Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?

Vizuálne nevýrazný, no po obsahovej stránke určite zaujímavejší indie titul dieru do sveta neurobí, ale má aj zaujímavé súčasti.

pridal uni 2.1.2019 o 12:34 pod hry
Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?

HRY > NOVINKY >

Vesmír je vďačnou témou videohier. Hoci preteky v jeho dobýjaní v realite od istej doby akoby ustali, vo videohrách sa už vo veľkom kolonizuje a podávame si ruky s mimozemšťanmi. Alebo ich likvidujeme. Galactic Crew je audiovizuálne skromný indie projekt Benjamina Rommela, ale má celkom zaujímavé nápady a hrateľnosť. A ak nebudete veľmi nároční, možno sa vám táto vesmírna odysea zapáči.

Na začiatku hry si zvolíte zameranie vašej postavy, čo môže byť pirát, obchodník alebo vesmírny bádateľ. Nasleduje výber vesmírnej lode a vaša špecializácia, ktorá určí počiatočnú výbavu a výhody. Napríklad inžinier rýchlejšie opravuje poškodenú techniku a začína s ťažobným laserom, ktorým získava nerasty z asteroidov. Potom je tu výber vášho vzhľadu, ktorý nie je veľmi dôležitý a napokon si zvolíte jeden až štyri bonusy, ktoré vám uľahčia putovanie vesmírom. Mnoho vecí v ponuke je uzamknutých  a lepšie lode alebo aj súčasti sa vám sprístupnia po splnení určitých podmienok a získaní achievementov. Zúročíte ich v novej hre.

Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?


Pred vami sa objaví vesmírny koráb, ktorý ste si zvolili a pekne vidíte jednotlivé miestnosti aj trojčlennú posádku. Postavičky môžete ovládať a každá má určité schopnosti, ktoré podľa potreby použijete. Jednotlivým členom pribúdajú skúsenosti, levely a body na vylepšenie ich schopností, takže potom lepšie bojujú, opravujú alebo majú napríklad viac života. Prvú postavičku ste si vytvorili v úvode, ostatné sú náhodné a neskôr môžu pribudnúť aj ďalšie. Alebo prídete aj o tie, čo máte. Keď vám skoná celá posádka alebo prídete o loď, je koniec hry.

Loď má stanovenú hodnotu života, štíty, ktorých energia absorbuje určité množstvo poškodenia a významný je hyperpohon. Ten sa totiž využíva na skok do nového hviezdneho systému, pri presune od jednej planéty k druhej alebo k obchodnej stanici, kde môžete kupovať a predávať tovar, prijímať úlohy a meniť výbavu lode. To všetko spolu s asteroidmi vidíte na hviezdnej mape, kde si jednoducho naklikáte cestu a následne sa objavujete v lokalitách, cez ktoré prelietate. Môžu vás tam čakať aj náhodní cestujúci, na ktorých zaútočíte, alebo s nimi obchodujete, či pre nich vykonáte nejakú úlohu, napríklad transport tovaru. Záleží len na vás.



Planéty sa dajú navštíviť a vtedy sa členovia vašej posádky ocitnú v nejakom mestečku s kupcami a inými postavičkami, prípadne aj nejakými hrozbami, pri ktorých dôjde k malým prestrelkám. Na iných miestach sú menšie bludiská a v ťažobných zónach vaša posádka môže pobehovať a pozbierať nerasty.

Pri lietaní sú hrozbou piráti. Môžete sa im pokúsiť uniknúť, no spravidla sa to nepodarí. Vtedy nasleduje vzájomná prestrelka lasermi a ďalšími zbraňami na lodiach. Pritom môžu jednotliví členovia posádky opravovať poškodenia a páliť, ale dokážu sa aj teleportovať na palubu nepriateľského plavidla. Tam dochádza k prestrelkám muža proti mužovi a môžete poškodiť systémy, čím aj vyradíte zbrane na lodi.

Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?


Celkové možnosti hry sú zaujímavé, ale ich prevedenie je dosť kostrbaté. Ovláda sa to dobre, ale okrem zastaranej grafiky (no pritom si môžete zvoliť 4K rozlíšenie) si všimnete mnoho zatiaľ nedotiahnutých prvkov a vecí, ktoré sa dajú urobiť lepšie. Na druhej strane je tu už aj editor. No jedná sa o hru s predbežným prístupom, za ktorou navyše nestojí rozsiahly tím, ale indie nadšenec, ktorý chce priniesť hráčom svoju víziu. A tá je naozaj nápaditá, hoci si vyžaduje ešte kopu práce, aby bol všetko na prijateľnej úrovni.

Náš prvý dojem z hry  nie je zlý a aj keď je jasné, že z toho nebude hit, tento titul má šancu nájsť si svojich priaznivcov. Momentálne je na Steame v zľave za necelých 7 €, čo je v podstate primeraná cena za skromný produkt a bolo by rozumné ponechať ju natrvalo.





Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?  Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?  Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?
Páči sa mi! (+1)






Aký je vesmírny let v titule Galactic Crew?
PC

Vývoj: Benjamin Rommel Games
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (3)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20453)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk