Niantic Labs odhaľujú projekt Neon, crossplatformovú AR hru pre viacerých hráčov, Harryho Pottera možno uvidíme až v roku 2019

Vývojárom sa konečne podarilo prekonať problém s latenciou a pripravili zaujímavo vyzerajúci prototyp neónovej strieľačky. Zároveň oznamujú, že ich AR Harryho Pottera možno uvidíme až budúci rok.

pridal Gam_er 5.7.2018 o 14:52 pod hry
Niantic Labs odhaľujú projekt Neon, crossplatformovú AR hru pre viacerých hráčov, Harryho Pottera možno uvidíme až v roku 2019

HRY > NOVINKY >

Vývojár populárnej mobilnej hry Pokémon GO, Niantic Labs, na svojom Twitteri predstavil nový prototyp, na ktorom spoločnosť práve pracuje. Nesie kódové označenie Neon a je prezentovaný v krátkom videu ako zážitok pre viacerých hráčov, ktorý umožňuje intenzívne neónové boje. 

Neon využíva crossplatformovú AR technológiu, ktorá je postavená na nízkej latencii, čím umožňuje prepojiť až osem hráčov v zdieľanej hre. V nej sa proti sebe postavia v streleckých bojoch z pohľadu prvej osoby. Budú po sebe páliť neónové gule a získavať body.

Všetko samozrejme v reálnom čase. Prototyp hry uľahčuje použitie vysokého výkonu pri zdieľaní vďaka malému oneskoreniu, k čomu pridáva aj crossplatform hranie. Hrateľná ukážka z videa bola zaznamenaná na telefónoch iPhone 8 a Google Pixel 2.  Hráči tak medzi sebou budú môcť hrať na Androidoch aj iOS. Ide teda o akýsi míľnik pre crossplatform AR hranie aj pre samotné štúdio Niantic. 

Latencia bol totiž jeden z najväčších problémov, ktorý sa doteraz nedarilo prekonať. Bez správneho načasovania by sa hra v reálnom čase medzi rôznymi platformami hrať nedala. Niantic to riešia pomocou proprietárneho AR sieťového riešenia s nízkou latenciou.

Ak všetko dotiahnu do konca, technológiu budú môcť využívať v širokej škále budúcich titulov. Zatiaľ však ide o stále vyvíjanú záležitosť, ktorá ešte nie je pripravená na ostré vydanie. Niantic tak vďaka úspechu s Pokémon GO využívajú svoju pozíciu na rozvoj ďalších zaujímavých AR zážitkov. 

Okrem toho vieme, že už dlhší čas pracujú na AR hry z prostredia Harryho Pottera, ktorá nesie názov Harry Potter: Wizards Unite. Ohlásili ju minulý rok v novembri a viacero fanúšikov ju čakalo najneskôr do roka. Niantic však na rok 2018 nepotvrdili vydanie a sľubovali len viacero informácií. Momentálne sú na tom tak, že sa chcú uistiť aby bola hra na vydanie skutočne pripravená. Robia testy, hľadajú chyby a problémy. Keďže má Harry Potter obrovskú základňu fanúšikov, vývojári ich nechcú sklamať a hru vydajú až vtedy, keď bude naozaj dotiahnutá. Očakakávajú, že by to mohlo byť koncom tohto roka, no podľa ich slov sa môže stať, že si počkáme až na rok 2019. 





Páči sa mi!






Niantic Labs odhaľujú projekt Neon, crossplatformovú AR hru pre viacerých hráčov, Harryho Pottera možno uvidíme až v roku 2019
PC
VR

Vývoj: Ninatic
Štýl: Akcia / Multiplayer
Dátum vydania:  2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20037)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk