GC King Kong look

pridal spacejunker 25.8.2005 o 10:25 pod hry
HRY > NOVINKY >

Prerastená opica nemohla chýbať na výstave GC v stánku Ubisoftu. Hrateľné PS2 demo ponúkalo dva scenáre: súboj King Konga s T-Rexom a útek filmového štábu pred jašterom. Prvý scenár kombinoval klasickú bojovku so skákaním ala Prince of Persia. Zložiť T-Rexa nebolo jednoduché, ale s kombináciou úderov som mu o už niekoľko minút lámal krk. Ovládanie nekladie na hráča veľké nároky, stačí sledovať pomalé pohyby jaštera, včas sa uhnúť, udrieť, prípadne ho zdrapiť a obúchať ho o skaly. Záchrana chutnej blondínky Ann Darrow (vo filme ju hrá Naomi Watts), na ktorú majú evidentne predátori chuť, pokračovala cez sériu priepastí, cez ktoré ste museli s opicou preskákať. Neskôr to bola svorka Raptorov (s odtrhnutým kmeňom stromu bolo možné s jašteričkami hrať baseball) a nakoniec ste boli konfrontovaní dvojicou T-Rexov. Tu sa moja púť skončila, King Kong padol a ja som spúšťal druhý scenár z dema.

V koži Jacka Driscolla (vo filme ho hrá Adrien Brody) musíte ochraňovať filmový štáb pred T-Rexom, aby ste sa dostali k rieke a ušli na plti. Vy prakticky hráte návnadu a samopalom (z FPS pohľadu) si získavate pozornosť T-Rexa, zatiaľ čo dvojica filmárov otvára napr. ťažké dvere. Autorom sa v oboch scenároch podarilo sprievodnými efektami (búrka, dážď, zúfalé výkriky spoločníkov) vybičovať atmosféru do takých rozmerov, že máte pocit, že sa dívate na film. Na obrazovke nevidíte žiadnu informáciu o počte nábojov, či životov (nakoniec sa to vo finálnej verzii môže zmeniť) a hranie nenásilne prerušujú nehrateľné animácie a plynulé prechody do hry. Takto môžete vidieť ako King Kong skáče po skalách a kamera sa zastaví pred dvojicou T-Rexov. Vy čakáte, že animácia bude ďalej pokračovať, ale omyl! V zadnej časti obrazu je vidieť húpajúcu sa siluetu opice ako visí na lianách. Vám už len zostáva skočiť do obrazu a rozdať si to s T-Rexami.

Čo sa týka technického spracovania, na ktoré je asi každý zvedavý, zostáva verné filmu a čo je najdôležitejšie na PS2 vyzerá veľmi príťažlivo. V hre sú použité podobné efekty ako v Prince of Persia. Obraz sa rád zahaľuje do hmly a jednej farebnej palety. Herné prostredia sú do istej mieri navyše deštrukčné (prebúravanie dverí, alebo celých stien) a interaktívne (zdvíhanie prekážok, objektov). Postavičky sa verne pohybujú, presne reagujú a sú výborne nadabované. Produkcia pri hernom King Kongovi rozhodne nespí. Ak sa podarí autorom udržať atmosféru a výbornú hrateľnosť po celú doby hry na vysokej úrovni, máme tu najlepšiu hru podľa filmovej licencie.





GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look GC King Kong look
GC King Kong look  GC King Kong look  GC King Kong look
GC King Kong look  GC King Kong look  GC King Kong look
GC King Kong look  GC King Kong look  GC King Kong look
GC King Kong look
Páči sa mi!

Zaradené pod: PS Move, ati






PC
PS2
PSP
Xbox
Xbox 360
Gamecube
DS

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 17. november 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk