoločne zaspomínať na časy obľúbenej telefonickej hry Maxihra. Pre tímových hráčov a súťaživé typy sú pripravené turnaje v hrách Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Hearthstone, Overwatch a Rocket League, v ktorých budete môcť hrať o ceny v celkovej hodnote 5000€. Do priestorov bývalej základnej školy V jame sa vráti aj retro kútik s rôznymi klasickými retro hrami a chýbať nebude ani virtuálna realita všetkého druhu - od tej mobilnej, cez HTC Vive, Oculus až po PlayStation VR. No a v rámci rozšírenej reality si budete môcť vyskúšať tiež Hololens od Microsoftu. Ďalej sa môžete prísť ukázať a súťažiť v cosplay s vašim kostýmom alebo si pozrieť rôzne prednášky na zaujímavé herné témy.

Festival UniCon sa uskutoční už tento víkend, 18. až 19. februára, pričom turnajová časť začne o deň skôr, teda už v piatok, 17. februára. Odohráva sa v priestoroch bývalej základnej školy V jame, v súčasnosti vysokej školy UCM. Základné vstupné stoji 10€, za 20€ a 30€ získavate rôzne výhody, ako napríklad vlastné pozadie na fotostenu, voľné jazdy taxíkom, možnosť registrovať sa do turnajov či vstup do VIP zóny a iné. 

Ak máte záujem súťažiť v cosplay alebo sa chcete zaregistrovať do turnajov, všetko potrebné nájdete na oficiálnej stránke festivalu.





Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend  Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend  Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend
Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend  Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend  Herný festival UniCon odštartuje v Trnave už tento víkend
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20271)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk