Dreamfall: The Longest Journey prvá kritika

pridal spacejunker 20.4.2006 o 10:12 pod hry
HRY > NOVINKY >

Jedna z najočakávanejších adventúr tohto roka – Dreamfall: The Longest Journey – si v prvých recenziách odnáša poriadnu dávku kritiky. Nižšie hodnotenia ako sa pôvodne očakávalo, prudko podcenená adventure časť a koncentrácia sa na akciu a jednoduchosť. Server IGN hodnotil známkou 7,5/10. Kriticky naladená recenzia prefackala Dreamfall za zjednodušenie adventure prvkov, priesvitné logické problémy, striktnú linearitu, žalostné stealth a bojové vsuvky, zasekávajúcu sa kameru a technické spracovanie PC verzie, ktoré sa prispôsobilo limitom Xboxu.

Dreamfall exceluje v podávaní príbehu so žalostne frustrujúcim záverom. Raketovo štartuje, hráča zavádza, odhaľuje udalosti, graduje, aby sa nakoniec uchýlil k plytkému záveru. Hrateľná doba sa pohybuje okolo 10 – 15 hodín (čo rozhodne nie je profanovaných 35 hodín), ale závisí od toho, či ste venovali všetkému a každému pozornosť. Moderná adventúra Dreamfall si razí cestu vpred akčnou formou, ale akčných hráčov unudí dlhými dialógmi, ktoré predstavujú jednu z predností hry. Jeden z nich môže kľudne trvať aj 10 minút! Posledná veta v recenzii to do bodky vystihuje. Sila Dreamfall je v rozprávaní a príbehu, nie v hrateľnosti.

Recenzia na GameSpote sa prekvapivo nesie v pozitívnom duchu. Dreamfall získala hodnotenie 8,1/10 a recenzent tvrdí, že hra rozhodne stojí za skúšku. Evidentne sa nechal uniesť komplikovaným príbehom a nedostatky sa tomu museli prispôsobiť. Nevadila ani kamera, ani umelé animácie a mimika, ani akčné vsuvky, ani jednoduchosť, kritizované na IGN. Dreamfall zostáva verná originálu v otázke zapamätateľných postáv a uveriteľného sveta a to je dobre. Obaja recenzenti sa zhodli na špičkovej zvukovej stránke, kde exceluje predovšetkým hudba. Naopak sa nezhodli v znovuhrateľnosti, GameSpot tvrdí, že po dohraní budete chcieť viac a hru rozbehnete znovu, na čo kontruje IGN, že vás nič do novej hry nedonúti.





Dreamfall: The Longest Journey prvá kritika
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox






PC
Xbox

Vývoj: Aspyr / Funcom
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. apríl 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (10)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20190)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk