Škandál s GTA: SA pokračuje

pridal spacejunker 27.7.2005 o 11:29 pod hry
HRY > NOVINKY >

Keď už sa zdalo, že horúca káva v Rockstare po sérii šetrení začína chladnúť, veci zobrala do svojich rúk vláda. Zákonodarcovia odklepli (s pomerom hlasov 355 k 21), aby sa Federal Trade Commission pustila do nového šetrenia kontroverzného titulu GTA: San Andreas. Cieľom bude zistiť či Take Two a jej dcérska spoločnosť Rockstar Games nepodvádzali pri udeľovaní ratingu od spoločnosti ESRB, a vyhli sa tak nálepke Adults Only (AO +18).

Vydavateľ Take Two si je vedomí nového vyšetrovania a bude s Federal Trade Commission plne spolupracovať, ako v prípade prvého skúmania herného kódu spoločnosťou ESRB, na základe ktorého boli podniknuté okamžité kroky - zastavenie produkcie terajšej verzie GTA: SA a úpravu herného kódu, aby v budúcnosti nedochádzalo k nežiadanému odomykaniu obsahu, ktorý nie je určený pre verejnosť.

Čo tento škandál znamená pre Rockstar? Podľa analytikov stratu viac, ako 50 miliónov dolárov. Tratiť však nebude iba vydavateľ, ale aj predajné siete, pretože boli donútení stiahnuť terajšiu verziu z predaja. Nová verzia GTA: SA s upraveným herným kódom, ktorá má mať na obale opäť rating M, bude podľa New York Times ťažko k zohnaniu. Veľké predajné siete (Wal-Mart, Best Buy) totiž odmietajú takúto upravenú verziu predávať. Na druhej strane tento škandál len strháva pozornosť na GTA, čo vzbudzuje u hráčov o tento titul (aj budúce hry z produkcie Rockstaru) záujem.

O celej kauze s GTA sme informovali v novinkách o nesprávnom ratingu, hádzaní viny na hackerov, zainteresovaní Hillary Clintonovejrozriešení celého škandálu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (2)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20366)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk